۱۹ دی: بنیاد بین‌المللی اربعین، با حضور فعالان فرهنگی و پژوهشی ۱۰ کشور جهان اسلام آغاز به کار کرد و اساسنامه آن در مجمع عمومی به تصویب رسید.

بنیاد بین‌المللی اربعین شامگاه چهارشنبه در قم با حضور فعالان فرهنگی و پژوهشی ۱۰ کشور جهان آغاز به کار کرد و با تشکیل مجمع عمومی، اساسنامه این مرکز به تأیید اعضا رسید.

نخبگان کشورهای اسلامی باید ظرفیت‌های اربعین را بشناسند

رئیس کمیته فرهنگی و آموزشی اربعین در این جلسه گفت: نخبگان کشورهای اسلامی باید ظرفیت‌های اربعین را بشناسند و این پدیده فرامذهبی هر چه بیشتر نمود پیدا کند.

حجت الاسلام حمید احمدی اظهار داشت: رهبر معظم انقلاب بر این موضوع تأکید دارند که اربعین پدیده‌ای جهانی است که باید تقویت شود و ایشان تصریح کردند که نخبگان کشورهای اسلامی باید ظرفیت‌های اربعین را بشناسند و این پدیده فرامذهبی هر چه بیشتر نمود پیدا کند.

وی گفت: در سال‌های قبل نگرانی‌ها برای برپایی موکب و پشتیبانی از زائران اربعین وجود داشت، اما امروز این مشکلات به همت عراقی‌ها و موکب‌های ایرانی مرتفع شده است.

رئیس کمیته فرهنگی و آموزشی اربعین افزود: موکب داران در حوادثی مانند سیل و زلزله و همچنین اخیراً در چالش بیماری کرونا از سرمایه اندوخته شده خود در اربعین برای خدمت رسانی به مردم استفاده کردند که ظرفیت بسیار خوبی است.

وی بیان داشت: اربعین زمینه ساز تمدن اسلامی است و باید از نخبگان عرصه‌های مختلف از جمله فرهنگ، هنر و دین در این راستا بهره برد.

حجت الاسلام احمدی عنوان کرد: نشست‌های فراوانی برای استفاده از نخبگان جهان اسلام در موضوع اربعین حسینی برگزار شد و اندیشکده هایی در این زمینه در ایران و عراق شکل گرفت و گام‌هایی هر چند محدود در این راستا برداشته شد که البته کافی نیست.

وی ادامه داد: لازمه جهانی شدن حرکت عظیم فرهنگی اربعین، مردمی بودن آن است که همگان در هر قشر و صنفی می‌بایست به میدان بیایند و پیوندهای اجتماعی آن تقویت شود.

رئیس کمیته فرهنگی و آموزشی اربعین با بیان اینکه به دنبال ایجاد تشکل بنیاد بین المللی اربعین هستیم، افزود: امروز نمایندگانی از ۱۵ کشور برای راه اندازی این بنیاد وارد میدان شدند و به دنبال افراد دغدغه مند در این زمینه هستیم که ارتباطات با آنان در آینده تقویت خواهد شد و هم اکنون تعداد ۱۰۰ نفر از فعالان اربعین در کشورهای مختلف اعلام آمادگی کردند.

وی اضافه کرد: حوزه علمیه قم نیز پشتیبانی خود را از راه اندازی بنیاد جهانی اربعین اعلام داشته و امیدواریم گام‌های مقدماتی در این عرصه برداشته شود و اساسنامه‌ای نیز برای این تشکل پیشنهاد شده که پس از نهایی شدن، در کشورهای مختلف از جمله عراق و ایران ثبت خواهد شد.

چگونگی برپایی مراسم اربعین امسال با وجود بیماری کرونا مشخص نیست

رئیس اتحادیه رادیو و تلویزیون‌های عراق نیز در این جلسه گفت: هنوز سرنوشت برپایی مراسم اربعین امسال با وجود بیماری کرونا مشخص نیست اما به نظر می‌رسد عراقی‌ها حضور پرشوری داشته باشند.

حجت الاسلام سید حمید حسینی اظهار داشت: هنوز سرنوشت برپایی مراسم اربعین امسال با وجود بیماری کرونا مشخص نیست.

وی گفت: امروز در ایران، موضوع بیماری کرونا در حال مدیریت و کنترل است، اما در عراق هر چند کرونا از خیلی قبل تر وجود داشته، اما به تازگی شناسایی شده است.

رئیس اتحادیه رادیو و تلویزیون‌های عراق افزد: در این مدت به دلیل بیماری کرونا در عراق حرم‌های مطهر بسته نشده، اما اجازه ورود به حرم نیز داده نمی‌شود و مردم نیز به شهرهای زیارتی امکان تردد ندارند و به نظر می‌رسد به همین دلیل محدودیت‌های اعمال شده، در اربعین و محرم اجتماعات قوی‌تری را در عراق شاهد باشیم و آنچه به نظر می‌رسد آن است که در عراق اربعین تعطیل نخواهد شد.

وی ادامه داد: به نظر می‌رسد به موکب‌های غیر عراقی نیز اجازه ورود خواهند داد و ورود آنها به عراق آزاد خواهد بود که موکب داران ایرانی باید خودشان را از هم اکنون با امکانات خوب آماده کنند، اما ورود زائران کشورهای مختلف در ایام اربعین به عراق نیازمند بحث و تصمیم گیری دولت‌ها است.

حجت الاسلام حسینی تأکید کرد: فعالین حوزه اربعین کشورهای مختلف، باید خود را به یکدیگر بشناسانند و همدیگر را کشف کنند.

وی تصریح کرد: راه اندازی بنیاد جهانی اربعین ضرورتی انکارناپذیر است و از این دست نهادها باید بسیار راه اندازی شود چرا که اربعین ظرفیت بسیار بزرگی برای پرداختن دارد.

رئیس اتحادیه رادیو و تلویزیون‌های عراق افزود: در عراق و سایر کشورهای اسلامی باید مشخص شود که برای اربعین می‌بایست با چه سازمان و افرادی ارتباط بگیریم که شناسایی این مراکز و افراد در برقراری ارتباط بسیار مهم است.

وی با بیان اینکه بنیاد بین المللی اربعین در عراق باید ثبت شود چرا که خاستگاه آن این کشور است، افزود: آخرین جلسه‌ای که با سردار شهید سلیمانی داشتیم، ایشان به ما خطاب می‌کرد که ما عراقی نیستیم و شما باید کار کنید و ما برای کمک به شما آماده‌ایم و داستان اربعین در عراق واقع شده و همه باید کمک کنند و این بنیاد جهانی فعال شود.

حجت الاسلام حسینی عنوان کرد: در نجف ۱۹ هزار خانه برای پذیرایی زائران اربعین شناسایی شده است و این بنیاد باید خدمات خوبی علاوه بر فرهنگی و فکری به زائران ارائه دهد و باید باری از روی دوش مردم برداشت.

رئیس اتحادیه رادیو و تلویزیون‌های عراق تصریح کرد: در هیأت مدیره بنیاد جهانی اربعین باید از کشورهای مختلف حضور داشته باشند و بنیاد بین المللی اربعین می‌بایست در کشور عراق ثبت شود.

https://media.hawzahnews.com/d/2020/06/11/4/972737.jpg

بنیاد اربعین غیردولتی است و فعالانی از کشورهای عراق، ترکیه، پاکستان، افغانستان، هندوستان، بنگلادش، تایلند، انگلستان، کانادا و ایران در آن به ارائه ایده‌های مختلف برای معرفی پیام حماسه اربعین به جهانیان تلاش می‌کنند.

بنیاد جهانی اربعین در تلاش است تا در تهران، نجف و کربلا شعبه‌های راه‌اندازی کند تا علاقه‌مندان با توجه به توانمندی و استعداد خود برای رسیدن به اهداف بنیاد و معرفی اربعین به جهانیان به عضویت درآیند. این بنیاد در نظر دارد با ایجاد شعب، علاقه‌مندان در اصناف و بازار، روحانیون و بانوان و سایر اقشار را برای فعالیت در این مجموعه جذب کند.

همچنین در این مجمع حجت‌الاسلام سید حمید حسینی رئیس اتحادیه رادیو و تلویزیون‌های عراق به عنوان دبیرکل بنیاد بین‌المللی اربعین انتخاب و سایت دبیرخانه مجمع هم افتتاح شد.

به منظور جهانی‌سازی پیام نهضت الهی عاشورا و حرکت بزرگ فرهنگی اربعین حسینی (ع) و استفاده از ظرفیت‌های مردمی در جهان و نیز گسترش فرهنگ و آئین این نهضت و حرکت بزرگ فرهنگی و نظر به تجارب حاصل از فعالیت‌ها و ارتباطات فعالان حوزه اربعین، بنیاد بین المللی اربعین با مشارکت نیروهای فرهنگی و اجتماعی در کشورهای مختلف در شهر مقدس قم تأسیس شد.

معرفی و تبیین نهضت الهی امام حسین (ع) و حرکت بزرگ فرهنگی اربعین به جهانیان، جریان‌سازی فرهنگی، علمی و اجتماعی بر اساس آموزه‌های نهضت حسینی (ع)، معرفی الگوهای متعالی انسانی با عنایت به شخصیت‌های ممتاز و متعالی نهضت امام حسین (ع)، تعمیق و ترویج و گسترش فرهنگ اربعین حسینی و جهانی‌سازی این حرکت بزرگ فرهنگی، ایجاد بستری مناسب برای ارتباطات و تعاملات فرهنگی و اجتماعی بین نخبگان و فرهیختگان فرهنگی، علمی و اجتماعی، هنری و رسانه‌ای در جهان حول حرکت بزرگ اربعین و نهضت حسینی (ع)، ترویج و تعمیق گفتمان ضد ظلم و ضداستکباری و دفاع از مظلومان و ستمدیدگان در جهان بر اساس آموزه‌های نهضت الهی امام حسین (ع) و صیانت و حفاظت از دستاوردهای ارزشمند نهضت حسینی و مواجهه با آسیب‌ها، انحرافات و خرافات و پاسخ به شبهات در حوزه اربعین از جمله اهداف تعریف شده برای این بنیاد به شمار می‌آید.

برپایی همایش‌ها، هم‌اندیشی‌ها، نمایشگاه‌های علمی، فرهنگی، هنری و اجتماعی در چارچوب وظایف و در راستای اهداف بنیاد، ایجاد فضاها و بسترهای مناسب به منظور ارائه خدمات علمی، فرهنگی، هنری و اجتماعی در چارچوب وظایف و در راستای تحقق اهداف بنیاد، ایجاد بانک اطلاعاتی مورد نیاز و پایگاه اطلاع رسانی الکترونیکی در حوزه اربعین، همکاری و تعامل مؤثر با مراکز و مؤسسه ها و سازمان‌های آموزشی، پژوهشی و تحقیقاتی، فرهنگی، هنری و اجتماعی مرتبط، ایجاد هم‌افزایی بین مؤسسه‌ها و سازمان‌ها و شخصیت‌های علمی، فرهنگی و هنری و اجتماعی و رسانه‌ای در حوزه اربعین، تعیین اولویت‌ها، تنظیم راهبردها و سیاست‌ها و نظام مسائل در حوزه اربعین و ارائه به مراکز پژوهشی، مطالعاتی و علمی و فرهنگی، حمایت از پژوهش‌ها و مطالعات و فعالیت‌های مختلف در حوزه اربعین حسینی (ع) از جمله مسئولیت‌های این بنیاد اعلام شده است.

همچنین دیگر از دیگر وظایف بنیاد بین‌المللی اربعین، تولید محصولات فرهنگی، علمی، هنری فاخر در راستای اهداف بنیاد، ساماندهی پژوهش‌ها و مطالعات و آثار تولیدی در حوزه اربعین حسینی (ع)، ایجاد و حمایت از گروه‌ها و سازمان‌های مردم نهاد برای پیشبرد امور و تحقق اهداف در حوزه اربعین با استفاده از ظرفیت‌های مردمی، ایجاد همکاری و تعامل میان گروه‌ها و شخصیت‌های فعال در حوزه اربعین در کشورهای مختلف، رصد مستمر چالش‌ها، آسیب‌ها به منظور پیشگیری، رفع و مقابله با آنها، شناسایی ظرفیت‌های حوزه اربعین در عرصه‌های مختلف به منظور تقویت و فعال‌سازی از آنها و کمک به سازمان و نهادهای رسمی مسئول در جهت ارتقا و تعالی‌بخشی مراسم اربعین حسینی (ع) است.

  • نویسنده :
  • منبع : مهر