19 دی آنلاین: انفجار بزرگی که امروز شنبه، ۶ اردیبهشت ۱۴۰۴ در بندر شهید رجایی بندرعباس به وقوع پیوست، تاکنون پنج کشته و 700 مجروح برجا گذاشته است اما اطلاعات دقیقی درباره علت وقوع حادثه در دست نیست.
حوالی ساعت ۱۲:۳۰ ظهر امروز، شنبه، ۶ اردیبهشت، صدای انفجاری مهیب در اسکله شهید رجایی بندرعباس شنیده و باعث نگرانی اهالی منطقه و شهرهای مجاور شد.
شدت این انفجار به حدی بود که زمین را به لرزه درآورد به نحوی که در شهرهای اطراف محل انفجار نیز احساس شد.

در همین رابطه؛ سخنگوی سازمان اورژانس کشور گفت: در پی وقوع انفجار مهیب در بندر شهید رجایی بندرعباس، نیروهای اورژانس به سرعت به حالت آماده‌باش درآمده و وارد عمل شدند و تاکنون ۵۱۶ مصدوم حادثه را به بیمارستان منتقل کردند. 

بابک یکتاپرست روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: تا این لحظه، ۱۵ دستگاه آمبولانس و چهار دستگاه اتوبوس‌آمبولانس برای انتقال مجروحان به محل حادثه اعزام شدند.

وی با اشاره به تمهیدات ویژه برای مقابله با ابعاد احتمالی حادثه، گفت: اورژانس شیراز نیز در حالت آماده‌باش کامل قرار گرفته و هماهنگی‌های لازم برای پذیرش مصدومان احتمالی انجام شده است.

وی ادامه داد: همچنین اورژانس هوایی جهرم و لار نیز در آماده‌باش کامل به سر می‌برند و بالگرد امدادی اورژانس از لارستان برای امدادرسانی به مصدومان حادثه به پرواز درآمده است.

به گفته وی، مصدومان این حادثه به بیمارستان های شهید محمدی، سید الشهدا(ع)، حضرت صاحب الزمان(عج)، خاتم الانبیاء(ص) و شهدای خلیج فارس انتقال داده شده اند.

یکتاپرست افزود: ۹۰ تخت در مراکز درمانی شهر شیراز نیز برای پذیرش احتمالی مصدومان این حادثه، آماده شده است.

دستور عارف برای پیگیری علت انفجار در بندر شهید رجایی 

معاون اول رئیس‌جمهور نیز در پی وقوع انفجار شدید در محدوده اسکله شهید رجایی بندرعباس، طی تماس‌های تلفنی جداگانه با استاندار هرمزگان و رییس جمعیت هلال‌احمر آخرین وضعیت شهر بندرعباس را جویا شد و دستورات لازم را صادر کرد. 

در این تماس تلفنی، محمدرضا عارف با اشاره به اهمیت موضوع، دستور داد تا بررسی‌های فوری و جامعی برای تعیین علت دقیق حادثه و میزان خسارات انجام شود. 

وی همچنین بر لزوم رسیدگی به وضعیت مجروحان و خانواده‌های کشته شدگان احتمالی تأکید کرد. 

محمد آشوری تازیانی؛ استاندار هرمزگان نیز در این گفت‌وگو گزارشی از اقدامات اولیه شامل اعزام نیروهای امدادی، انتظامی و کارشناسان فنی به محل حادثه ارائه داد و اطمینان داد که تمامی دستگاه‌های مربوطه در حالت آماده‌باش قرار دارند.

معاون اول رئیس‌جمهور همچنین دستور داد تا برای جلوگیری از تکرار چنین حوادثی، تمهیدات ایمنی در کلیه تأسیسات بندری و صنعتی استان تشدید شود.

در ادامه دکتر عارف با رییس جمعیت هلال‌احمر کشور نیز تماس گرفت و دستور داد امکانات امدادی این نهاد برای کمک‌رسانی به آسیب‌دیدگان و انتقال مجروحان به مراکز درمانی بسیج شود.

کولیوند نیز از آمادگی کامل هلال‌احمر برای ارائه خدمات امدادی و درمانی خبر داد.

کمیسیون امنیت ملی در حال رصد ابعاد حادثه انفجار بندر شهید رجایی است 

در همین رابطه، رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت که کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در حال رصد و بررسی ابعاد حاصل حادثه انفجار در اسکله شهید رجایی بندرعباس است. 

ابراهیم عزیزی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: ما در حال رصد و بررسی ابعاد حادثه انفجار در اسکله شهید رجایی بندرعباس هستیم. در همین راستا تماس‌هایی با استاندار هرمزگان گرفته شده و مترصد آن هستیم که گزارش‌های اولیه دریافت شود. 

وی افزود: به محض دریافت گزارش‌های اولیه، در حوزه وظایف کمیسیون ورود کرده و اطلاع رسانی می‌کنیم.

اعزام بالگرد و اتوبوس آمبولانس از فارس به منطقه بندرشهید رجایی 

رییس اورژانس پیش‌بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان اعلام کرد: در پی وقوع حادثه انفجار در بندر شهید رجایی بندرعباس، 2 فروند بالگرد و یک دستگاه اتوبوس آمبولانس از شهرهای جهرم و لار استان فارس به محل حادثه اعزام شدند. 

دکتر حسین قاسمی روز شنبه با اعلام این خبر به رسانه‌ها اظهار کرد: در حال حاضر نیز ۱۵ دستگاه آمبولانس و 2 بالگرد آمبولانس نیز از بندرعباس در محل حادثه مستقر هستند. 

وی بیان کرد: درمانگاه بندر شهید رجایی نیز برای وقوع هرگونه حادثه‌ای تجهیز شده است. 

رییس اورژانس پیش‌بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان اظهار کرد: بیمارستان‌ها و نیروهای درمان استان هرمزگان نیز برای خدمات رسانی به بیماران در آماده‌باش کامل هستند.

محدودیت تردد در جاده بندرخمیر و میدان سایت بندر شهید رجایی

بنابر اعلام مرکز مدیریت راه‌های استان هرمزگان، محور بندرخمیر - بندرعباس محدوده ایست بازرسی منبع آب تا بندر شهید رجایی و محور میدان سایت - بندر شهید رجایی تا اطلاع ثانوی مسدود است. 

به گزارش روابط عمومی اداره‌کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای هرمزگان، به رانندگان و کاربران جاده‌ای وسایل نقلیه سبک توصیه می‌شود جهت تردد از مسیر جایگزین محور قدیم کهورستان - بندرعباس (پل فلزی) استفاده کرده و وسایل نقلیه سنگین جهت جلوگیری از ایجاد ترافیک از تردد در محور مذکور خودداری کنند. 

به رانندگان و کاربران جاده‌ای وسایل نقلیه سنگین که از مسیر حاجی آباد - بندرعباس قصد عزیمت به بندر شهید رجایی دارند به اطلاع می رساند محور یادشده تا اطلاع ثانوی مسدود بوده و سفر جاده‌ای خود را به زمان دیگری موکول کنند.

شمار مجروحان انفجار بندر شهید رجایی به 700 نفر رسید 

براساس اعلام مدیرکل مدیریت بحران هرمزگان، شمار مجروحان انفجار در بندر شهید بهشتی از مرز 700 نفر گذشت و احتمال افزایش مصدومان نیز وجود دارد، و تیم امدادی در حال بررسی هستند. 

تمام مجروحان به بیمارستان‌های سطح شهر بندرعباس منتقل شده‌اند و مشکلی بابت درمان مجروحان در هیچ کدام از بیمارستان‌ها وجود ندارد و همگی در آماده‌باش کامل هستند. 

همچنین به منظور تامین خود نیاز مجروحان، از استان‌های گیلان، تهران، یزد، همدان، کرمان، خراسان شمالی و اصفهان ارسال خون به بندر‌عباس انجام شده است.


  • نویسنده :
  • منبع :