19 دی آنلاین: معاون بهره‌برداری شرکت توزیع نیروی برق استان قم از راه‌اندازی سامانه جدید اطلاع‌رسانی دقیق تر خاموشی‌ها مبتنی بر موقعیت مکانی (GIS) در ابتدای خرداد ماه خبر داد.
سید محمد ارجمندزاده، معاون بهره‌برداری شرکت توزیع نیروی برق استان گفت: برنامه مدیریت مصرف برق که هر سال از ۱۵ خرداد آغاز می‌شد، امسال به دلیل ناترازی انرژی و کمبود گاز در نیروگاه‌ها، زودتر از موعد با خاموشی‌ها مواجه شده است. به گفته وی، در زمستان نیز به دلیل کمبود گاز، نیروگاه‌های برق با مشکلات جدی روبه‌رو بودند و همین امر منجر به خاموشی‌های غیرمنتظره شد. 
او افزود: تا ۱۵ خرداد، تمامی ظرفیت نیروگاهی وارد مدار می‌شد، اما امسال از ۱۶ فروردین با مشکلات ناترازی و خاموشی‌های ناشی از کمبود برق روبه‌رو شدیم. شرکت‌های توزیع برق نیز در ماه‌های اخیر اطلاع دقیقی از برنامه‌های خاموشی نداشتند.
ارجمند زاده، معاون بهره‌برداری شرکت توزیع نیروی برق استان، بهترین شیوه اطلاع‌رسانی خاموشی‌ها را استفاده از نرم‌افزار «برق من» دانست و گفت: شهروندان با وارد کردن شناسه قبض خود می‌توانند اطلاعات دقیقی از زمان و محل خاموشی‌ها دریافت کنند. علاوه بر این، اطلاع‌رسانی از طریق وب‌سایت شرکت توزیع نیروی برق استان و سامانه گویای ۱۲۱ نیز انجام می‌شود. 
او همچنین از رونمایی سامانه اطلاع‌رسانی مبتنی بر GIS در ابتدای خرداد خبر داد که به شهروندان امکان می‌دهد بر اساس موقعیت مکانی خود، به صورت دقیق تر برنامه خاموشی‌ها را مشاهده کنند.
معاون بهره‌برداری شرکت توزیع نیروی برق استان با اشاره به برنامه‌ریزی خاموشی‌ها در بخش خانگی گفت: "تا امروز، خاموشی در بخش خانگی یک بار در روز و به مدت دو ساعت برنامه‌ریزی شده است تا از آسیب‌های ناشی از قطعی مکرر برق جلوگیری شود. خاموشی‌های متعدد موجب آسیب به تجهیزات برقی، کلید‌ها و یخچال‌ها می‌شود، زیرا وصل شدن ناگهانی برق باعث افزایش بار لحظه‌ای می‌شود. 
او تأکید کرد: دو نوع خاموشی وجود دارد؛خاموشی‌های برنامه‌ریزی‌شده که مطابق با جدول زمان‌بندی انجام می‌شوند و  خاموشی‌های اضطراری که به دلیل افزایش مصرف یا فشار بار ترانس رخ می‌دهند. 
معاون بهره‌برداری شرکت توزیع نیروی برق استان قم گفت:با توجه به نارضایتی صنف‌هایی مانند نانوایان که در صورت قطعی برق با خسارت مواجه می‌شوند، سال گذشته جلساتی برای تأمین برق اضطراری از طریق مدیریت بحران استان برگزار شد. 
ارجمندزاده گفت: توسعه تولید برق از طریق نیروگاه‌های خورشیدی در دستور کار قرار گرفته است. طبق برنامه‌ریزی‌های انجام شده، ۶۴۰ مگاوات برق خورشیدی در استان قم تولید خواهد شد. تاکنون پروانه‌های لازم صادر و زمین‌ها واگذار شده‌اند و ۹۰ مگاوات ظرفیت دیگر نیز در دستور کار قرار دارد. تمرکز این نیروگاه‌ها در اطراف شهرک‌های صنعتی خواهد بود تا تأمین برق پایدار برای بخش تولید فراهم شود. 
او افزود: شهرک صنعتی محمودآباد نیز با احداث نیروگاه ۲۰ مگاواتی توانسته تأمین برق خود را بهبود بخشد و از خاموشی‌های گسترده جلوگیری کند. مجموع ظرفیت نیروگاهی استان در تابستان ۵۸۰ مگاوات است و نیروگاه‌های خورشیدی و گازی نیز به بهره‌برداری می‌رسند که در مجموع، ۷۰ مگاوات به ظرفیت موجود اضافه می‌شود. 
معاون بهره‌برداری شرکت توزیع نیروی برق استان قم می گوید:با توجه به افزایش مصرف برق و رسیدن پیک مصرف به ۱۰۰۸ مگاوات در سال گذشته، امسال با احتساب افزایش مصرف، تلاش بر این است که تولید برق در استان به سطحی برسد که نیاز مصرف را پوشش دهد. احداث نیروگاه هزار مگاواتی در حوض سلطان نیز یکی از برنامه‌های مهم برای تأمین برق پایدار استان است. 
ارجمندزاده بیان کرد:برای کاهش خاموشی‌ها در صنایع، مقرر شده است که مشترکان بالای دو مگاوات سه روز در هفته و مشترکان داخل شهرک‌های صنعتی یک روز در هفته مشمول برنامه خاموشی شوند. طبق دستورالعمل وزارت نیرو، صنایع باید ۸۰ درصد برق مورد نیاز خود را از نیروگاه‌های خورشیدی تأمین کنند تا خاموشی‌ها به صفر برسد. 
معاون بهره‌برداری شرکت توزیع نیروی برق استان تأکید کرد: با ادامه ناترازی انرژی و راه‌اندازی مجدد نیروگاه‌ها، شرایط در تابستان سخت‌تر نخواهد شد و تلاش بر این است که مصرف و تولید برق به سطح متعادل برسند.
  • نویسنده :
  • منبع :