به گزارش عصر ایران، دومین فیلمی که به صورت آنلاین عرضه شد، فیلم سینمایی «طلا» بود که تاکنون بیش از ۱۰۰ هزار بلیط فروخته و نزدیک به ۱.۵ میلیارد تومان فروش داشته، این فیلم تا امروز نزدیک به ۲۵۰ هزار بیننده داشته است که آمار خوبی به شمار میرود. البته با توجه به اینکه این کار تجربه جدیدی برای عوامل فیلمها و مردم بوده است میتوان گفت که استقبال خوبی را شاهد بودیم.»
نکته مهم در اکران اینترنتی دسترسی آسان طیف وسیعی از مخاطبان به فیلم است، در هر نقطه از کشور و یا جهان که اینترنت وجود داشته باشد مخاطب بالقوه فیلم هم وجود دارد.
ساعت و روز و شب هم ندارد شاید کسی وقت داشته باشد 8 صبح فیلم را ببیند و شخصی دیگر ساعت 2 نیمه شب.
اتفاق بعدی شفاف بودن مکانیزم آن است به سادگی میتوان فهمید تا کنون چند بلیط فروخته شده و پراکندگی مخاطبان به چه شکلی بوده است و پول حاصل از فروش هم نقد به حساب ارائه کنندگان فیلم ریخته شده است. به همین دلیل است که محمد شایسته از تهیهکنندگان فیلم "طلا" صراحتا اعلام کرده است که فیلم «زیر نظر» که در سینماها در حال اکران بود را بعد از بازگشایی سالنهای سینما دوباره اکران نخواهد کرد و به شکل اکران اینترنتی آن را عرضه میکنند! دلیلش هم رضایت از اکران اینترنتی فیلم طلا است.
شایسته در مصاحبهای همین امروز گفته است : « من از اکران آنلاین خیلی راضی هستم. تا به حال فیلم «طلا» بیش از 100 هزار بلیت فروخته و یک و نیم میلیارد تومان هم فروش داشته است. این نوع اکران مزایایی دارد و باید درنظر داشت که همین یک و نیم میلیارد تومان فروش در VOD، معادل چهار و نیم میلیارد فروش در سینماست چرا که از آمارهای عجیب و غریب فروش سینماها فقط 30 درصد در اختیار تهیهکننده قرار میگیرد ولی در VOD هفتاد درصد. بزرگترین حُسن این سامانههای آنلاین این است که تسویه حساب تقریبا نقدی است، در صورتی که از فروش هشت و نیم میلیاردی فیلم «زیر نظر» در سینماها پیش از شیوع کرونا، سینمادارها فقط 200 میلیون تومان پول به ما دادهاند.»
حال که این مهم (اکران اینترنتی) بعد از مدتها در سینمای ایران هم راه افتاده و اتفاقا مورد استقبال هم قرار گرفته است ذکر چند نکته حائز اهمیت است:
حواسمان باشد این اکران اینترنتی هم به باند بازی و رانت آلوده نشود که این امکان را فقط در انحصار یک عده قلیلی درآورد و فیلمسازان مستقل و یا متفاوت از آن بهره ای نبرند. میتوان قوانینی گذاشته شود که مثلا در کنار هر 5 فیلم تجاری یا سینمای بدنه یک فیلم هم با رویکرد خاص یا متعلق به سینمای هنری در این شکل اکران ارائه شود. رویکرد فرهنگی هنری رسانه سینما را در نظر بگیریم.
البته یادمان نرود گروه هنر و تجربه ابتدا بوجود آمدنش مورد استقبال گرم مخاطبان قرار گرفت اما به دلیل سیاستگذاریهای غلط و تبدیل کردن آن به حیاط خلوت فیلمهای راه نیافته به اکران جریان اصلی و دوست و رفاقت بازیها و ... متاسفانه چنان به قهقرا رفت که الان بود یا نبودش واقعا برای مخاطب و جامعه زیاد تفاوتی ندارد. حواسمان باشد اکران اینترنتی هم به چنین عارضه ای دچار نشود.
ساز و کار این شکل اکران ساده است و طبیعتا حواسمان باشد که برای این شکل ارائه فیلم شوراها، کارگروهها و ... زیادی تعریف نکنیم که به همان آفتهای موجود همیشگی و بروکراسیهای اداری و غیر اداری گرفتار شویم.
این راه نو در سینمای ایران واقعا امیدوار کننده و تا حد زیادی میتواند نجات دهنده باشد، قدر آن را بدانیم و از آن مراقبت کنیم شاید از کرونا این یک خیر به سینمای ایران رسیده باشد.
- نویسنده :
- منبع : عصر ایران