مسعود گیل آبادی رئیس هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان آفتکشهای کشاورزی درنشست خبری درباره بازگشت محصولات کشاورزی ایران از سایر کشور ها و باقیمانده سموم کشاورزی ظهار کرد: فدراسیون روسیه 8 ماه قبل به وزارت جهاد کشاورزی ایران، نوع سموم مجاز کشاورزی در این کشور را اعلام کرده بود اما رئیس وقت سازمان حفظ نباتات کشور این اطلاعات را به دلیل سهلانگاری به تولیدکنندگان منتقل نکرد و درنتیجه فلفلهای تولیدی گلخانهداران ما از روسیه برگشت خورد.
وی افزود: در ارتباط با برگشت خوردن سیبزمینی ایران از ازبکستان نیز باقیمانده سموم کشاورزی هیچ نقشی نداشتهاند بلکه دلیل آن عرضه محصول با ناخالصی بالا بوده است به طوریکه این محصولات دارای خاک زیادی بود. همچنین محصولات صادراتی به ترکمنستان نیز قبل از اینکه به این کشور ارسال شود در قرنطینه خود ایران متوقف شد.
گیلآبادی در ارتباط با دلیل توقف این محصولات در قرنطینه ایران گفت: هنوز سازمان حفظ نباتات دلیل توقف این محمولهها را اعلام نکرده اما حجم بالایی نداشته است.
وی در ارتباط با برگشت خوردن کیوی ایران از هند نیز گفت: بر اساس پیگیریهای انجام شده مشخص شد که این محصولات باید به مقصد امارات صادر میشد اما با توجه به عدم ارسال این محموله دلالها یا واسطهها آن را با بستهبندیهای جدید به کشور هندوستان ارسال کردند؛ امارات با توجه به اینکه باغ کیوی ندارد، وجود آلودگی شپشک مشکلی برای این کشور ایجاد نمیکند اما هندوستان به این موضوع حساس بود و کیوی ایران را برگشت داد.
گیل آبادی گفت: سموم تکنیکالی که ما وارد میکنیم 98 درصد آن خالص است و توسط سازمان حفظ نباتات نظارت میشود.
وی افزود: ما نیز در کنار سازمان حفظ نباتات به دنبال عرضه سموم کمخطر کشاورزی با دوره کارنس پایین هستیم به طوریکه در سالهای اخیر تعدادی از این سموم نیز از چرخه تولید حذف شدهاند.
اغلب سموم کشاورزی بدون نسخه نویسی مصرف میشود
بنابراین گزارش، وزیری عضو هیئت مدیره انجمن سموم کشاورزی نیز در این مراسم اظهار کرد: آفتکشها در موارد متعدد باعث نجات محصولات کشاورزی شدهاند و در آینده نیز خواهد شد ولی اگر این سموم توسط افراد غیرمتخصص تجویز و مصرف شود برای محصول نهایی مشکلزا خواهد بود و ایجاد باقیمانده میکند.
وی افزود: سموم کشاورزی دارای مدتزمان باقیمانده متفاوتی در محصولات کشاورزی هستند به همین منظور لازم است که نوع سموم مصرفی به درستی توسط نسخهنویسان و مصرفکنندگان مورد استفاده قرار گیرد.
عزیزی یادآور شد برخی از آفتکشهای بخش کشاورزی دوره 30 تا 45 روزه باقیمانده دارد و باید قبل از طی این زمان به بازار عرضه نشود یا صادرات نشوند اما متاسفانه برخی از افراد برای اینکه بتوانند محصول خود را زودتر به بازار عرضه کنند قبل از طی این دوره آن را عرضه میکنند یا برداشت میکنند.
نظام مهندسی نسخه نویسی مصرف سموم کشاورزی ندارد
وزیری در پاسخ به سوال خبرنگار تسنیم، گفت: تجویزکننده سموم کشاورزی مقصر اصلی باقیمانده سموم در محصولات کشاورزی است؛ سازمان نظام مهندسی کشاورزی ایران باید مشخص کند که چه نوع کود و سم و باید مصرف شود اما این کار انجام نمیشود و این امر توسط مغازهداران یا خود کشاورزان انجام میشود.
وی افزود: تجویز نوع سموم کشاورزی اقدامی تخصصی است و باید نسخهنویسی صورت گیرد اما متاسفانه غالب سموم کشاورزی مصرفی در کشور بدون دخالت این سازمان انجام میشود.
وی در ارتباط با منشاء واردات ماده اولیه سموم کشاورزی ایران گفت: 90 درصد مواد اولیه سموم کشاورزی دنیا را هند و چین تولید میکنند که ما نیز از این کشورها ماده اولیه میخریم و مشکلی بابت مصرف آنها وجود ندارد.
- نویسنده :
- منبع :