خبرگزاری رویترز روز پنجشنبه نوشت؛ وزیر خارجه عربستان بعد از دیدار با سرگئی لاوروف همتای روس خود «مداخلات ایران» در منطقه خاورمیانه را محکوم کرد.
وزیر سعودی در سخنانی در کنفرانس خبری مشترک در مسکو با لاوروف که از تلویزیون عربستان پخش شد مدعی شد نیروهای نیابتی تهران مانع یافتن راه حلی برای خروج از جنگ سوریه می شوند.
وی همچنین شبه نظامیان حوثی (انصارالله) در یمن را به مانع تراشی در مقابل تلاش های صلح در یمن متهم کرد.
این اظهارات وزیر خارجه عربستان تکرار ادعاهای روز جمعه ۱۴ آذر او اظهاراتی در مجمع «گفتوگو در حوزه مدیترانه» است که به صورت ویدئوکنفرانس برگزار شد.
وی در این مجمع مدعی شد: شما شاهد دخالت ایران از لبنان تا سوریه و از یمن تا عراق هستید، ایران در مناطق ضمن حمایت مالی و نظامی از شبه نظامیان با استفاده از خشونت، از حملات نظامی به دفاتر دیپلماتیک، برنامه سیاسی خود را پیش می برد.
اظهارات دیپلمات سعودی و طرح اتهامات بیاساس علیه تهران حاکی از این است که دولتمردان سعودی همچنان گرفتار ذهنیات مبتنی بر توهم توطئه نسبت به ایران هستند. تاریخ روابط تهران و ریاض پرفراز و نشیب و در اغلب اوقات تنش آلود بوده است. هر چند مقاطع کوتاه همکاری بین دو کشور منافع زیادی هم برای دو کشور و هم برای ثبات و امنیت منطقه به دنبال داشته است با این حال ریاض مسیر تعامل و تفاهم را انتخاب نکرده و تلاش کرده با کمک متحدان فرامنطقهای خود مسیر تقابل با تهران را طی کند.
پیشتر وزارت امور خارجه روسیه اعلام کرده بود که وزیر امور خارجه عربستان سعودی امروز (پنجشنبه) در مسکو با سرگئی لاوروف وزیر خارجه این کشور دیدار و دو طرف در باره همکاری در بازار جهانی نفت و سرمایه گذاری های مشترک گفت و گو می کنند.
این وزارتخانه با صدور بیانیه ای با اشاره به اینکه سفر فیصل بن فرحان به مسکو نخستین دیدار وی در مقام وزیر امور خارجه است، خاطرنشان کرد: پیش از این چند بار لاوروف و فرحان گفت و گوی تلفنی کرده اند.
در بیانیه گفته شده است: بین روسیه و عربستان سعودی دیدارهای منظم در سطح عالی برگزار می شود که در جریان آن مسائل مهم دوجانبه و بین المللی بررسی می شود و ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه در سال جاری چهار بار با سلمان پادشاه عربستان و سه بار هم با محمد بن سلمان ولیعهد عربستان گفت و گوی تلفنی کرده است.
وزارت خارجه روسیه خاطرنشان کرده است: توافقاتی که بین سران روسیه و عربستان سعودی به دست آمده تعیین کننده اصلی توسعه پایدار مجموعه روابط دو کشور است که ماهیت دوستانه و چندوجهی دارد.
در ادامه بیانیه گفته شده است: انتظار می رود در مذاکرات مسکو، بر عزم متقابل برای تحکیم و گسترش مشارکت بین صندوق سرمایه گذاری های مستقیم روسیه و صندوق سرمایه گذاری عربستان سعودی که تاکنون در طرح های مشترک بیش از ۲.۵ میلیارد دلار سرمایه گذاری کرده اند، تاکید شود.
در ادامه بیانیه گفته شده است: هماهنگی اقدامات روسیه و عربستان سعودی در مورد وضعیت بازار جهانی نفت به عنوان یکی از عوامل اصلی تامین موزانه عرضه و تقاضا اهمیت فراوان دارد.
- نویسنده :
- منبع : ایرنا