دکتر محمودرضا اشرفی اظهار داشت: بی حرکتی، شدت بیماری، کمبود اکسیژن و التهاب از جمله عواملی هستند که عروق بیماران کرونایی را مستعد ترومبوز میکنند و اگر ترومبوز شریانی باشد، سبب سکته مغزی میشود.
وی در گفتگو با ایرنا با اشاره به اینکه مبتلایان به کرونا در معرض ابتلا به ترومبوز و لخته شدن خون هستند که این موارد هم میتواند در وریدها و هم در شریانها باشد، گفت: اگر این موضوع در وردیدها رخ دهد، سبب آمبولی ریه و در صورت بروز در شریانهای عصبی سبب سکته مغزی میشود.
اشرفی با اشاره به اینکه سکته مغزی در افراد مبتلا به بیماریهای زمینهای نسبتا بالا است، اظهار داشت: در چین بین ۲۵ تا ۳۰ درصد بیماران کرونایی بستری شده در معرض ابتلا به سکته مغزی بودند.
وی ادامه داد: در بیمارستان مرکز طبی کودکان در اسفند ماه به صورت غیرمعمول چند کودک با تشخیص سکته مغزی بستری شدند که این موضوع شاید تظاهرات کرونا باشد. این بیماران در حال شناسایی و معاینه تکمیلی هستند تا مشخص شود به کرونا مبتلا شده اند یا خیر؟
تظاهرات عصبی در مبتلایان به کرونا گزارش شده است
وی با اشاره به اینکه تظاهرات عصبی در مبتلایان به کرونا گزارش شده است، افزود: ویروس کرونا تمایل دارد سیستم عصبی را هم درگیر کند و مهمترین راه ورود به سیستم عصبی بدن از راه عصب بویایی است.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: با شیوع بیشتر این بیماری، تظاهرات عصبی بیشتری هم مشاهده شده است و به نظر میرسد تظاهرات عصبی کرونا در آینده هم افزایش پیدا کند.
وی بیان داشت: تشنج، کاهش سطح هوشیاری، سکتههای مغزی، بیماریهای عصبی عضلانی مانند گیلن باره، فلج عصبهای چشم، از جمله علایم بیماری کرونا است که تاکنون گزارش شده است.
اشرفی با اشاره به اینکه سردرد و درد عضلات از شایعترین تظاهرات عصبی بیماری کرونا است، گفت: حدود یک سوم بیماران کرونایی این علائم را دارند.
وی ادامه داد: برخی تظاهرات عصبی هم برای بیماران بدحال کرونایی در بخشهای مراقبتهای ویژه گزارش شده که کاهش اکسیژن رسانی به مغز از جمله این موارد است.
عوارض تنفسی شایعترین علائم کرونا است
وی، عوارض تنفسی مانند سرفه، تنگی نفس، تب و لرز را از شایعترین علامت بیماری کرونا دانست و گفت: علائم دیگری هم مانند عوارض گوارشی و تظاهرات عصبی در روزهای اخیر در بیماران گزارش شده است.
اشرافی ادامه داد: بیش از ۸۰ درصد مبتلایان علائم خفیف دارند و در حد سرماخوردگی است و حدود ۱۴ درصد مبتلایان به علائم شدید مانند تنگی نفس و افت اکسیژن خون، دچار میشوند. بقیه هم دچار علائم بحرانی میشوند که منجر به بستری آنان در بخشهای مراقبتهای ویژه میشود.
وی بیان داشت: در افراد مسن و دارای بیماری زمینهای مانند دیابت و فشارخون، قلبی و عروقی احتمال ابتلا به نوع شدید بیماری بیشتر است.
- نویسنده :
- منبع : ایرنا