19 دی: وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: اجرای یک سرود که به امام عصر استغاثه دارد، جوش و خروش بسیاری در کشور به پا کرده است و صدها هزار عاشق پاکباخته در مناطق مختلف گرد هم می‌آیند و این سرود را زمزمه می‌کنند. این قدرت هنر است که باید در جهان بین‌الملل نیز این‌گونه هنر را در خدمت اشاعه معارف اهل بیت(ع) و معارف رضوی قرار دهیم.
محمدمهدی اسماعیلی در آئین اختتامیه نوزدهمین جشنواره بین‌المللی فرهنگی و هنری امام رضا(ع) که شامگاه شنبه، ۲۱ خرداد ماه در سالن کتابخانه مرکزی حرم مطهر رضوی برگزار شد، با اشاره به اینکه جشنواره امام رضا(ع) فرصت مغتنمی برای ابراز ارادت به ساحت قدسی رضوی است، اظهار کرد: در این دست از جشنواره‌ها شاهد سیل عظیم عواطفی هستیم که نثار قدوم مبارک امام رئوف شده است. مایه مباهات است که جامعه دینی کشور مالامال از ابراز عشق و عاطفه نسبت به امام رضا(ع) است.
وی با بیان اینکه شاهد اشتیاق بالای مردم در جشنواره‌های فرهنگی و مذهبی هستیم، ادامه داد: جشنواره کتاب شیراز بیش از یک میلیون نفر بازدیدکننده داشته است. نمایشگاه قرآن که در ابتدای سال برگزار شد نیز بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزار بازدیدکننده و نمایشگاه کتاب تهران بیش از چهار میلیون بازدیدکننده داشته است. کسانی که ادعاهای واهی دارند که مردم نسبت به مسائل دینی کم‌انگیزه شده‌اند، به این مسائل به خوبی توجه کنند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: هنرمندان افتخار می‌کنند که به مقام امامت ابراز ارادات و توفیق نشان می‌دهند. سانتیمتر به سانتیمتر مجموعه حرم رضوی مالامال از عشق هنرمندان است. مجموعه آستان قدس رضوی یک اثر باشکوه و فاخر هنری محسوب می‌شود که هنرمندان در قرون مختلف این مکان را برای تجلی عرصه هنر انتخاب کردند.
اسماعیلی گفت: مسجد گوهرشاد که به نام بانو گوهرشاد در تاریخ ماندگار شده، نمونه‌ای از سنت خدمت در راه اهل بیت(ع) است و باعث شده تا نام او ماندگار شود. در واقع هر اثری که به مهر اهل بیت(ع) گره می‌خورد، جاودانه می‌شود. امام رضا(ع) نیز فقط به شیعیان اختصاص ندارد و یکی از دلایل حس مشترک میان مسلمانان محبت اهل بیت(ع) است و برادران اهل سنت در ایران نیز به اهل بیت(ع) عشق می‌ورزند.
عشق و محبت به امام رضا(ع) به گروه خاصی تعلق ندارد
وی با اشاره به اینکه عشق و محبت به امام رضا(ع) منحصر به فرد نیست و به گروه خاصی تعلق ندارد، عنوان کرد: عده‌ای به بیراهه رفته و تصور می‌کنند که می‌توانند در مقابل خورشید امامت رضوی با خاک‌پاشی‌های بچه‌گانه خودشان در مقابل تشعشع نورانیت اخلال ایجاد کنند اما امروز وجود امام رضا(ع) منشا تمام برکات جامعه اسلامی است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: پس از هجرت پیامبر(ص) که سرآغاز تاریخ اسلام بود، بزرگترین هجرت تمدن‌ساز جامعه اسلامی هجرت امام رضا(ع) از مدینه به مرو بود. امام رضا(ع) با هجرت خود یک نهضت علمی و تمدنی را بنیان‌گذاری کرد. تمام آثار فاخر علمی، فرهنگی و هنری در اسلام به همان دوره باز می‌گردد. آغاز قرن سوم هجری آغاز دوره تمدن اسلامی است که با برنامه‌های علمی و مناظرات امام رضا(ع) و نهضت بزرگ آزاداندیشی همراه بود.
اسماعیلی با بیان اینکه تمدن اسلامی مرهون این هجرت تمدن‌ساز است، ادامه داد: شاید عده‌ای در آن زمان فکر می‌کردند که امام را از مناطقی عبور بدهند که کمتر نام اهل بیت(ع) در آنجا شنیده شده باشد. از قضا این هجرت منشا خیر شد. امام رئوف از هر نقطه و روستایی عبور کرد، نورانیت را در آنجا مستقر کرد. حدیث سلسله‌الذهب در نیشابور برای همیشه می‌درخشد. ما نیز خدا را شاکریم که نعمت میزبانی این امام رئوف را به مردم ایران اسلامی داده است.
وی تصریح کرد: امیداورم سال آینده مجموعه برنامه‌هایی که تدارک دیده می‌شود، باعث شویم با ابعاد بین‌المللی بیشتری عشق و علاقه به امام رضا(ع) و ائمه گسترش پیدا کند.  

  • نویسنده :
  • منبع :