19 دی آنلاین: در پی حمله متجاوزانه رژیم صهیونیستی به ایران، بسیاری از دانشگاه های کشور اعلام کردند، آزمون های پایان ترم تا اطلاع ثانوی تعلیق می شوند.
معاونت آموزشی دانشگاه علم و صنعت ایران روز شنبه، اطلاعیه‌ای در خصوص نحوه برگزاری آزمون‌ها، دفاعیه‌ها و مصاحبه‌های دکتری این دپیرو اطلاعیه وزارت عتف و تصویب شورای آموزشی و تائید هیات رئیسه دانشگاه به اطلاع می‌رساند تا اطلاع ثانوی آزمون‌های پایان ترم تعلیق می‌شوند. بدیهی است آزمون‌های تعلیق شده طبق برنامه‌ای که متعاقبا اعلام می‌شود برگزار خواهند شد.
جلسات دفاعیه‌هایی که از قبل برای این بازه زمانی برنامه‌ریزی شده اند با حضور دانشجو و استاد راهنما برگزار می‌شود. سایر اعضای جلسه دفاعیه می‌توانند به صورت غیر حضوری در جلسه حضور یابند.
در شرایط خاص و در صورت عدم امکان برگزاری جلسه به صورت فوق، زمان برگزاری مجدد دفاعیه با هماهنگی با تحصیلات تکمیلی تعیین می‌شود.
جلسات گروه‌های آموزشی، شوراها و مصاحبه‌های دکتری طبق برنامه اعلام شده به صورت حضوری برگزار خواهند شد. همچنین سایر فعالیت‌های ستادی به صورت عادی و مطابق برنامه انجام می‌شوند. 
معاونت آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه کردستان نیز روز شنبه در اطلاعیه‌ای اعلام کرد: تمامی امتحانات دانشگاه کردستان در کلیه مقاطع و برای کلیه دانشجویان اعم از ایرانی و بین‌المللی با یک هفته تاخیر و به صورت حضوری برگزار خواهد شد.
همچنین امتحانات هفته اول "یکشنبه ۲۵ تا ۲۹ خردادماه" به "هفت تا ۱۱ تیرماه" تغییر خواهد یافت.
امتحان جامع دکتری از "۲۵ تا ۲۹ خردادماه" با یک هفته تاخیر به "۳۱ خرداد الی ۵ تیرماه" تغییر خواهد یافت و مصاحبه دانشجویان دکتری مطابق وقت و برنامه ریزی اعلام شده قبلی برگزار خواهد شد.
روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کردستان هم اعلام کرد: با توجه به تصمیم دانشگاه علوم پزشکی کردستان تمامی امتحانات تا روز یکشنبه اول تیر به تعویق افتاده است و امتحانات به ترتیبی که در برنامه قبلی بوده است بدون تغییر ساعت و روز و فقط با تغییر تاریخ برگزار می شود.
بر اساس این اطلاعیه، دانشجویان بین الملل در صورت تمایل می توانند از کشور خارج شوند.
براساس اعلام سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی، امتحانات دانشجویان این دانشگاه در هفته جاری، در موعد مقرر برگزار خواهد شد.

روابط عمومی دانشگاه ارومیه هم اعلام کرد که امتحانات پایان ترم این دانشگاه از اول تیر برگزار خواهد شد.                                      

ر اطلاعیه دانشگاه ارومیه آمده است: ضمن عرض تسلیت خدمت ملت سرافراز ایران و دانشجویان، به اطلاع دانشجویان می رساند که آزمون های پایان ترم جاری به صورت حضوری و با یک هفته تاخیر از روز یکشنبه اول تیرماه ۱۴۰۴، در همان ساعت و همان روز هفته برگزار خواهد شد.
در این اطلاعیه اضافه شده است: همچنین مصاحبه دکتری دانشگاه ارومیه طبق برنامه اعلامی دانشگاه برگزار می شود؛ داوطلبانی که به دلیل شرایط موجود امکان حضور در مصاحبه را نداشته باشند، می توانند در زمان مصاحبه غائبان که متعاقبا برگزار خواهد شد، شرکت کنند.
روابط عمومی دانشگاه ارومیه همچنین اعلام کرد که آزمون های پایان ترم جاری برای دانشجویان خارجی به صورت حضوری با دو هفته تاخیر از شنبه هفتم تیرماه ۱۴۰۴ برگزار خواهد شد.
در این اطلاعیه تاکید شده است: هر گونه تغییر احتمالی در برنامه آزمون ها و مصاحبه اطلاع رسانی خواهد شد.

همچنین دانشگاه صنعتی شریف اعلام کرد: با توجه به شرایط خاص کنونی، امتحانات پایان نیم‌سال دوم سال تحصیلی ۰۴-۱۴۰۳ به مدت یک هفته (همان روز هفته و همان ساعت) به تعویق می‌افتد.                                         

در این اطلاعیه آمده است: در صورت لزوم، تصمیم بعدی با روشن شدن شرایط، تا روز پنجشنبه ۲۹ خرداد اخذ خواهد شد.
همچنین جلسات دفاع دانشجویان تحصیلات تکمیلی برنامه‌ریزی شده به صورت پیش‌فرض، حضوری برقرار است، مگر این‌که ناظر تحصیلات تکمیلی جلسه در مشورت با معاون تحصیلات تکمیلی دانشکده تصمیم دیگری (از جمله برگزاری به صورت غیرحضوری یا تعویق) اتخاذ کنند.

دانشگاه‌های دولتی استان اصفهان نیز به دنبال تجاوز رژیم صهیونیستی و شهادت جمعی از هموطنان، نحوه برگزاری امتحانات پایان نیم‌سال جاری در هفته پیش رو را اعلام کردند.            

در پی تجاور رژیم صهیونیستی و با توجه به ایام امتحانات پایان نیم‌سال تحصیلی جاری در هفته پیش رو، دانشگاه‌های استان اصفهان رویکردهای متفاوتی را برای برگزاری آزمون‌ها و جلسات دفاع دانشجویان اعلام کردند که از برگزاری حضوری قطعی تا تعویق و امکان مجازی شدن برخی بخش‌ها متغیر است.
دانشگاه اصفهان با ابراز تسلیت به مناسبت شهادت جمعی از هموطنان، فرماندهان و دانشمندان کشور تاکید کرده است که تمامی امتحانات پایان نیم‌سال جاری طبق برنامه از پیش اعلام‌شده، در بازه زمانی ۲۵ تا ۲۹ خرداد ماه و به صورت حضوری برگزار خواهد شد.
همچنین جلسات دفاع از پایان‌نامه نیز در دانشگاه اصفهان و در همین بازه زمانی، با نظر استاد راهنما و به صورت حضوری برگزار می‌شود و تمام امکانات خوابگاهی و رفاهی دانشگاه در این مدت برقرار خواهد بود.
معاونت آموزشی دانشگاه اصفهان از استادان خواسته است با در نظر گرفتن شرایط، حداکثر همراهی را داشته باشند و در صورت عدم حضور دانشجو در آزمون، زمینه برگزاری آزمون مجدد را پس از پایان امتحانات فراهم آورند.
این دانشگاه همچنین خاطرنشان کرده است که اخبار مرتبط صرفاً از طریق وب‌سایت رسمی دانشگاه و اطلاعیه‌های معاونت آموزشی قابل پیگیری است و در صورت هرگونه تصمیم جدید، اطلاع‌رسانی خواهد شد.
در همین حال، دانشگاه صنعتی اصفهان با  توجه به شرایط پیش آمده، تصمیم گرفته است که امتحانات روز یکشنبه، ۲۵ خرداد ماه را به سوم تیر ماه (روز بعد از آخرین روز امتحانات) منتقل کند و سایر امتحانات طبق برنامه در روز و زمان مقرر خود برگزار خواهند شد.
این دانشگاه اعلام کرده دانشجویانی که با دلایل موجه قادر به حضور در یک یا چند امتحان نباشند، می‌توانند درخواست‌های خود را از طریق کارپوشه در سامانه بهستان ارسال کنند و زمان امتحان جبرانی متعاقباً اعلام خواهد شد.
همچنین، جلسات دفاع از پایان‌نامه‌ها در دانشگاه صنعتی اصفهان طبق برنامه‌ریزی قبلی و به صورت حضوری برگزار می‌شود، اما در شرایط خاص و با تشخیص سرپرستان تحصیلات تکمیلی دانشکده‌ها و هماهنگی با تحصیلات تکمیلی دانشگاه، امکان برگزاری جلسه دفاع به صورت مجازی نیز قابل بررسی خواهد بود.
از سوی دیگر دانشگاه فرهنگیان اصفهان نیز اعلام کرده است که آزمون‌های پایان نیم‌سال دوم ۱۴۰۳-۱۴۰۴ به صورت حضوری و دقیقاً مطابق تقویم اجرایی اعلام‌شده برگزار می‌شود.
این دانشگاه نیز تاکید کرده استکه در صورت وجود عذر موجه (مانند نبود بلیط در شهر مبدا)، موارد اضطراری در شورای آموزشی مطرح و در صورت تایید، آزمون جبرانی برگزار خواهد شد که زمان آن متعاقباً اعلام می‌شود.
در نهایت دانشگاه هنر اصفهان نیز با توجه به شهادت جمعی از هموطنان و اطلاعیه وزارت علوم، اعلام کرده است که مصاحبه آزمون دکتری که از روز یکشنبه، ۲۵ خرداد ماه آغاز می‌شود، طبق تقویم اعلام شده و به صورت مجازی برگزار خواهد شد و نیازی به حضور متقاضیان نیست.

معاونت آموزشی دانشگاه تهران نیز در اطلاعیه‌ای اعلام کرد که دروس عمومی پایان نیمسال جاری این دانشگاه روز پنجشنبه ۲۹ خردادماه برگزار نمی‌شود.                                     به گزارش دانشگاه تهران، در این اطلاعیه آمده است: امتحانات دروس عمومی پایان نیمسال جاری پیش‌بینی شده در روز پنجشنبه؛ ۲۹ خرداد ۱۴۰۴ برگزار نخواهد شد.
تاریخ جایگزین، بررسی و متعاقبا اعلام خواهد شد. 

همچنین معاونت آموزشی دانشگاه علامه طباطبائی درخصوص برگزاری امتحانات پایان‌ترم، مصاحبه دکتری و جلسات دفاع در شرایط فعلی اطلاعیه‌ای صادر کرد.                                دانشگاه علامه طباطبایی در اطلاعیه‌ای اعلام کرد: با عرض تسلیت به ملت شریف ایران به‌ مناسبت شهادت جمعی از هم‌وطنان، استادان فرهیخته و فرماندهان سرافراز کشور، و با توجه به اطلاعیه‌ٔ وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، هماهنگی معاونت آموزشی و تصویب هیات‌رئیسه‌ دانشگاه، مصاحبه‌ داوطلبان دوره‌ دکتری از روز یک‌شنبه ۲۵ خرداد تا چهارشنبه ۲۸ خرداد، بر اساس برنامه‌ قبلی، به‌صورت حضوری برگزار می‌شود.
با توجه به شرایط موجود، امکان شرکت در مصاحبه به‌صورت مجازی نیز فراهم شده است. اطلاعات لازم از طریق پیامک ارسال خواهد شد و هماهنگی‌های لازم از سوی کارشناسان آموزش انجام می‌شود. 
همچنین جلسات دفاع به‌صورت حضوری برگزار می‌شود. با این‌ حال، در صورت لزوم و با هماهنگی استاد راهنما، داوران و معاونت آموزشی دانشکده، امکان برگزاری جلسه‌ٔ دفاع به‌صورت مجازی نیز وجود دارد.
امتحانات پایانی نیم‌سال جاری از تاریخ ۳۱ خرداد تا ۱۱ تیرماه، بر اساس برنامه‌ٔ اعلام‌شده، به‌صورت حضوری برگزار خواهد شد.
دانشجویانی که به دلایل موجه قادر به شرکت در نوبت اصلی امتحانات نیستند، صرفاً مجاز به شرکت در امتحانات جبرانی شهریورماه خواهند بود. جزئیات مربوط به زمان و نحوه‌ برگزاری امتحانات جبرانی متعاقباً اعلام خواهد شد.

براساس اعلام معاونت آموزشی دانشگاه های رازی، علوم پزشکی و صنعتی کرمانشاه، نیز امتحانات این دانشگاه ها به ترتیب ۲ و یک هفته به تعویق افتاد.            

معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه اعلام کرد: امتحانات پایان نیمسال دوم سال تحصیلی ۱۴۰۴-۱۴۰۳، دانشجویان این دانشگاه با یک هفته تاخیر و از روز یکشنبه مورخ ۱۴۰۴/۰۴/۰۱ شروع خواهد شد.
فیض اله منصوری افزود: برنامه جدید امتحانات از طریق دانشکده ها متعاقبا اعلام خواهد شد.
دانشگاه رازی کرمانشاه نیز با صدور اطلاعیه ای اعلام کرد: تمامی امتحانات دانشجویان این دانشگاه به مدت ۱۴ روز به تعویق افتاده و با حفظ ترتیب در برنامه فعلی از مورخ هشتم تیرماه آغاز خواهد شد.
این دانشگاه همچنین اضافه کرد: در بازه ۲۴ خرداد لغایت چهارم تیرماه نیز گروه‌های آموزشی می‌توانند جلسات دفاع را که از پیش برنامه‌ریزی شده‌اند به صورت مجازی هم تشکیل دهند.
برهمین اساس هرگونه تغییرات احتمالی در برنامه زمان بندی جلسات مصاحبه دکتری متعاقبا اعلام خواهد شد و ساعات کاری کلیه واحدهای این دانشگاه طبق روال قبل خواهد بود.

همچنین طبق اعلام مسوولان دانشگاه‌های استان، امتحانات هفته اول دانشگاه‌ زنجان و علوم پزشکی استان در پی حمله رژیم صهیونیستی به خاک ایران و شهادت جمعی از فرماندهان، دانشمندان و شهروندان به تعویق افتاد.                                       

رئیس دانشگاه زنجان روز شنبه با صدور اطلاعیه‌ای در این خصوص، گفت: به دنبال حملات وحشیانه و ددمنشانه رژیم صهیونیستی به ایران، این واحد دانشگاهی در راستای حفظ آرامش روحی و روانی دانشجویان بر اساس مصوبه شورای آموزش دانشگاه برای لغو امتحانات هفته اول تصمیم گیری کرد.
جلال بازرگان به اهمیت ایجاد فضایی آرام و مناسب برای دانشجویان در شرایط کنونی تاکید کرد و افزود: بر این اساس امتحانات این دانشگاه در روزهای ۲۶، ۲۷، ۲۸ و ۲۹ خردادماه برگزار نخواهد شد و زمان‌بندی جدید برای برگزاری این امتحانات متعاقبا از سوی معاونت آموزشی دانشگاه اعلام خواهد شد.
وی با تأکید بر نقش دانشگاه در همدلی با ملت و همراهی با فضای عمومی کشور، گفت: دانشگاه زنجان همچون گذشته در کنار آرمان‌های نظام و انقلاب و جامعه علمی کشور ایستاده است و در شرایط حساس کنونی، تلاش دارد با تصمیماتی مسئولانه، زمینه آرامش بیشتر دانشجویان و کارکنان دانشگاه را فراهم آورد.
معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی زنجان هم از لغو امتحانات هفته اول این دانشگاه خبر داد و گفت: زمان برگزاری امتحانات هفته آینده به‌زودی اطلاع‌رسانی خواهد شد.
عاکفه احمدی‌ افشار افزود: دانشگاه در تلاش است با در نظر گرفتن شرایط روانی، اجتماعی و آموزشی، بهترین تصمیم را برای برگزاری منظم امتحانات اتخاذ کند.

دانشگاه‌های آذربایجان شرقی نیز با صدور اطلاعیه‌هایی نحوه فعالیت در هفته جاری را تشریح کردند.

به اطلاع کلیه اساتید و دانشجویان دانشگاه تبریز می‌رساند پس از برگزاری جلسه و هماهنگی با دانشگاه‌های استان، موارد ذیل مصوّب شد:

۱کلیه امتحانات هفته جاری (۲۵ تا ۲۹ خرداد) عینا به ایام پس از تعطیلات تاسوعا و عاشورای حسینی (۱۶ تیر تا ۲۱ تیر) منتقل گردید. 

۲در خصوص دفاع از پایان نامه‌ها و رساله‌های دانشجویان تحصیلات تکمیلی مقرر گردید گروه‌های آموزشی و روسای محترم دانشکده‌ها، با هماهنگی اساتید محترم راهنما و دانشجویان، به نحو مقتضی مدیریت نمایند. 

۳مصاحبه از پذیرفته‌شدگان مرحله اول آزمون دکترا، طبق برنامه اعلامی پیشین و بصورت حضوری برگزار می‌شود. منتها آن دسته از داوطلبان غیر بومی که به دلیل شرایط کنونی و یا سفر حج تمّتع، امکان حضور نداشته باشند، در تاریخ یازدهم تیر ماه به صورت حضوری و در صورت عدم وجود شرایط حضور، به نحو مجازی مصاحبه انجام خواهد شد. 

۴در خصوص دانشجویان محترم بین‌الملل که امکان حضور نداشته باشند زمان و نحوه برگزاری امتحانات، پس از هماهنگی‌های لازم، در اطلاعیه‌های بعدی اطلاع‌رسانی خواهد شد. 

۵-  آزمون زبان فارسی مرکز آزفا، در روز دوشنبه ۲۶ خرداد ماه، لغو می‌شود. تاریخ جدید برگزاری، در اطلاعیه‌های بعدی اعلام خواهد شد. 

۶فعالیت کلیه بخش‌های اداری دانشگاه تبریز، مطابق روال روزهای عادی، دایر است. 

۷هر گونه تصمیم جدید به اقتضای شرایط موجود از طریق روابط عمومی دانشگاه اطلاع رسانی خواهد شد.

  • نویسنده :
  • منبع :