به گزارش بی بی سی، در موجی از اظهارنظرهای توهینآمیز در انتقاد از پوشش و سبک زندگی زارا عبید، حساب او در شبکه اجتماعی از کار افتاد.
به گفته دوستان این مدل ۲۸ ساله، او با هواپیمای شرکت پاکستانی پی آیای سفر میکرد که روز جمعه ۲ خرداد در یک منطقه مسکونی کراچی سقوط کرد.
این هواپیما متعلق به شرکت هواپیمایی بینالمللی پاکستان از لاهور به مقصد کراچی با ۹۹ سرنشین و خدمه در حرکت بود، اما تنها یک دقیقه قبل از فرود در فرودگاه کراچی به ساختمانهای یک خیابان برخورد و در منطقهای مسکونی سقوط کرد.
اسامی کشته شدگان این سانحه منتشر شده، اما مقامات پاکستانی گفته اند که تنها دو مرد از این سانحه جان به در بردند.
به گفته رسانههای اجتماعی، گزارشهای اولیه در این مورد که زارا عبید از این سانحه جان به در برده باعث شد تا برادرش با انتشار بیانیهای از مردم درخواست کند از انتشار اخبار جعلی خودداری ورزند.
حسابهای اینستاگرام، توییتر و فیسبوک او در حال حاضر در دسترس نیست هرچند مشخص نشده است که آیا سایتهای رسانههای اجتماعی آنها را برداشتهاند یا این اقدام توسط دوستان و خویشاوندانش صورت گرفته است.
در جامعه پاکستان، از زنان انتظار میود محجوب و فروتن باشند و رفتار و کردار آنهایی که در معرض دید عموم قرار دارند زیر ذرهبین و نظارت دایم شبکههای اجتماعی است.
زارا عبید با بعضی از طراحان و تولیدکنندگان مهم و عمده پوشاک در پاکستان همکاری داشته و در ماه ژانویه سال جاری به عنوان "بهترین مدل زن" جایزه شیک پوشی "هوم" (Hum) را دریافت کرد.
بر خلاف مردم پاکستان، طراحان سرشناس لباس سبک لباس پوشیدن او ستایش کردهاند و انتظار میرفت که اواخر سال جاری، در اولین فیلم سینمایی خود هنرنمایی کند.
با انتشار این خبر که به نظر میرسد این مدل پاکستانی در سقطو هواپیما در روز جمعه کشته شده، صدها نظر در حسابهای رسانههای اجتماعی او درج شد و بنیادگرایان اسلامی دینداری و تبعیت او از مقررات دینی را به پرسش گرفتند.
تصاویری از زارا عبید در لباسهایی که در فرهنگ پاکستانی بیش از اندازه باز محسوب میشود در شبکههای اجتماعی منتشر و از آنها به عنوان نمونههایی از "معصیت کاری" او نام برده شد.
در شبکههای اجتماعی پاکستان، زنان سرشناس با توهین و حتی تهدید به تجاوز جنسی و مرگ مواجه هستند.
البته در برابر تهدید و توهین به زارا عبید، بسیاری از همکارانش و همچنین طراحان لباس و بازیگران سرشناس پاکستانی به ستایش از او پرداختند و در واکنش به خبر کشته شدنش آن را "ضایعهای برای صنعت پوشاک" در کشورشان توصیف کردند.
بعضی هم گفتند که چهره برنزه او عامل بازتعریف معیارهای رایج زیبایی در پاکستان بوده است. در پاکستان، مانند بسیاری از کشورهای جنوب آسیا، پوست روشن نشانه زیبایی محسوب میشود و مورد تحسین قرار میگیرد.
- نویسنده :
- منبع :