19 دی: نماینده آیت الله العظمی سیستانی در ایران با اشاره به اینکه حوزه و دانشگاه باید به صورت عمیق با هم همکاری و همفکری داشته باشند، گفت: حوزه‌های علمیه باید عمق علمی خود را در اختیار دانشگاه‌ها قرار دهند.

آیت الله سید جواد شهرستانی نماینده آیت الله سیستانی در ایران در دیدار با رئیس و مسئولان مرکز تحقیقات اسلامی مجلس خاطرنشان کرد: مقالات و مکتوبات مرکز تحقیقات اسلامی مجلس قابل تقدیر است ولی باید این فعالیت ها منتشر و به دنیا عرضه شود.

وی با اشاره به اهمیت ارتباطات در دنیای کنونی خطاب به رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس گفت: باید ارتباطات با مراکز علمی دنیا را توسعه دهید، عرضه کردن، ارتباط برقرار کردن، تماس گرفتن و رفت و آمدها بسیار مهم است.

آیت الله شهرستانی عرضه بحث های علمی و فعالیت های اساسی به دنیا را مهم دانست و گفت: ما باید عرضه فکری و علمی خود را در دنیا قوی تر کنیم، تاکنون به نظر می‌رسد نتوانسته‌ایم آثار علمی خود را به دنیا عرضه کنیم، آیا کتاب هایی که شما( مرکز تحقیقات اسلامی مجلس) منتشر کردید، توانسته اید عرضه نمایید؟

وی گفت: در کشور ما در کنار تعهد و تخصص، برای استفاده از ظرفیت های مختلف حوزوی و دانشگاهی و حفظ جوانان نخبه، نیاز به مدیریت قوی داریم.

وی به تجربه برخی کشورهای جنوب شرق آسیا اشاره کرد و گفت: کشور سنگاپور به دلیل مدیریت درست از منابع خود، سالانه دو تریلیون درآمد کسب می کند، در حالی که کشور ما با وجود منابع غنی و خدادادی مانند نفت، گاز و سایر منابع ، درآمد سال گذشته ما 150 میلیارد تومان بود، در حالی که می توانیم با مدیریت منابع خود، بهتر از این عمل کنیم.

وی به تجربه کشور مالزی از دیگر کشورهای جنوب شرق آسیا در زمینه درآمدزایی برای کشورش اشاره کرد و گفت: ماهاتیر محمد در مالزی در اقدامی بسیار زیبا، با کاشت درخت پالم در این کشور، سالانه 40 میلیارد فقط از روغن آن سود عایدشان می شود، ضمن اینکه از نظر زیست محیطی نیز کشور را سبز و زیبا کرده است، این به معنای مدیریت قوی و استفاده از فرصت ها می باشد.

آیت الله شهرستانی خاطرنشان کرد: ما باید جدا از نفت به عنوان سرمایه ملی، در امور دیگر نیز وارد شده و سرمایه گذاری کنیم، چون بهترین فرصت ها، متخصصان و مغزها را در اختیار داریم و باید استفاده کنیم.

 

نماینده آیت الله سیستانی در ایران بیان داشت: ما در تئوری و نظریه پردازی بسیار قوی هستیم ولی باید این نظریه ها را در مقام عمل نیز اجرایی و عرضه شود.

وی با اشاره به اینکه ما اگر مدیریت و برنامه ریزی خوبی داشته باشیم، می توانیم دنیا را قبضه کنیم، گفت: امروز دشمنان خبیث ومجرمان کثیف، با محاصره اقتصادی و دارویی و تحریم، به کشور ما فشار وارد می کنند و حتی زمانی از ورود یک پت اسکن، به کشور جلوگیری می کردند، بنابراین، ما توانایی های زیادی داریم و باید از فرصت ها به بهترین نحو ممکن استفاده کنیم.

آیت الله شهرستانی تصریح کرد: اگر تاریخ و تمدن کشورهای اسلامی را مرور کنیم ما با آن کشورها قابل مقایسه نیستیم، مطابق خاطرات برخی رزمندگان در جنگ هشت ساله، ما حتی یک آرپیچی نداشتیم ولی امروز در تجهیزات نظامی و حتی پزشکی قوی شده ایم، چرا که بر حسب نیاز به سمت آنها رفتیم و در موارد دیگر هم می توانیم پیشرفت داشته باشیم.

تصویب قوانین بر اساس شرع مقدس، آثار مطلوبی در جامعه به همراه دارد

رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس نیز در این دیدار با اشاره به اهمیت ریل گذاری درست قوانین در کشور، گفت: اصل حرکت کشور و ریل گذاری آن بر اساس قانون است به گونه ای که اگر قانون خوب و اسلامی تصویب شود، اثرات آن در جامعه ماندگار خواهد ماند.

حجت الاسلام والمسلمین مهدی رجایی‌نیا خاطرنشان کرد: اگر خدای ناکرده، قانون کارشناسی شده و یا بر مبنای اسلام نباشد، آثار وضعی و نامطلوب آن در آینده، برای جامعه آشکار خواهد شد.

وی با اشاره به فعالیت های مرکز تحقیقات اسلامی مجلس گفت: این مرکز از حدود یک دهه قبل توسط ریاست قبلی مجلس تاسیس شده و فعالیت های خوبی را انجام داده است، در دوره جدید نیز شورای سیاست گذاری آن به ریاست آیت الله اعرافی مدیر حوزه های علمیه سراسر کشور، تشکیل شده است که می تواند باعث ایجاد ارتباط وسیع تر بین حوزه و مجلس شورای اسلامی شود.

دکتر رجایی نیا نقش آفرینی حوزه علمیه در بحث قوانین را بسیار مهم دانست و گفت: امید است حوزه های علمیه در دوره های جدید و با تشکیل شورای سیاستگذاری ، نقش آفرینی بیشتری در قوانین از منظر شرع، فقه و اسلام داشته باشد.

وی فعالیت در امر قانونگذاری را کاری سخت و سنگین دانست وگفت: امیدوارم به لطف خداوند، با استفاده از تجارب گذشته و برنامه های جدیدی که طراحی شده، این مرکز بتواند منشا اثرات مفید در کشور باشد.

  • نویسنده :
  • منبع :