به گزارش ایسنا، سحر تاجبخش در نشست خبری امروز سازمان هواشناسی با اشاره به اینکه از ابتدای سال زراعی جاری تاکنون بارشهای خوبی در کشور اتفاق افتاده اما بارشها نسبت به سال گذشته کمتر بود، اظهار کرد: بهطور کلی میزان بارشهای سال جاری زارعی بیشتر از حد نرمال است و پیشبینی میکنیم که در سال زراعی جاری، تمامی منابع آبی کشور از طریق این بارشها تأمین شود.
وی با اشاره به شروع شیوع بیماری کرونا طی اواخر سال گذشته تصریح کرد: بیشترین بارشهای سیلآسا در بازه زمانی اسفند ۹۸ تا فروردین ۹۹ رخ داد که با توجه به کاهش نیروهای حاضر در محل این سازمان، روزهای سختی را تجربه کردیم. حدود ۸۰ سیلاب در این بازه زمانی رخ داد که با توجه به پایش و پیشبینیهای انجام شده به شکل خوبی مدیریت شدند. هر چند مشکلاتی نیز در برخی نقاط کشور وجود داشت.
بارشهای پاییزی دیرتر از زمان نرمال شروع میشود
رئیس سازمان هواشناسی درباره پیشبینی بارشها طی سال آبی آینده توضیح داد: بر اساس مدلهای هواشناسی بارشهای پاییزی دیرتر از زمان نرمال شروع میشود همچنین بر اساس پیشبینیها بارشها نه تنها دیگر هنگام است بلکه کمتر از حد نرمال خواهد بود.
وی در ادامه با اشاره به اینکه پس از ۱۵ سال سازمان هواشناسی عضو شورای اجرایی سازمان هواشناسی جهانی شده است، تصریح کرد: تنها ۳۷ کشور در این شورا حق رأی دارند که ایران با عضویت در آن به عنوان یکی از کشورهای دارای حق رأی قرار گرفته است همچنین در جلسه اخیر این شورا که در سال ۲۰۲۰ به صورت ویدئو کنفرانسی برگزار شد، دبیرکل سازمان هواشناسی جهانی اعلام کرد که سال ۲۰۱۹ جزو گرمترین سالهای تاریخ کره زمین به ثبت رسیده است و با توجه به اینکه پنج سال منتهی به این سال هم جزو گرمترین سالهای کره زمین بود، روند ذوب شدن این یخهای قطبی تشدید و موجب ایجاد استرس آبی در کل کشورهای جهان شده است.
خاورمیانه بیشترین استرس آبی را تجربه میکند
تاجبخش ادامه داد: بر اساس الگوهای هواشناسی کشورهای خاورمیانه از جمله ایران، پاکستان، افغانستان و عراق بیشترین استرس آبی را تجربه میکنند و با توجه به رشد جمعیت در کشورهای عراق، سوریه و پاکستان، وضعیت مخاطرهآمیزی برای کشورهای همسایه به وجود خواهد آمد اما کشور ما نیز شرایط مساعدی نخواهد داشت.
تاثیر کاهش تعداد پروازهای بینالمللی بر میزان دادههای مدلهای جوی
وی در ادامه ضمن اشاره به کاهش تعداد پروازها در سطح بینالمللی به دلیل شیوع بیماری کووید ۱۹ اظهار کرد: برخی از تجهیزات هواشناسی در هواپیماهای مسافری نصب شده است بنابراین هواپیماها در مسیر پرواز داده و اطلاعات هواشناسی را به گیرندههای زمینی ارسال میکنند. متاسفانه درحال حاضر تعداد دیدهبانیهای ما از روی هواپیماها در سطح جهانی بسیار کاهش پیدا کرده است و شاید از روزی ۲۰ هزار دیدهبانی به روزی ۲۰۰۰ رسیده است. این موضوع سبب شده است که دادههای ورودی مدلهای جوی کاهش پیدا کند.
تاجبخش با بیان اینکه احتمال رخداد خطای خروجی مدلها بهویژه در مناطقی از جهان مثل کشور ما که دادههای زمینی زیادی نیز در دسترس ندارد، افزایش یافته است، گفت: اطلس باد کشور نیز با هدف استفاده از انرژیهای باد تهیه شده است و در اختیار سازمان انرژیهای نو قرار گرفته است.
- نویسنده :
- منبع : ایسنا