19 دی آنلاین: فواد حسین تأکید کرد روابط ایران و عراق مستحکم و بر پایه همسایگی و اشتراکات فرهنگی است. او عراق را میانجی منطقه‌ای دانست و از هماهنگی با ایران و سوریه علیه داعش خبر داد.
«فواد حسین» وزیر خارجه عراق در سخنانی به روابط با ایران، مساله فلسطین، مناسبات با آمریکا و تحولات سوریه و همچنین تنش آبی با ترکیه پرداخت.
فواد حسین گفت: واشنگتن به عراق پشت نکرده است و روابط دو کشور ریشه‌دار و بر پایه منافع مشترک است. عراق در نشست دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا با کشورهای عربی و اسلامی درباره غزه شرکت نکرد چراکه با اصل راه حل تشکیل دو دولت مخالف است. ملت فلسطین و تمام کشورهای عربی درباره راه حل تشکیل دو دولت توافق دارند. موضع راه حل تشکیل دو دولت نیاز به بررسی از سوی احزاب ملی عراق و فراکسیون‌های پارلمان دارد.
طبق گزارش خبرگزاری عراقی «واع»، فواد حسین گفت: موضع عراق در حمایت از حق ملت فلسطین در تعیین سرنوشت خود و تشکیل کشور مستقل ثابت و واضح است. نمایندگی آمریکا در بغداد در حال حاضر از سوی کاردار به دلیل خالی بودن پست‌ها در دولت دونالد ترامپ اداره می‌شود.
وی گفت: روابط عراق و ایران مستحکم و بر اساس اصول همسایگی و روابط فرهنگی و جوامع است.
وی گفت: ما به هماهنگی با سوریه برای مبارزه با داعش ادامه می‌دهیم و از راه حل سیاسی فراگیر حمایت می‌کنیم. عراق از کشوری که از بحران‌ها رنج می‌برد، به یک میانجی در حل اختلافات منطقه‌ای تبدیل شده است. بعد از تجارب حکمرانی سابق که به تخریب و ویرانگری منجر شد جایگزینی برای دموکراسی در عراق وجود ندارد. ۶ میلیون عراقی در خارج هستند که می‌توانند در انتقال تجارب و اطلاعات و ایجاد اقتصاد ملی سهم داشته باشند. در حال حاضر هیچگونه خطراتی انتخابات را تهدید نمی‌کند.
وی گفت ریاست هیئتی برای سفر به ترکیه با هدف تلاش برای ایجاد راه حل‌هایی درباره آب را بر عهده خواهد داشت.
فواد حسین گفت: ترکیه معتقد است که پرونده رودخانه‌ها داخلی است در حالی که عراق آن را یک پرونده فرامرزی می‌داند که به تفاهم نیاز دارد.
وزیر خارجه عراق گفت: روابط با ائتلاف بین‌المللی یک ویژگی امنیتی و نظامی دوجانبه در آینده خواهد داشت. همچنان تعدادی از نیروهای داعش در برخی مناطق نزدیک مرزهای عراق و سوریه حضور دارند. وجود هرگونه سلاح خارج از چارچوب دولت اشتباه است و باید تمام سلاح‌ها در انحصار دولت باشند.
  • نویسنده :
  • منبع :