لوسی فیشر در حساب توئیتری خود افزود که در این جلسه همچنین قرار است درباره همهگیری کرونا، کودتای میانمار، تغییرات آب و هوایی و چین رایزنی شود.
وی به نقل از یک مقام وزارت امور خارجه انگلیس نوشت: ما قویا از داشتن متحدی همسو مانند آمریکا که به رویکرد چندجانبه گرایی برای دست یابی به اهداف مشترک بازگشته استقبال میکنیم.
دیروز هم خبرگزاری رویترز به نقل از چهار منبع آگاه از برگزاری این نشست خبر داد، اما تاریخ آن را مشخص نکرده بود.
کارشناسان این نشست را با توجه به فرارسیدن مهلت قانون «اقدام راهبردی برای لغو تحریمها و صیانت از منافع ملت» گام مهمی در راستای تلاش طرف های اروپایی برای بازگشت برجام به مسیر اصلی تعبیر میکنند.
مجلس شورای اسلامی ۱۱ آذرماه گذشته به کلیات طرح «اقدام راهبردی برای لغو تحریمها و صیانت از منافع ملت ایران» رای داد که بر اساس آن دولت موظف است در صورت ادامه تحریمهای آمریکا همکاری با آژانس را محدود کرده و گامهای بیشتری را در خصوص کاهش تعهداتش ذیل برجام بردارد.
در همین پیوند کاظم غریب آبادی سفیر و نماینده ایران در سازمانهای بینالمللی مستقر در وین هفته پیش نسبت به تغییر سطح همکاری ایران با آژانس هشدار داد. وی در توئیتی تصریح کرد: همکاری و حسن نیت، یک خیابان دو طرفه است و نه یک بولوار یک طرفه.
غریب آبادی با بیان اینکه «قانون جدید مجلس شورای اسلامی، فرصت دیگری را برای حفظ همکاری کاملا بی سابقه و چشمگیر با آژانس بین المللی انرژی اتمی از طریق برداشتن تحریم ها فراهم کرده است» خاطر نشان کرد: امیدواریم فرصت ها از دست نروند، چرا که همکاری فوق العاده کنونی به همکاری عادی باز می گردد.
ایران ۲ سال پس از خروج یکجانبه آمریکا از برجام و تعلل طرفهای اروپایی در عمل به تعهداتشان در این توافق، گامهایی را تحت نظارت آژانس برای کاهش تعهداتش برداشت و همواره اعلام کرد که در صورت بازگشت آمریکا به برجام و اجرای تعهدات برجامی از سوی دیگر طرفهای این توافق بینالمللی، گامهای برداشته شده در مسیر کاهش تعهدات برجامی از سوی تهران به سرعت برگشت پذیر خواهد بود.
- نویسنده :
- منبع : ایرنا