19 دی: رییس جمهوری با تاکیدبر اینکه باید نظر مردم را در کارهای مهم اصل بدانیم، گفت: هر کجا نظام و مردم یک راه را انتخاب کردند ، پیروز شدند و هر کجا خدای ناکرده فاصلهای بین نظر مردم، نظام و مسئولین ایجاد شد همه ضرر کردند و همه شکست خوردند.
حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی روز چهارشنبه در جلسه هیات وزیران با تبریک بعثت پیامبر گرامی اسلام گفت: پیامبر عظیمالشأن اسلام آمد تا با خرافات و جهل مبارزه کند، در برابر عادات غلط و ناروا بایستد و آنها را کنار بزند و ارزشهای واقعی را در جامعه انسانی مستقر کند.
وی اضافه کرد: شاید امروز فهم برخی از مسائل دوران جاهلیت برای ما سخت باشد، در دوران جاهلیت علم و علمآموزی و مکتب رفتن ننگ بود و اگر کسی بلد بود که بنویسد و کتابت کند، ننگ بود و معنی آن این بود که انسان فقیری است. افراد پولدار و اشراف یک نفر را در کنار خودشان صدا میزدند و آنها مینوشتند نه اینکه آنها چیزی بنویسند.
روحانی عنوان کرد: کتابت، علم و دانش و دانش آموختن در دوران جاهلیت ننگ بود و چقدر کار سختی است که یک عادت غلط را به نقطه مقابل تبدیل کنیم و کتاب آسمانی که امشب نازل شد که با قرائت و خواندن آغاز میشود و با علم و قلم سخن گفته میشود.
رییس جمهوری با بیان اینکه پیام پیامبراکرم(ص) از جانب خداوند برای مردم علم، خواندن و قلم بود، اظهار داشت: اساس اسلام بر مبانی این ارزشهای بلند پایه گذاری شده است. پیامبر(ص) نیز با جهل، خرافه، زن ستیزی مبارزه کرد.
رییس دولت دوازدهم افزود: زن در عصر جاهلیت یک کالای ناچیز بود و اگر کسی صاحب فرزند دختر میشد، آن را ننگ میدانست و صورت او از عصبانیت سیاه شده که چرا خداوند به او دختر داده است. همچنین زن ستیزی به عنوان یک کار مهم در میان آن طایفه و مردم بود و جنگ و غارت به عنوان یک افتخار وامتیاز و ارزش محسوب میشد.
روحانی ادامه داد: اینکه قبیلهای، قبیلهای دیگر را غارت میکرد، به این موضوع افتخار میکردند و می گفتند که من همانی هستم که شعر می سرودم و افتخار میکردند که شبانگاه پس از غارت، زنان را اسیرمیکردند. در این جامعه همه افتخارش به شمشیر و شعر جاهلی است، و این جامعه را پیامبرمیخواهد به جامعه علم، دانش وهمه ارزشهای اخلاقی تبدیل کند.
رییس جمهوری با بیان اینکه حتی نظافت در این جامعه ننگ بود، گفت: دست شستن، لباس شستن و صورت شستن در این جامعه ننگ بود و لباس باید خاکی باشد و لباس همه بزرگانهم باید بر روی زمین کشیده شود و همه اشراف به این گونه زندگی میکردند.
وی ادامه داد: در آن زمان برای عرب جاهلیت و اشراف عجیب بود که این چگونه پیغمبری است و چه ایمانی است که از پاکیزگی و نظافت سخت می گوید و حتی میگوید اگر بر شما سخت نبود، مسواک را بر شما واجب می کردم. از نظر پیغمبر لباس گرانقیمت ارزش ندارد بلکه لباس تمیز ارزش دارد و این موارد را پیامبر در جامعه آن زمان آورد.
روحانی با بیان اینکه در عرب جاهلیت جوان به معنای فرمان بر و فردی که خدمتگزار تلقی میشد، می شناختند، افزود: جوان در امور کشور نه دخالت می کرد و نه حق داشت سخن گفته و مدیریت را برعهده بگیرد. اما پیغمبر جوانی به نام اسامه را به عنوان فرمانده یک سپاه و لشکر انتخاب کرد، همچنین پیغمبر به جوانها مقام و منزلت داد و جایگاه آنها را بلند کرد.
رییس جمهوری نژاد ستیزی و به دنبال نژاد عرب بودن را از جمله مفاخر عصر جاهلیت اعراب عنوان کرد و اظهار داشت: پیغمبرهمه این موارد را زدود و کنار زد از بین برد و جامعهای امن بر مبنای احترام به پیمان درست کرد و با همه قبایل پیمان بست. البته هیچگاه پیغمبر پیمان خود را نشکست مگراینکه طرف مقابل پیمان را شکسته باشد.
وی افزود: پیغمبری با این عظمت در بین مردم، خداوند خطاب به او میگوید که پیغمبر بال فروتنی و تواضع را دربرابر این مردمی که به اسلام و راه تو ایمان آوردهاند بگستران. البته اگر هم روزی خطا و معصیت کردند، بگو من از عمل شما بیزارم و همچنین باید در تمام امور دنیا با مردمت مشورت کنی و آنها را فرابخوانی و با آنها سخن بگویی. حتی در مواردی که نظر پیامبر چیز دیگری بود، اما اگر اکثر مردم چیز دیگری می گفتند، در امور دنیوی به آراء مردم احترام میگذاشت.
رییس دولت تدبیر و مید با تاکید بر اینکه در اداره کشور و در مدیریت از نظر مردم استفاده می کرد، گفت: به رغم همه این کارهای بزرگی که پیامبر انجام داده، پیغمبرمیگفت که من برای اصلاح اخلاق آمدم و آمدهام که اخلاق نیکو را تکمیل کنم و با ادبیات خوب با یکدیگر صحبت کنیم، به یکدیگر احترام گذاشته وهمزیستی مسالمت آمیز را افزیش دهیم و در جامعه اسلامی یکدیگر را برادر خطاب کنیم و همسایه را نیز احترام بگذاریم.
روحانی ادامه داد: امیرالمومنین حضرت علی(ع) فرمود آنقدر پیامبر درباره حق همسایه صحبت کرد که ما احساس کردیم می خواهد سهم ارث برای آنها به جا بگذارد.
رییس جمهوری اضافه کرد: کتابت، علم و دانش آموختن در دوران جاهلیت ننگ بود و تبدیل عادت غلط به نقطه مقابل کار بسیار دشواری است. کتاب آسمانی که امشب نازل شد با خواندن و کتابت، علم و قلم شروع می شود.«اقرا بسم ربک الذی خلق» اولین پیام این پیامبر از جانب خداوند برای مردم علم، خواندن و قلم بود.
روحانی با تاکید بر اینکه همه ما باید به این اصل توجه کنیم که اساس اسلام بر مبانی این ارزش های بلند بنیان گذاری شده است؛ تصریح کرد: پیغمبر با خرافه، با جهل، با زن ستیزی مبارزه کرد. در آن دوران زن فقط یک کالای ناچیز در میان آنها بود اگر کسی فرزند دختری پیدا می کرد؛ آن را ننگ میدانست و صورتش از عصبانیت و ناراحتی سیاه میشد که چرا دختر دار شده است. زن ستیزی به عنوان یک کار مهم در میان طایفه و مردم آن زمان بود؛ جنگ به عنوان یک افتخار غارت یک امتیاز و ارزش بود. قبیله ای که می توانست قبیله دیگر را غارت کند و اموالش را ببرد به آن افتخار میکرد و درباره آن شعر می سرود.
حجت الاسلام روحانی خاطرنشان کرد: پیغمبر میخواهد جامعهای را که همه افتخار آن به شمشیر و شعر جاهلی بود به جامعهای که علم، دانش و همه ارزشهای اخلاقی وجود داشته باشد، برگرداند. شاید برای ما تعجب برانگیز باشد که در آن دوران نظافت، دست و صورت شستن و لباس تمیز ننگ بود و لباس باید روی زمین کشیده شده و خاکی شود، بزرگان و اشراف اینگونه زندگی میکردند.
وی ادامه داد: «النظافه و من الایمان» که اکنون برای ما کلام سادهای است آن موقع برای آنها از عجیب بود که این چه پیغمبر و ایمانی است که از پاکیزگی و بهداشت و نظافت سخن میگوید و تاکید می کند اگر سخت نبود بر شما مسواک را واجب می کردم.
رییس دولت دوازدهم افزود: لباس گران قیمت ارزش ندارد اما لباس تمیز ارشمند است؛ اینها معیار هایی بود که پیامبر در جامعه آن روزها آورد. جوان در جامعه آن روز ها ارزش نداشت و به معنای فرمانبر و خدمتگزار تلقی میشد، در امور مهم کشور دخالت نمیکرد و حتی حق نداشت سخن بگوید و مدیریت به عهده بگیرد. اما پیغمبر(ص) جوانی به نام اسامه را به عنوان فرمانده یک لشکر انتخاب کرد، جوانان را مقام و منزلت داد و جایگاه آنها را بلند کرد.
رییس قوه مجریه ادامه داد: در آن زمان نژاد ستیزی و دنبال نژاد عرب و غیر عرب بودن وجود داشت که از سوی پیغمبر زدوده و از بین برده شد و جامعه ای درست شد که امن و امان بود و بر مبنای احترام به پیمان تشکیل شده بود. پیامبر با همه قبائل پیمان امنیت بست و هیچگاه پیمان خود را نشکست مگر این که طرف مقابل شکسته شده باشد.
روحانی خاطرنشان کرد: پیامبر شکستن هیچ پیمانی را آغاز نکرد. خدا به پیامبری با چنین عظمت می فرماید که پیامبر بال فروتنی و تواضع را بگستران در برابر این مردمی که به اسلام و راه تو او ایمان آورده اند و اگر زمانی خطا کردند بگو من از عمل شما بیزاریم.
رییس جمهوری ادامه داد: قرآن به این پیامبر می گوید در همه امور دنیا با مردمت مشورت کن، آن ها را فرابخوان، با آنها سخن بگو و مشورت کنن. اگر اکثریت قاطع مردم در امور دنیوی چیزی میگفتند ایشان به آرای مردم احترام میگذاشت و اگر با نظر او مخالف بودند در اداره و مدیریت کشور از مشورت مردم استفاده می کرد.
وی افزود: با همه این کارهای عظیم و بزرگی که پیامبرانجام داد می فرماید من آمده ام اخلاق نیکو را تکمیل کنم. با یکدیگر مودبانه حرف بزنیم به هم احترام بگذاریم، با یکدیگر همزیستی مسالمت آمیز داشته باشیم در جامعه اسلامی همدیگر را برادر بدانیم، همسایه را احترام کنیم. حضرت علی (ع) فرمود پیامبر به قدری درباره همسایه سفارش کرد که ما تصور کردیم میخواهد سهم ارث به همسایه بگذارد. احترام به همسایه، رفتار مسالمت آمیز با یکدیگر، اخلاق نیکو داشتن، از تاکیدات پیامبر بود.
حجت الاسلام روحانی با اشاره به اینکه انقلاب اسلامی ما روزی به نقطه نهایی میرسد که اخلاق جامعه ما اخلاق پیامبری و اصحاب پیامبر باشد؛ گفت: تا زمانی که فحش اهانت، تهمت، تکه پرانی، ستم به زندگی مردم، و بردن آبرو و حیثیت مردم وجود دارد؛ ما هنوز در پلههای اولین راه هستیم هنوز از خم ها؛ خم اول را هم طی نکرده ایم. انقلاب اسلامی برای این نبود که ما فقط شعار دهیم که چنینیم و چنانیم. انقلاب اسلامی برای اخلاق آمد، برای این آمد که باهم برادر باشیم و همدیگر را یاری کنیم به هم دیگر از سوء ظن نداشته باشیم.
رییس جمهوری تصریح کرد: اگر بعثت را به عنوان عظیم ترین حادثه در طول تاریخ می دانیم، این بعثت امروز باید ما را مبعوث کند، ما را برانگیزد روح ما را برانگیزد. همانگونه که آن پیامبر بزرگ، آن مرد خدا مبعوث شد و جامعه را مبعوث کرد و جامعه را به حرکت در آورد. شما دیدید در جامعه مدینه چه شد روزی رسید که تمام مردم هم انصار و مهاجر با هم عقد اخوت و برادری بستند هر نفر از انصار در خانه خود و زندگی خود مهاجر و شریک کرد. اگر ما بعثت پیامبر را به تعبیر امام به عنوان بزرگترین روز تاریخ و حادثه بعثت را عظیمترین حادثه در تاریخ میدانیم این بعثت باید ما را مبعوث کند و روح ما را برانگیزد همانطور که پیامبر بزرگ و مرد خدا مبعوث شد و جامعه را به حرکت در آورد.
روحانی اضافه کرد: امروز هم درد جامعه و مشکلات جامعه ما با نگاه به غار حرا و بعثت پیامبر قابل حل است و نه با نگاه غربی و نه نگاه شرقی و نگاهی که از جانب پیامبر بود میتواند ما را متحول و یکپارچه کند.
وی تصریح کرد: در کارهای مهم نظر مردم را اصل بدانیم همانطور که پیغمبر نظر مردم را اصل میدانست حتی جایی که نظرش چیز دیگری بود وقتی همه مردم در امور دنیوی و زندگی مردم،چیزی میگفتند، نظر آنها را بر نظر شخص خودش مقدم می دانست. این مشورتی که خداوند به پیغمبر امر کرد امروز برای ما هم هست و ما هم بر همان مبنا باید حرکت کنیم.
رییس جمهوری اضافه کرد: اگر نظام جمهوری اسلامی ایران به عنوان نظامی بود که خود را به عنوان خادم مردم دانست و اداره کشور را از آن مردم دانست و انتخابات را راه اصلی برای مدیریت کشور پذیرفت و با انتخاب مردم به کسی که منتخب میشود به نظر او و نظر جمع و نظر مردم احترام گذاشت، آن وقت به راحتی میتوانیم از همه مشکلات و پیچ و خم هایی که امروز پیش روی ما هست، عبور کنیم.
روحانی گفت: هرجا مردم با نظام بودند و هر جا نظام در خدمت مردم بود هر کجا نظام و مردم یک راه را انتخاب کردند، پیروز شدند و هر کجا خدای ناکرده فاصلهای بین نظر مردم و نظام و مسئولین ایجاد شد همه ضرر کردند و همه شکست خوردند.
وی اظهار کرد: امروز یک روز تاریخی برای کشور ماست و روزی است که سه سال جنگ اقتصادی را پشت سر گذاشتیم. امروز اگر متحد و یک زبان باشیم و یکصدا و در کنار هم باشیم، میتوانیم پیروزی را به زودی لمس کنیم و پیروزی دور نیست.
رییس جمهوری اظهار کرد: پیروزی دور نیست و نزدیک است. طراحان شکست ایران و شکست نظام و کسانی که می خواستند ملت بزرگ ایران را به زانو درآورند امروز به صراحت به شکست خود اعتراف میکنند و می گویند آن راه به نتیجه معکوس رسیده است این را به صراحت بیان می کند این یعنی پیروزی ملت ایران.
رییس دولت تدبیر و امید اضافه کرد: امروز حاکمان جدید منتخبان از طرف مردم میگویند راه ۴ سال قبل غلط و اشتباه بوده بنابراین ملت ایران به بزرگترین موفقیت و برتری تاریخی دست یافته است. ما موفق شدیم و روزهای سخت را پشت سر گذاشتیم حتماً سپیده نزدیک است.
روحانی گفت: اگر ما با وحدت و اتحاد راه خودمان را ادامه دهیم به پیروزی نهایی می رسیم ولی اگر خدای ناکرده ما به نظر مردم توجه نکردیم و به فکر مردم احترام نگذاشتیم و در برابر خواست مردم تواضع نکردیم و اگر بال فروتنی را در برابر مردم پهن کردیم پیروزیاز آن ما نخواهد بود.
وی خاطرنشان کرد: اگر ما به فکر این باشیم که انتخابات چه خواهد شد و منافع مردم را کنار بگذاریم خواست مردم را کنار بگذاریم و آن انتخاباتی هم که میخواهیم نمیرسیم این مردم آگاهتر از این حرفها هستند که ما بخواهیم مردم را از جاده اصلی و درست به سمت راست یا چپ منحرف بکنیم.
رییس جمهوری اضافه کرد: افراد و گروههایی که این چنین باشند هستند. اکثریت قاطع مردم راه و مسیرشان مشخص است و خوشبختانه رهبر معظم انقلاب با صراحت بیان کرد که اگر آنها به اجرای پیمان برگردند، ما هم برمیگردیم و به صراحت گفتند اگر آنها در برابر قانون تسلیم شوند ما یک ساعت ادامه تحریم را جایز نمیشماریم.
روحانی تصریح کرد: تحریم باید شکسته شود. تحریم ظلم بر مردم است و این ظلم باید برداشته شود.
بخشی از مشکلات مربوط به دلال بازیهای غلط است
رییس جمهوری افزود: ما که وزیر بازرگانی نداریم اگر میداشتیم و اگر میان دولت و مجلس همکاری صورت میگیرد، امروز ما روز و نوروز دیگری داشتیم. ما امروز کسی را نداریم که مسئول خرید و اجناس مردم باشد.
روحانی گفت: یک وزیر داریم که به فکر صنعت خودش و یک وزیر هم داریم که به فکر کشاورزی خودش است. ما یک وزیر میخواهیم که به فکر زندگی مردم و مصرف مردم باشد، به فکر این باشد که توزیع چگونه انجام میشود. توزیع چه میشود؟ توزیع ما بیصاحب است و این مشکل اصلی ماست.
وی با اشاره به تولید گفت: دولت در پایان دوره قبل به صراحت اعلام کرد که وزارت بازرگانی میخواهد و با این لایحه را با دوفوریت به مجلس داد و این لایحه تا روزهای آخر مجلس قبل ماند و تصویب شد و به شورای نگهبان رفت، یک ایراد کوچک وجود داشت که میتوانست در عرض چند ثانیه در مجلس حل شود و نشد و باقی ماند و در این مجلس هم متاسفانه باقی مانده است.
روحانی با بیان اینکه ما امروز باید برابر مردم پاسخگو باشیم، تصریح کرد: اگر طرحی که دولت با دو فوریت بر آن اصرار داشت اگر این طرح اجرا نشود چه مشکلاتی در ایام تحریم و جنگ اقتصادی برای مردم پیش میآید.
وی تصریح کرد: امروز ما این موضوعی را که چهار سال پیش پیشبینی کردیم را میبینیم. این موضوعی که من در ابتدای دولت دوازدهم، وزرا را معرفی نکردم تا اینکه این دو فوریت تصویب شود و بدانم که وزیران چه تعداد هستند.
روحانی ادامه داد: در این شرایط مردم از دولت توقع دارند و من از همه وزرا و مسوولان اجرایی انتظار دارم که تلاش خود را چند برابر کنند تا مشکلات مردم کاهش یابد.
رییس جمهوری تاکید کرد: مردم بدانند برای تامین کالای اساسی در شرایط سخت امسال میزان 10 میلیارد دلار ارز از سوی دولت تامین و پرداخت شد و از این میزان مبلغ 7 میلیارد دلار برای اقلامی مانند تامین نهادههای دامی و مواد غذایی پرداخت شده است. مردم نیز بدانند که در شرایط سخت که مشکلات نقل و انتقالات ارز وجود دارد، ما انتقال ارز را انجام دادیم و کالا از خارج از کشور خریداری و به انبارها انتقال داده شده اما در بخش توزیع مشکل ایجاد شده است.
رییس جمهور خاطرنشان کرد: امیدوارم با تلاشی که دولت انجام میدهد، روزهای را برای مردم انجام دهیم و دولت همه تلاش خود را در این راه به کار میگیرد و امیدوارم با این تلاشها شاهد شرایط بهتر مردم و بازار در شب عید باشیم.
روحانی عنوان کرد: کتابت، علم و دانش و دانش آموختن در دوران جاهلیت ننگ بود و چقدر کار سختی است که یک عادت غلط را به نقطه مقابل تبدیل کنیم و کتاب آسمانی که امشب نازل شد که با قرائت و خواندن آغاز میشود و با علم و قلم سخن گفته میشود.
رییس جمهوری با بیان اینکه پیام پیامبراکرم(ص) از جانب خداوند برای مردم علم، خواندن و قلم بود، اظهار داشت: اساس اسلام بر مبانی این ارزشهای بلند پایه گذاری شده است. پیامبر(ص) نیز با جهل، خرافه، زن ستیزی مبارزه کرد.
رییس دولت دوازدهم افزود: زن در عصر جاهلیت یک کالای ناچیز بود و اگر کسی صاحب فرزند دختر میشد، آن را ننگ میدانست و صورت او از عصبانیت سیاه شده که چرا خداوند به او دختر داده است. همچنین زن ستیزی به عنوان یک کار مهم در میان آن طایفه و مردم بود و جنگ و غارت به عنوان یک افتخار وامتیاز و ارزش محسوب میشد.
روحانی ادامه داد: اینکه قبیلهای، قبیلهای دیگر را غارت میکرد، به این موضوع افتخار میکردند و می گفتند که من همانی هستم که شعر می سرودم و افتخار میکردند که شبانگاه پس از غارت، زنان را اسیرمیکردند. در این جامعه همه افتخارش به شمشیر و شعر جاهلی است، و این جامعه را پیامبرمیخواهد به جامعه علم، دانش وهمه ارزشهای اخلاقی تبدیل کند.
رییس جمهوری با بیان اینکه حتی نظافت در این جامعه ننگ بود، گفت: دست شستن، لباس شستن و صورت شستن در این جامعه ننگ بود و لباس باید خاکی باشد و لباس همه بزرگانهم باید بر روی زمین کشیده شود و همه اشراف به این گونه زندگی میکردند.
وی ادامه داد: در آن زمان برای عرب جاهلیت و اشراف عجیب بود که این چگونه پیغمبری است و چه ایمانی است که از پاکیزگی و نظافت سخت می گوید و حتی میگوید اگر بر شما سخت نبود، مسواک را بر شما واجب می کردم. از نظر پیغمبر لباس گرانقیمت ارزش ندارد بلکه لباس تمیز ارزش دارد و این موارد را پیامبر در جامعه آن زمان آورد.
روحانی با بیان اینکه در عرب جاهلیت جوان به معنای فرمان بر و فردی که خدمتگزار تلقی میشد، می شناختند، افزود: جوان در امور کشور نه دخالت می کرد و نه حق داشت سخن گفته و مدیریت را برعهده بگیرد. اما پیغمبر جوانی به نام اسامه را به عنوان فرمانده یک سپاه و لشکر انتخاب کرد، همچنین پیغمبر به جوانها مقام و منزلت داد و جایگاه آنها را بلند کرد.
رییس جمهوری نژاد ستیزی و به دنبال نژاد عرب بودن را از جمله مفاخر عصر جاهلیت اعراب عنوان کرد و اظهار داشت: پیغمبرهمه این موارد را زدود و کنار زد از بین برد و جامعهای امن بر مبنای احترام به پیمان درست کرد و با همه قبایل پیمان بست. البته هیچگاه پیغمبر پیمان خود را نشکست مگراینکه طرف مقابل پیمان را شکسته باشد.
وی افزود: پیغمبری با این عظمت در بین مردم، خداوند خطاب به او میگوید که پیغمبر بال فروتنی و تواضع را دربرابر این مردمی که به اسلام و راه تو ایمان آوردهاند بگستران. البته اگر هم روزی خطا و معصیت کردند، بگو من از عمل شما بیزارم و همچنین باید در تمام امور دنیا با مردمت مشورت کنی و آنها را فرابخوانی و با آنها سخن بگویی. حتی در مواردی که نظر پیامبر چیز دیگری بود، اما اگر اکثر مردم چیز دیگری می گفتند، در امور دنیوی به آراء مردم احترام میگذاشت.
رییس دولت تدبیر و مید با تاکید بر اینکه در اداره کشور و در مدیریت از نظر مردم استفاده می کرد، گفت: به رغم همه این کارهای بزرگی که پیامبر انجام داده، پیغمبرمیگفت که من برای اصلاح اخلاق آمدم و آمدهام که اخلاق نیکو را تکمیل کنم و با ادبیات خوب با یکدیگر صحبت کنیم، به یکدیگر احترام گذاشته وهمزیستی مسالمت آمیز را افزیش دهیم و در جامعه اسلامی یکدیگر را برادر خطاب کنیم و همسایه را نیز احترام بگذاریم.
روحانی ادامه داد: امیرالمومنین حضرت علی(ع) فرمود آنقدر پیامبر درباره حق همسایه صحبت کرد که ما احساس کردیم می خواهد سهم ارث برای آنها به جا بگذارد.
رییس جمهوری اضافه کرد: کتابت، علم و دانش آموختن در دوران جاهلیت ننگ بود و تبدیل عادت غلط به نقطه مقابل کار بسیار دشواری است. کتاب آسمانی که امشب نازل شد با خواندن و کتابت، علم و قلم شروع می شود.«اقرا بسم ربک الذی خلق» اولین پیام این پیامبر از جانب خداوند برای مردم علم، خواندن و قلم بود.
روحانی با تاکید بر اینکه همه ما باید به این اصل توجه کنیم که اساس اسلام بر مبانی این ارزش های بلند بنیان گذاری شده است؛ تصریح کرد: پیغمبر با خرافه، با جهل، با زن ستیزی مبارزه کرد. در آن دوران زن فقط یک کالای ناچیز در میان آنها بود اگر کسی فرزند دختری پیدا می کرد؛ آن را ننگ میدانست و صورتش از عصبانیت و ناراحتی سیاه میشد که چرا دختر دار شده است. زن ستیزی به عنوان یک کار مهم در میان طایفه و مردم آن زمان بود؛ جنگ به عنوان یک افتخار غارت یک امتیاز و ارزش بود. قبیله ای که می توانست قبیله دیگر را غارت کند و اموالش را ببرد به آن افتخار میکرد و درباره آن شعر می سرود.
حجت الاسلام روحانی خاطرنشان کرد: پیغمبر میخواهد جامعهای را که همه افتخار آن به شمشیر و شعر جاهلی بود به جامعهای که علم، دانش و همه ارزشهای اخلاقی وجود داشته باشد، برگرداند. شاید برای ما تعجب برانگیز باشد که در آن دوران نظافت، دست و صورت شستن و لباس تمیز ننگ بود و لباس باید روی زمین کشیده شده و خاکی شود، بزرگان و اشراف اینگونه زندگی میکردند.
وی ادامه داد: «النظافه و من الایمان» که اکنون برای ما کلام سادهای است آن موقع برای آنها از عجیب بود که این چه پیغمبر و ایمانی است که از پاکیزگی و بهداشت و نظافت سخن میگوید و تاکید می کند اگر سخت نبود بر شما مسواک را واجب می کردم.
رییس دولت دوازدهم افزود: لباس گران قیمت ارزش ندارد اما لباس تمیز ارشمند است؛ اینها معیار هایی بود که پیامبر در جامعه آن روزها آورد. جوان در جامعه آن روز ها ارزش نداشت و به معنای فرمانبر و خدمتگزار تلقی میشد، در امور مهم کشور دخالت نمیکرد و حتی حق نداشت سخن بگوید و مدیریت به عهده بگیرد. اما پیغمبر(ص) جوانی به نام اسامه را به عنوان فرمانده یک لشکر انتخاب کرد، جوانان را مقام و منزلت داد و جایگاه آنها را بلند کرد.
رییس قوه مجریه ادامه داد: در آن زمان نژاد ستیزی و دنبال نژاد عرب و غیر عرب بودن وجود داشت که از سوی پیغمبر زدوده و از بین برده شد و جامعه ای درست شد که امن و امان بود و بر مبنای احترام به پیمان تشکیل شده بود. پیامبر با همه قبائل پیمان امنیت بست و هیچگاه پیمان خود را نشکست مگر این که طرف مقابل شکسته شده باشد.
روحانی خاطرنشان کرد: پیامبر شکستن هیچ پیمانی را آغاز نکرد. خدا به پیامبری با چنین عظمت می فرماید که پیامبر بال فروتنی و تواضع را بگستران در برابر این مردمی که به اسلام و راه تو او ایمان آورده اند و اگر زمانی خطا کردند بگو من از عمل شما بیزاریم.
رییس جمهوری ادامه داد: قرآن به این پیامبر می گوید در همه امور دنیا با مردمت مشورت کن، آن ها را فرابخوان، با آنها سخن بگو و مشورت کنن. اگر اکثریت قاطع مردم در امور دنیوی چیزی میگفتند ایشان به آرای مردم احترام میگذاشت و اگر با نظر او مخالف بودند در اداره و مدیریت کشور از مشورت مردم استفاده می کرد.
وی افزود: با همه این کارهای عظیم و بزرگی که پیامبرانجام داد می فرماید من آمده ام اخلاق نیکو را تکمیل کنم. با یکدیگر مودبانه حرف بزنیم به هم احترام بگذاریم، با یکدیگر همزیستی مسالمت آمیز داشته باشیم در جامعه اسلامی همدیگر را برادر بدانیم، همسایه را احترام کنیم. حضرت علی (ع) فرمود پیامبر به قدری درباره همسایه سفارش کرد که ما تصور کردیم میخواهد سهم ارث به همسایه بگذارد. احترام به همسایه، رفتار مسالمت آمیز با یکدیگر، اخلاق نیکو داشتن، از تاکیدات پیامبر بود.
حجت الاسلام روحانی با اشاره به اینکه انقلاب اسلامی ما روزی به نقطه نهایی میرسد که اخلاق جامعه ما اخلاق پیامبری و اصحاب پیامبر باشد؛ گفت: تا زمانی که فحش اهانت، تهمت، تکه پرانی، ستم به زندگی مردم، و بردن آبرو و حیثیت مردم وجود دارد؛ ما هنوز در پلههای اولین راه هستیم هنوز از خم ها؛ خم اول را هم طی نکرده ایم. انقلاب اسلامی برای این نبود که ما فقط شعار دهیم که چنینیم و چنانیم. انقلاب اسلامی برای اخلاق آمد، برای این آمد که باهم برادر باشیم و همدیگر را یاری کنیم به هم دیگر از سوء ظن نداشته باشیم.
رییس جمهوری تصریح کرد: اگر بعثت را به عنوان عظیم ترین حادثه در طول تاریخ می دانیم، این بعثت امروز باید ما را مبعوث کند، ما را برانگیزد روح ما را برانگیزد. همانگونه که آن پیامبر بزرگ، آن مرد خدا مبعوث شد و جامعه را مبعوث کرد و جامعه را به حرکت در آورد. شما دیدید در جامعه مدینه چه شد روزی رسید که تمام مردم هم انصار و مهاجر با هم عقد اخوت و برادری بستند هر نفر از انصار در خانه خود و زندگی خود مهاجر و شریک کرد. اگر ما بعثت پیامبر را به تعبیر امام به عنوان بزرگترین روز تاریخ و حادثه بعثت را عظیمترین حادثه در تاریخ میدانیم این بعثت باید ما را مبعوث کند و روح ما را برانگیزد همانطور که پیامبر بزرگ و مرد خدا مبعوث شد و جامعه را به حرکت در آورد.
روحانی اضافه کرد: امروز هم درد جامعه و مشکلات جامعه ما با نگاه به غار حرا و بعثت پیامبر قابل حل است و نه با نگاه غربی و نه نگاه شرقی و نگاهی که از جانب پیامبر بود میتواند ما را متحول و یکپارچه کند.
وی تصریح کرد: در کارهای مهم نظر مردم را اصل بدانیم همانطور که پیغمبر نظر مردم را اصل میدانست حتی جایی که نظرش چیز دیگری بود وقتی همه مردم در امور دنیوی و زندگی مردم،چیزی میگفتند، نظر آنها را بر نظر شخص خودش مقدم می دانست. این مشورتی که خداوند به پیغمبر امر کرد امروز برای ما هم هست و ما هم بر همان مبنا باید حرکت کنیم.
رییس جمهوری اضافه کرد: اگر نظام جمهوری اسلامی ایران به عنوان نظامی بود که خود را به عنوان خادم مردم دانست و اداره کشور را از آن مردم دانست و انتخابات را راه اصلی برای مدیریت کشور پذیرفت و با انتخاب مردم به کسی که منتخب میشود به نظر او و نظر جمع و نظر مردم احترام گذاشت، آن وقت به راحتی میتوانیم از همه مشکلات و پیچ و خم هایی که امروز پیش روی ما هست، عبور کنیم.
روحانی گفت: هرجا مردم با نظام بودند و هر جا نظام در خدمت مردم بود هر کجا نظام و مردم یک راه را انتخاب کردند، پیروز شدند و هر کجا خدای ناکرده فاصلهای بین نظر مردم و نظام و مسئولین ایجاد شد همه ضرر کردند و همه شکست خوردند.
وی اظهار کرد: امروز یک روز تاریخی برای کشور ماست و روزی است که سه سال جنگ اقتصادی را پشت سر گذاشتیم. امروز اگر متحد و یک زبان باشیم و یکصدا و در کنار هم باشیم، میتوانیم پیروزی را به زودی لمس کنیم و پیروزی دور نیست.
رییس جمهوری اظهار کرد: پیروزی دور نیست و نزدیک است. طراحان شکست ایران و شکست نظام و کسانی که می خواستند ملت بزرگ ایران را به زانو درآورند امروز به صراحت به شکست خود اعتراف میکنند و می گویند آن راه به نتیجه معکوس رسیده است این را به صراحت بیان می کند این یعنی پیروزی ملت ایران.
رییس دولت تدبیر و امید اضافه کرد: امروز حاکمان جدید منتخبان از طرف مردم میگویند راه ۴ سال قبل غلط و اشتباه بوده بنابراین ملت ایران به بزرگترین موفقیت و برتری تاریخی دست یافته است. ما موفق شدیم و روزهای سخت را پشت سر گذاشتیم حتماً سپیده نزدیک است.
روحانی گفت: اگر ما با وحدت و اتحاد راه خودمان را ادامه دهیم به پیروزی نهایی می رسیم ولی اگر خدای ناکرده ما به نظر مردم توجه نکردیم و به فکر مردم احترام نگذاشتیم و در برابر خواست مردم تواضع نکردیم و اگر بال فروتنی را در برابر مردم پهن کردیم پیروزیاز آن ما نخواهد بود.
وی خاطرنشان کرد: اگر ما به فکر این باشیم که انتخابات چه خواهد شد و منافع مردم را کنار بگذاریم خواست مردم را کنار بگذاریم و آن انتخاباتی هم که میخواهیم نمیرسیم این مردم آگاهتر از این حرفها هستند که ما بخواهیم مردم را از جاده اصلی و درست به سمت راست یا چپ منحرف بکنیم.
رییس جمهوری اضافه کرد: افراد و گروههایی که این چنین باشند هستند. اکثریت قاطع مردم راه و مسیرشان مشخص است و خوشبختانه رهبر معظم انقلاب با صراحت بیان کرد که اگر آنها به اجرای پیمان برگردند، ما هم برمیگردیم و به صراحت گفتند اگر آنها در برابر قانون تسلیم شوند ما یک ساعت ادامه تحریم را جایز نمیشماریم.
روحانی تصریح کرد: تحریم باید شکسته شود. تحریم ظلم بر مردم است و این ظلم باید برداشته شود.
بخشی از مشکلات مربوط به دلال بازیهای غلط است
رییس جمهوری افزود: ما که وزیر بازرگانی نداریم اگر میداشتیم و اگر میان دولت و مجلس همکاری صورت میگیرد، امروز ما روز و نوروز دیگری داشتیم. ما امروز کسی را نداریم که مسئول خرید و اجناس مردم باشد.
روحانی گفت: یک وزیر داریم که به فکر صنعت خودش و یک وزیر هم داریم که به فکر کشاورزی خودش است. ما یک وزیر میخواهیم که به فکر زندگی مردم و مصرف مردم باشد، به فکر این باشد که توزیع چگونه انجام میشود. توزیع چه میشود؟ توزیع ما بیصاحب است و این مشکل اصلی ماست.
وی با اشاره به تولید گفت: دولت در پایان دوره قبل به صراحت اعلام کرد که وزارت بازرگانی میخواهد و با این لایحه را با دوفوریت به مجلس داد و این لایحه تا روزهای آخر مجلس قبل ماند و تصویب شد و به شورای نگهبان رفت، یک ایراد کوچک وجود داشت که میتوانست در عرض چند ثانیه در مجلس حل شود و نشد و باقی ماند و در این مجلس هم متاسفانه باقی مانده است.
روحانی با بیان اینکه ما امروز باید برابر مردم پاسخگو باشیم، تصریح کرد: اگر طرحی که دولت با دو فوریت بر آن اصرار داشت اگر این طرح اجرا نشود چه مشکلاتی در ایام تحریم و جنگ اقتصادی برای مردم پیش میآید.
وی تصریح کرد: امروز ما این موضوعی را که چهار سال پیش پیشبینی کردیم را میبینیم. این موضوعی که من در ابتدای دولت دوازدهم، وزرا را معرفی نکردم تا اینکه این دو فوریت تصویب شود و بدانم که وزیران چه تعداد هستند.
روحانی ادامه داد: در این شرایط مردم از دولت توقع دارند و من از همه وزرا و مسوولان اجرایی انتظار دارم که تلاش خود را چند برابر کنند تا مشکلات مردم کاهش یابد.
رییس جمهوری تاکید کرد: مردم بدانند برای تامین کالای اساسی در شرایط سخت امسال میزان 10 میلیارد دلار ارز از سوی دولت تامین و پرداخت شد و از این میزان مبلغ 7 میلیارد دلار برای اقلامی مانند تامین نهادههای دامی و مواد غذایی پرداخت شده است. مردم نیز بدانند که در شرایط سخت که مشکلات نقل و انتقالات ارز وجود دارد، ما انتقال ارز را انجام دادیم و کالا از خارج از کشور خریداری و به انبارها انتقال داده شده اما در بخش توزیع مشکل ایجاد شده است.
رییس جمهور خاطرنشان کرد: امیدوارم با تلاشی که دولت انجام میدهد، روزهای را برای مردم انجام دهیم و دولت همه تلاش خود را در این راه به کار میگیرد و امیدوارم با این تلاشها شاهد شرایط بهتر مردم و بازار در شب عید باشیم.
- نویسنده :
- منبع : ایرنا
https://19dey.com/news/16619