وی با بیان اینکه در جریان گفتوگوهای امروز بین دو کشور با هم توافق کردیم که علاوه بر مناسبات سیاسی در حوزههای مختلف اقتصادی، گردشگری و تجارت، روابط دو کشور را گسترش دهیم، گفت: در این رایزنیها نقشه راه جدید دو کشور را ترسیم و نهایی کردیم.
این دیپلمات عالی رتبه کشورمان همچنین با بیان اینکه تجارت و بهرهبرداری از مسیر ترانزیتی دو کشور از موضوعات مورد گفتوگوی مقامات دو کشور در این دیدار بود، افزود: ما در مورد احیای جاده ترانزیتی و مسیر رفت و آمد تریلیها و کامیونهای دو کشور پروژه جدیدی را تعریف کردهایم که به زودی نهایی و عملیاتی میشود.
وی با بیان اینکه انشالله در هفتههای آینده شاهد نشاط هرچه بیشتر در روابط دو کشور در حوزههای مختلف خواهیم بود، در بخش دیگری از صحبتهای خود به شرایط موجود در بخشی از منطقه قفقاز اشاره کرد و گفت: شرایط بحرانی در قفقاز و حضور صهیونیستها و تروریسمها در بخشی از این منطقه مورد نگرانی جدی ما است.
وی ادامه داد: ما اجازه نخواهیم داد که برخی از مداخلهگران خارجی روابط ما را با همسایگانمان از جمله آذربایجان تحت تأثیر قرار دهند.
عبداللهیان گفت: باید به این موضوع توجه داشت که با توجه به شرایط موجود، منطقه ما به هیچ وجه تحمل زیادهخواهی جدیدی را نخواهد داشت.
وی ادامه داد: مشکلات موجود در منطقه باید توسط کشورهای منطقه و بدون مداخله خارجی حل و فصل شود.
میزوریان: قدردان رویکرد ایران نسبت به تمامیت ارضی ارمنستان هستیم
آرارات میزوریان وزیر خارجه ارمنستان نیز در این نشست مطبوعایی ضمن تشکر از دعوت صورت گرفته از وی جهت سفر به تهران گفت: مذاکرات خوبی با آقای امیرعبداللهیان داشتم.
وی ادامه داد: این مذاکرات در فضای دوستی و اعتماد متقابل انجام شد و آینده خوبی در انتظار ما است.
وزیر خارجه ارمنستان با بیان اینکه در این دیدار توافق کردیم روابط راهبردی دو کشور را تعمیق ببخشیم، گفت: من در این دیدار آقای امیرعبداللهیان را به صورت جامع در جریان تحولات قره باغ قراردادم.
وی ادامه داد: در این دیدار به تهاجم نظامی گسترده صورت گرفته از سوی آذربایجان اشاره و تأکید کردم که در این تهاجم مزدورانی از سایر نقاط جهان و کشورهای مختلف حضور داشتند.
این دیپلمات عالی رتبه ارمنستانی ادامه داد: بعد از جنگ مسائل انسانی زیادی باقی مانده است و علیرغم اینکه آذربایجان مکلف شده بود که پس از پایان جنگ تمام اسرای دربند را آزاد کند هنوز خبری از این موضوع نیست در حالی که باید آزادی اسرا و بازگشت آنها به میهن سریع و فوری انجام شود.
آرارات میزوریان خاطر نشان کرد: باید مذاکرات و بررسیهایی با حضور کشورهای ایران، آذربایجان و روسیه داشته باشیم و درباره بازگشایی و بهرهبرداری از تمام مسیرهای ارتباطی منطقه رایزنی و صحبت کنیم.
وزیر خارجه ارمنستان اظهار کرد: ارمنستان اعلام کرده و اعلام میکند که ما برای بازگشایی مسیرهای ارتباطی آمادگی داریم ولی متأسفانه آذربایجان تفسیر و تحلیلهای اشتباهی از این صحبتها دارد.
وی همچنین تأکید کرد: برخی از اقدامات آذربایجان و تهاجماتی که نسبت به مرزهای ارمنستان انجام میدهد همه تلاشها و جدیتها در راستای صلح و ثبات در منطقه را به خطر میاندازد. در این ارتباط از رویکرد ایران نسبت به مسئله تمامیت ارضی ارمنستان قدردانی میکنیم.
آرارات میزوریان ادامه داد: لازم است در اینجا بیان کنم که در نیویورک موفق شدیم که مسئله حضور گروه مینسک در روند گفتوگوها بین ارمنستان و آذربایجان را احیا کنیم.
وزیر خارجه ارمنستان با بیان اینکه در گفتوگوهای امروز در ارتباط با راههای ارتباطی و رفع محدودیتهای از این راههای ارتباطی رایزنی کردیم، ادامه داد: همچنین در مورد همکاریهای اقتصادی و گسترش این همکاریها و اجرای توافقاتی که بین دو کشور صورت گرفته تأکید کردیم. رهبران دو کشور ایران و ارمنستان برای گسترش روابط با یکدیگر در زمینههای مختلف آمادگی دارند و دارای عزم و اراده هستند.
وی همچنین از همتای ایرانی خود دعوت کرد که در آینده نزدیک به ارمنستان سفر کند.
- نویسنده :
- منبع :