19 دی: نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه کیفیت پایین و قیمت بالای خودرو عقده‌ای برای مردم ایران شده است، گفت: کیفیت نباید فدای کاهش هزینه در تولید خودرو شود.
به گزارش خبرنگار 19 دی، حجت الاسلام مجتبی ذوالنور در مراسم افتتاح خط تولید واشکوت شرکت مبدل پاک ایران خودرو که همزمان با روز صنعت و معدن، با حضور معاون وزیر صمت، مدیرعامل ایران خودرو و استاندار قم در محل این شرکت در شهرک صنعتی محمودآباد قم برگزار شد، با تأکید بر اینکه در صنعت خودروسازی کیفیت نباید فدای هزینه تولید خودرو شود، اظهار داشت: یکی از مسائلی که در دل مردم ایران تبدیل به عقده شده و اعتراضات متراکمی دارد، کیفیت پایین و قیمت بالای خودروی داخلی نسبت به خودروهای خارجی است.

وی خطاب به محسن صالحی نیا معاون وزیر صمت و فرشاد مقیمی مدیرعامل ایران خودرو گفت: یک نگرانی در کنار خوشحالی برای کاهش قیمت محصولات ایران خودرو وجود دارد آن هم اینکه کیفیت کاهش پیدا نکند.

نماینده مردم قم در خانه ملت ادامه داد: به عنوان مثال اگر بجای ماسه و سیمان در مصالح خانه، خاک و سیمان برای کاهش هزینه‌ها استفاده شود مقاومت پایین می‌آید و با کم کردن حجم آهن، استحکام بنا کم می‌شود.

وی خطاب به مدیران شرکت مبدل خودروی پاک گفت: مواد مؤثر کاتالیزها شامل پالادیوم، رادیوم و پلاتین را که در مشابه خارجی ۴۰ گرم بوده، شما به ۱۸ گرم کاهش دادید یا مواد دیگری جایگزین آن کردید، در کیفیت خودرو اثر نمی‌گذارد؟

حجت الاسلام ذوالنور افزود: اگر می‌گویید در کیفیت تأثیر نمی‌گذارد، پس آنان نادان بودند که ترکیبات را اینگونه در نظر گرفتند؟! شما خوشحال هستید که هزینه‌تان را کاهش دادید، بگویید با کیفیت چه کار کردید؟ نمی‌شود که با همان کیفیت، مواد تشکیل دهنده را نصف کنید. این اقدام نیاز به دلیل قانع کننده دارد.

وی با بیان اینکه ممکن است در یک مورد خوب عمل کنید و از موضوع دیگر غفلت کنید، گفت: مأموریت کاتالیزور با حفره‌های اسفنجی و شبکه زنبوری، اکسیداسیون گازهای مخرب یا هیدروکربن‌های مصرف نشده و نسوخته به دی اکسید کربن یا مشابه آن است اما وقتی که سیستم احتراق خودروی داخلی مشکل دارد و وقتی آب و روغن مخلوط با گاز خروجی می‌شود، عمر کاتالیزور خودرو را تهدید می‌کند.

نماینده مردم قم در مجلس اظهار داشت: کاتالیزور در برابر حدی از حرارت مقاومت دارد؛ وقتی سیستم خنک کننده خودروی داخلی مشکل دارد کاتالیزور به مشکل می‌خورد.

وی بیان کرد: وقتی بنزینتان سرشار از سرب است و از مکمل‌ها و انژکتور شورهای مختلف استفاده می‌کنید ذراتی که همراه این گاز وارد می‌شود، پدر این منفذهای اسفنجی را درمی‌آورد و به تدریج خودرو دچار مشکل‌های جدی می‌شود و در اصطلاح خفه کار می‌کند و نمی‌تواند نفس بکشد و ما دچار مشکلات متعددی می‌شویم.

حجت الاسلام ذوالنور تصریح کرد:‌ مبحث مهمتر اینکه نظارت نیست؛ شما کاتالیزور را نصب می‌کنید اما خیلی‌ها وقتی خودرو را خریداری می‌کنند آن را درمی‌آورند.

برخی نمایندگی‌ها کاتالیزور خودروی مردم را به عنوان بازیافت می‌فروشند/ مافیایی وسایل خودروی مردم را به ترکیه می‌فروشند

حجت الاسلام ذوالنور خبر داد: حتی ما اطلاع داریم در برخی نمایندگی‌ها کاتالیزور خودرو را درمی‌آورند و به عنوان بازیافت می‌فروشند. پالادیوم، رادیوم و پلاتین را جدا و بسته‌بندی می‌کنند و مافیایی تشکیل شده که این‌ها را به ترکیه و جاهای دیگر صادر می‌کنند و می‌فروشند.

وی گفت: با همه مشکلات مالی و گرفتاری هزینه می‌شود اما به دلیل نبود نظارت همه تلاش‌ها از بین می‌رود.

نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: همانگونه که هنگام تعویض باطری خودرو، باطری آن را باطری‌ساز نگه می‌دارد و به صاحب خودرو نمی‌دهد باید مکانیزمی طراحی کنید که بر داغی کاتالیزورها بعد از مدت مصرف آن، نظارت شود.

وی گفت: طول عمر کاتالیزها هم استاندارد معین ندارد به عنوان مثال می‌گویند عمر آن سه تا چهار سال است یا می‌تواند از ۶۰ هزار تا ۱۰۰ هزار کیلومتر کار کند.

حجت الاسلام ذوالنور بیان کرد: عمر کاتالیزور خودروی یک راننده تاکسی که سه برابر این مسافت را در ترافیک می‌گذراند کم می‌کند. این قضیه را می‌توان برای همه با کیلومتر سنجید؟! قطعاً اینگونه نیست.

وی ابراز داشت: ما نیاز به پک کاملی از استانداردهای متعدد داریم که تأثیرگذاری اقدامات صنعتی را کاهش ندهد و سلامت مردم و محیط زیست را تأمین کند.

نماینده مردم قم در خانه ملت گفت: ایران در صنایع خودروسازی و آیتم‌های آن نوپا است و امیدواریم بتوانیم کشور را به جای مفید برسانیم.

وی با بیان اینکه این حوزه با مردم و سلامت و زندگی آنان ارتباط مستقیم دارد، افزود: به خدمتگزاران این عرصه خدا قوت می‌گویم و امیدواریم گام‌های بلندتری در حوزه خودروسازی برداریم.

لازم به ذکر است کاتالیزور خودرو وسیله‌ای است که گازهای سمی و آلاینده موجود در هوای خارجی خودرو را به آلاینده‌های کمتر سمی تبدیل می‌کند.

  • نویسنده :
  • منبع :