19 دی آنلاین: معاون سلامت اجتماعی اداره کل بهزیستی قم گفت: طرح غربالگری اضطراب کودکان با هدف شناسایی زودهنگام نشانه‌های اضطرابی، مداخله تخصصی به‌موقع و افزایش آگاهی والدین برای پیشگیری از آسیب‌های روانی دوران کودکی در سطح استان در حال اجراست.
لیلا حرمتی روز سه شنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا افزود: جامعه هدف این برنامه، ۵۰ هزار کودک پنج تا ۶ سال هستند و اجرای آن تا پایان امسال ادامه خواهد داشت. این غربالگری با مشارکت والدین و از طریق تکمیل پرسشنامه در مراکز «مثبت زندگی» تحت نظارت بهزیستی انجام می‌شود و در صورت شناسایی نشانه‌های اضطراب، کودک به مراکز مشاوره روانشناختی تخصصی ارجاع داده می‌شود.
وی با تاکید بر این‌که درمان‌نکردن اضطراب در دوران کودکی می‌تواند منجر به بروز اختلالات جدی در آینده شود، گفت: در صورت بی‌توجهی به علائم، کودکان ممکن است در بزرگسالی با مشکلاتی مانند افسردگی، سوءمصرف مواد، رفتارهای اجتنابی، ترس‌های غیرمنطقی و سایر آسیب‌های روانی مواجه شوند.
حرمتی خاطرنشان کرد: در جریان این غربالگری، انواع اختلالات شایع اضطرابی مورد بررسی قرار می‌گیرد که از جمله آن‌ها می‌توان به اختلال اضطراب جدایی اشاره کرد که در آن کودک در زمان دوری از والدین یا مراقبان اصلی دچار نگرانی شدید می‌شود. همچنین، اختلال هراس اجتماعی که با ترس مفرط از موقعیت‌های اجتماعی یا تعامل با دیگران همراه است، و اختلال اضطراب تعمیم‌یافته که به شکل نگرانی مداوم و غیرقابل‌کنترل درباره مسائل مختلف روزمره بروز می‌کند، مورد توجه قرار گرفته است.
به گفته وی، اختلال آسیمگی یا پانیک نیز از دیگر اختلالات غربال‌شده در این طرح است که با حملات ناگهانی اضطراب شدید همراه با علائم جسمانی مانند تپش قلب، تعریق یا تنگی نفس همراه است. همچنین اختلال وسواس و اجبار، شامل افکار مزاحم تکرا رشونده و انجام رفتارهای اجباری برای کاهش اضطراب، و هراس‌های اختصاصی همچون ترس غیرمنطقی از موقعیت‌هایی مانند تاریکی، بلندی یا برخی حیوانات نیز در این طرح مورد بررسی قرار می‌گیرند.
معاون بهزیستی قم با دعوت از خانواده‌ها برای مشارکت در این طرح افزود: آگاه‌سازی والدین نسبت به علائم اولیه اختلالات روانی در کودکان نقش مهمی در پیشگیری از آسیب‌های بلندمدت دارد. خانواده‌های قمی می‌توانند با مراجعه به پایگاه اینترنتی moshavereh.behzisti.ir نسبت به ثبت‌نام در این طرح اقدام و فرآیند دریافت مشاوره را آغاز کنند.
در حال حاضر ۳۶ هزار خانوار در استان قم تحت پوشش خدمات بهزیستی قرار دارند که از این ۲۳ هزار نفر دچار معلولیت‌های جسمی و ذهنی می‌باشند که نیاز به حمایت و توجه ویژه دارند.
  • نویسنده :
  • منبع :