19 دی آنلاین: معاون اول رئیس جمهور با تاکید بر اینکه باید با راهبرد عزت، حکمت و مصلحت به سمت مذاکره برویم و همواره پیش قدم مذاکره بوده‌ایم چرا که منطق و اصول داریم اما باید همواره آمادگی کامل داشته باشیم، تصریح کرد: برای موفقیت رزمندگان در جبهه دفاعی باید سایر میدان‌های اجتماعی و اقتصادی پشتوانه باشند.

«محمدرضا عارف» معاون اول رئیس جمهور، در جلسه‌ای با مدیران بنگاه‌های زنجیره توزیع مایحتاج عمومی با اشاره به اینکه در جنگ ۱۲ روزه در میدان‌های مختلف با دشمنان وارد جنگ شدیم، گفت: پیروزی و دستاوردهای کشور در جبهه اقتصادی و اجتماعی کمتر از جبهه دفاعی و نظامی نبود و دشمنان با این نیت وارد جنگ با ایران شدند که در روز اول با ضربه‌های کارا به بدنه نظامی ضربه بزنند و در روز دوم جنگ با همکاری مردم بتوانند کار حکومت را یکسره کنند اما جبهه مردم بسیار موفق و منسجم بود و تنها یک «صدای ایران و کشور» از مردم شنیده شد.

وی با تاکید بر اینکه در جنگ ۱۲ روزه نگران بخش صنعتی نبودیم و در صورت نیاز آمادگی تعویض خط تولید را داشتند، خاطرنشان کرد: بنگاه‌های بزرگ تولیدی و توزیع در مسیر تامین کالاهای معیشتی و مایحتاج روزمره مردم حرکت کردند و این بخش برنده جبهه اقتصادی شدند.

در وضعیت آتش بس هیچ اعتمادی به طرف مقابل نداریم 

معاون اول رئیس جمهور با اشاره به اینکه در وضعیت توقف آتش هستیم و هیچ اعتمادی نیز به طرف مقابل نداریم چرا که ذات این رژیم خبیث و پشتیبانان غربی آنان این گونه است که هیچ اعتمادی نمی‌توان به آنان کرد، گفت: حفظ و تقویت آرامش مردم راهبرد یک سال گذشته دولت بود و به دلیل پیش‌بینی‌های اوایل آغاز به کار دولت چهاردهم برنامه اقتصاد جنگی را تدوین کردیم که اساس اداره کشور در جنگ ۱۲ روزه قرار گرفت‌.

عارف با تاکید بر اینکه باید با راهبرد عزت، حکمت و مصلحت به سمت مذاکره برویم و همواره پیش قدم مذاکره بوده‌ایم چرا که منطق و اصول داریم اما باید همواره آمادگی کامل داشته باشیم، تصریح کرد: برای موفقیت رزمندگان در جبهه دفاعی باید سایر میدان‌های اجتماعی و اقتصادی پشتوانه باشند و از سرداران جبهه اقتصادی می‌خواهیم با هر سازوکار و کمک و همکاری نهادهای مرتبط این آمادگی را به آمادگی ذاتی تبدیل کنیم.

معاون اول رئیس‌جمهور با اشاره به برگزاری جلسه دولت در روز اول جنگ ۱۲ روزه افزود: در دولت نگران بنادر و حتی کالاهایی که ثبت سفارش نشده بودند بودیم .پس از دستور تخلیه بنادر، حجم کالاهای تخلیه دو برابر روزهای قبل از جنگ تحمیلی رسید و همان کامیون دارانی که قبل از آغاز جنگ درخواست، مشکلات و اعتراض داشتند، مسائل را کنار گذاشتند و به دنبال بارنامه و حتی حق الزحمه خود نیز نبودند که این نشانگر ظرفیت مردم ایران است.

وی با تاکید بر اینکه با توجه به تجربه موفق بخش تولید و توزیع کالاهای اساسی در کشور باید جبهه اقتصادی تضمین شده باشد، ادامه داد: بخش خصوصی در کالاهای اساسی از دولت مطالبات مالی دارد اما در جنگ ۱۲ روزه با سعه صدر تحمل کردید و باید وزارت جهاد کشاورزی با همکاری سایر بخش‌ها حجم بدهی‌های تامین کنندگان کالاهای اساسی را کم کند.

معاون اول رئیس جمهور گفت: بخش خصوصی و تولید و توزیع کالاهای اساسی و مورد نیاز مردم در جنگ ۱۲ روزه نگاهی به طلب خود از دولت نداشت و طبق گزارش ستاد تنظیم بازار مستقل از مطالبات بدون طی مراحل قانونی به درخواست‌های دولت جواب مثبت دادند.

عارف با تاکید بر اینکه باید برای شرایط بحرانی اطمینان خاطر داشته باشیم، ادامه داد: دولت بخش خصوصی را صاحب اصلی امور می‌داند و نگاه دولت واگذاری امور تا حد امکان به بخش خصوصی و همچنین استانداری‌ها است و یک مدیریت گسترده و جامع با فرماندهی واحد را دنبال می‌کنیم و باید تصمیم گیری‌های مستقل و متناسب با مسئولیت حوزه کاری شکل گیرد.

ضرورت پیش بینی های لازم برای ذخیره سازی و تولید کالاهای اساسی 

معاون اول رئیس‌جمهور با تاکید بر اهمیت و ضرورت پیش‌بینی‌های لازم برای ذخیره سازی و تولید کالاهای اساسی و مورد نیاز مردم گفت: باید سازوکار تمرکز بر نیازها و چگونگی تولید را دنبال کنیم.

وی با اشاره به ناترازی‌های برق و آب در کشور و اهمیت اولویت حل ناترازی برق، تصریح کرد: برای تولید ۳۰ هزار مگاوات برق از انرژی خورشیدی در دولت برنامه‌ریزی کردیم اما امروز راندمان این فناوری‌ها ۳۰ درصد است و باید دید تا چه زمانی سرمایه‌گذاری بر روی فناوری‌های حاضر اطمینان بخش است اما در ورای این راهبرد تصمیم پدافند غیرعامل برای مقابله با تهدیدات دشمنان و تامین انرژی مورد نیاز کشور بود و اگر فناوری‌های در حال رشد هزینه‌ای به کشور تحمیل کنند باید تحت هر شرایطی نیازهای مردم در اختیار آنان قرار گیرد. 

عارف ادامه داد: باید با اتکای توانایی‌های داخلی در تولید و توزیع مایحتاج عمومی مردم، زنجیره کامل ایجاد شود و سهم بخش خصوصی از ذخیره و تامین کالاهای اساسی نیز مشخص شود.

وی همچنین خاطرنشان کرد: باید همراه با مذاکرات ثابت کنیم برخوردهای سیاسی و رفتارهای غرب در مذاکرات هسته‌ای بازی سیاسی بوده است و راهبرد کشور این است که از همه فناوری‌ها در همه امور برای آرامش و زندگی بهتر جامعه استفاده کنیم و به دنبال کاربردهای غیراخلاقی و سلطه طلبانه در بهره‌گیری از فناوری‌ها نیستیم.

معاون اول رئیس‌جمهور همچنین از وزارتخانه‌های صمت و جهاد کشاورزی و سازمان‌های برنامه و بودجه و بانک مرکزی خواست تا ظرف ۱۰ روز آینده نظرات و نکات مدیران بنگاه‌های زنجیره توزیع مایحتاج عمومی در این جلسه به ویژه واگذاری امور به بخش خصوصی را جمع‌بندی تصمیم‌گیری کند.

عارف با اشاره به افزایش ارتباطات سیاست خارجی در دولت چهاردهم به ویژه با همسایگان و کشورهای حوزه اوراسیا تاکید کرد: پس از ابلاغ قانون تجارت آزاد باید نقش بخش خصوصی در گسترش تعاملات اقتصادی با کشورهای منطقه افزایش یابد و نگاه دولت استفاده از کشورهای همسایه برای مصونیت بخشی در کالاهای اساسی است و از ظرفیت جبهه اقتصادی در این حوزه استفاده کنیم.

همچنین در این جلسه مدیران بنگاه‌های اقتصادی با ارائه گزارشی از میزان و اقلام کالاهای اساسی و عمومی تولید و توزیع شده در جنگ ۱۲ روزه، درخواست‌ها، پیشنهادات و مسائل خود را برای کمک به دولت در حل مسائل معیشتی و تامین کالاهای اساسی مورد نیاز مردم مطرح و برای کمک به دولت اعلام آمادگی کردند.

  • نویسنده :
  • منبع :