19 دی آنلاین: وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر ضرورت تقویت همبستگی ملی گفت: اتحاد میان اقوام، مذاهب و جریان‌های مختلف یک ضرورت فوری و اختلاف و دوقطبی‌سازی سم مهلکی برای جامعه است و باید مراقب باشیم که اختلاف‌ها ما را از اولویت‌های اصلی کشور دور نکند.

سید عباس صالحی روز پنجشنبه در نشست شورای فرهنگ عمومی استان کرمان به اهمیت احساس تعلق به سرزمین، تاریخ و ملت ایران در سند مهندسی فرهنگی کشور اشاره کرد و افزود: در آستانه سال تحصیلی مدارس و دانشگاه‌ها هستیم و باید بذر ایران‌دوستی را در دل جوانان و نوجوانان بکاریم. 

وی با تبریک به شورا و شهرداری برای نصب تندیس آرش کمانگیر در شهر کرمان اظهار داشت: هرچه این تعلق خاطر در جامعه تقویت شود، در برابر حملات دشمنان مقاوم‌تر خواهیم بود و ملتی که دارای اسطوره‌هایی چون آرش کمانگیر و شهید سلیمانی است، پشتوانه‌ای عظیم از تاریخ و هویت ملی در اختیار دارد. 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به ظرفیت‌های فرهنگی و تاریخی استان کرمان، بر ضرورت تقویت فرهنگ عمومی، همبستگی ملی و سواد رسانه‌ای به‌عنوان ضرورت‌های امروز کشور تاکید کرد و گفت: باید برای این موضوعات در نظام آموزشی و فضای شهری و نوع توجه ما برنامه ریزی کنیم که تعلق به ایران را عمق دهیم.

قرار نیست تصمیم‌های شتاب‌زده گرفته شود 

وی با بیان اینکه تصمیم‌های فرهنگی باید بر پایه مطالعات کارشناسی باشد، گفت: قرار نیست تصمیم‌های غیرکارشناسی و شتاب‌زده گرفته شود، بلکه باید مراحل علمی و منطقی طی شود، خوشبختانه امروز شورای فرهنگ عمومی استان کرمان با ساختار روشن‌تر و دبیرخانه‌ای فعال‌تر مسیر بهتری را پیش رو دارد.

صالحی در ادامه سخنان خود به نقش مشارکت اجتماعی در تقویت تاب‌آوری کشور پرداخت و افزود: همان‌طور که در دوران دفاع مقدس هرکس به اندازه توان خود وارد میدان شد، امروز نیز باید فرهنگ مشارکت اجتماعی در جامعه احیا شود تا بتوانیم سرمایه اجتماعی و اعتماد عمومی را افزایش دهیم. 

وی با اشاره به اهمیت سواد رسانه‌ای و تولید محتوا در شرایط بحران، تصریح کرد: امروز جنگ، جنگ رسانه‌ای و ترکیبی است و باید از یک‌ سو سواد رسانه‌ای جامعه را ارتقا دهیم و از سوی دیگر محتوای درست، دقیق و اثرگذار تولید کنیم تا بتوانیم از جامعه در برابر هجمه‌های رسانه‌ای دشمن صیانت کنیم. 

وی گفت: شورای اطلاع رسانی استان‌ها که به ریاست استاندار تشکیل می‌شود الان اهمیت زیادی دارد که تولید محتوای رسانه ای متناسب با دوره توقف آتش چگونه باشد که بازدارندگی ایجاد شود و از طرف دیگر، سواد رسانه ای که فضای اجتماعی را صیانت کنیم. 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخش دیگری از سخنانش، کرمان را سرزمینی سرشار از مفاخر و شخصیت‌های ماندگار خواند و گفت: شهید سلیمانی نه تنها یک فرمانده نظامی بلکه یک انسان بزرگ بود که با اخلاص و عمل خود دل‌های بسیاری را با گرایش‌ها و سلیقه‌های مختلف جذب کرد. او به اسطوره‌ای معاصر تبدیل شد که نشان می‌دهد ملت ایران همچنان قادر به پرورش شخصیت‌هایی با هویت ملی و جهانی است.

ارتقای بازدارندگی با تقویت همبستگی ملی 

وی خاطرنشان کرد: امروز عمل صالح ما این است که بازدارندگی ملی را با همبستگی، مشارکت و تقویت فرهنگ عمومی ارتقا دهیم که کرمان به‌عنوان زادگاه شهید سلیمانی و سرزمین اسطوره‌ها می‌تواند در این مسیر الگو باشد. 

صالحی همچنین با اشاره به آسیب شناسی شورای فرهنگ عمومی در دولت دوازدهم با هدف اینکه استفاده بیشتری از این نهاد بشود گفت: جلسات متعدد و نتایجی داشتیم از جمله اینکه کمیته‌های پنجگانه زیر این شورا تشکیل شود، اعضای کمیته‌ها کار را جدی بگیرند، مصوبات زیر نظر معاون استاندار برای فرآیند تصمیم سازی قرار گیرد. 

وی تصریح کرد: در مرکز هم گفتم قرار نیست اینجا جلسه بگذاریم و درباره موضوعات کارشناسی حرف بزنیم و مربوط به حوزه دیگری است؛ اینجا حوزه تصمیم گیری و اقدام است ولی باید مراحل آن طی شده باشد بنابراین مرحله نهایی و نه مقدماتی است.

شورای فرهنگ عمومی فرابخشی است 

وی ادامه داد: شورای فرهنگ عمومی یک کار قرارگاهی و فعالیت فرابخشی است و هیات رییسه این قدرت را ایجاد کرده که فکرها به هم نزدیک شود و همکاری تمامی دستگاه‌ها را می‌طلبد تا مسأله‌ها پیش برود.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: مسأله دیگر در آیین نامه شورای فرهنگ عمومی مطرح شده، تقویت دبیرخانه شورای استان است و شورای فرهنگ عمومی استان‌ها وضعیت بهتری با این آیین نامه دارند نمی‌خواهم بگویم همه ضمانت‌های اجرایی اخذ شده ولی در این زمینه شورا ساختار روشن تری پیدا کرده است. 

وی با اشاره به سند توسعه‌ای کرمان برفراز عنوان کرد: درخواست ما این است که اگر فرهنگ را کلید اصلی حل مسائل بدانیم و فرهنگ عمومی به عنوان مسأله پایه، شورای فرهنگ عمومی یک استعداد هم افزایانه استانی و شهرستانی است که باید جدی گرفته و فرآیندهای کارشناسی طی شود و می‌تواند مسیر و راه را نشان دهد. 

صالحی افزود: ساختار و نقشه راه آماده یا آماده تر است و از این به همت، اهتمام و عزم می‌خواهد که با ویژگی‌های استاندار کرمان و سایر اعضا و دبیرخانه بتوانیم یک نمونه خوبی را از شورای فرهنگ عمومی استان کرمان نشان دهیم. 

وی تصریح کرد: تاریخ جهان را می‌توان از چشم کرمان خواند و آن را لمس کرد با هماهنگی، وفاق و همدلی که در این استان وجود دارد می‌توان کار را پیش برد و با شخصیت‌هایی که دغدغه فرهنگ دارند امیدوارم خبرهای خوبی از شورای فرهنگ عمومی استان کرمان و شهرستان‌ها داشته باشیم.

ابلاغ طرح مدیریت فرهنگی در دفاع ملی 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: پس از دفاع مقدس ۱۲ روزه و اعلام آتش بس، شورای فرهنگ عمومی کشور تشکیل جلسه داد که اتفاق بزرگی برای کشور بود، نیروهای نظامی کار خود را کردند و رهبر معظم انقلاب با درایت مسأله را پیش بردند، ملت ایران جایگاه خاص خود را داشتند و در این نشست اعلام شد که ما به عنوان قرارگاه ستاد فرهنگی چکار می‌توانیم بکنیم؟ و طی جلسات متعدد طرح مدیریت فرهنگی در دوران دفاع ملی به تصویب رسید و ابلاغ شد. 

وی یادآور شد: در دفاع ۱۲ روزه دشمنان ایران و اسلام به زعم خودشان آمده بودند که این دفعه کار را یکسره کنند، شوخی هم نداشتند، مقدمات را چیده و مسیر را برای خودشان تنظیم کرده بودند و وعده‌هایی را هم به همه داده بودند. 

صالحی افزود: پیام‌های نتانیاهو و ترامپ به نحوهای مختلف داده شده بود اما با عنایات الهی و در این ۱۲ روز با مدیریت عالی رهبر انقلاب و همیت فرماندهان نظامی ما که کم نگذاشتند و ملت ایران آنان را ناکام گذاشتند، گروه‌های مرجع اجتماعی، دانشگاهیان، حتی ایرانیان خارج از کشور همه پای کار آمدند و طمع دشمنان را طی ۱۲ روز ناکام گذاشتند اما طمع نابوده نشده و در شرایط توقف آتش هستیم.

فضای فرهنگی و اجتماعی هم باید آماده باشد 

وی گفت: از خداوند می‌خواهیم فضای صلح و آرامش بر این جغرافیا و اقلیم حاکم باشد، اما باید توجه داشت آمادگی در برابر دشمن همان بازدارندگی است و همانطور که نیروهای نظامی باید آماده باشند فضای فرهنگی و اجتماعی نیز باید آمادگی خود را داشته باشد تا بازدارندگی ایجاد کند. 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: حتما حوزه فرهنگ به ویژه فرهنگ عمومی، جمع ما در مرکز شما در استان برای آمادگی ملی به منظور بازدارندگی وظیفه داریم و باید در نظر داشت که مهمترین وظیفه مهم یا جزو چند وظیفه مهم همه حوزه‌ها توجه به این مساله است. 

وی با اشاره به اینکه توجه به ارتقای بازدارندگی ملی از مسائل روز است، گفت: شبح آن اتفاق فاصله گرفته اما دور نشده است. 

صالحی با اشاره به اهمیت تقویت احساس تعلق به سرزمین گفت: ملتی که اسطوره دارد به شخصیتی مانند شهید سلیمانی می‌رسد. 

وی با تاکید بر اینکه باید تعلق به ایران عمق پیدا کند افزود: همبستگی ملی باید تقویت شود و به تعبیر مقام معظم رهبری سپر فولادین دفاع مقدس، همبستگی است و باید از اختلافات و دوقطبی‌گری‌ها پیشگیری کرد.

توفیق در سایه تعامل و وحدت حاصل می‌شود 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: توفیق در سایه تعامل و وحدت حاصل می‌شود و همبستگی نیاز فوری قطعی روزمره زندگی اکنون است. 

وی با اشاره به اهمیت داشتن درک از شرایط گفت: در این شرایط نباید از چیزهایی صحبت شود که بوی اختلاف و تفرقه می‌دهد و ما را از درایت دور می‌کند. بر عکس آن، عمق دادن به همبستگی ملی و ظهور و بروز آن در کشور، دشمن را ناامید خواهد کرد. 

  • نویسنده :
  • منبع :