19 دی: سخنگوی دولت با بیان اینکه بخشی از افزایش قیمت دلار ناشی از افزایش قیمت جهانی آن و رشد نرخ بهره در آمریکا است، گفت: بازار کاذبی که در حوزه ارز ایجاد شده، موقتی است.
علی بهادری جهرمی در نشست مسئولان سیاسی بسیج دانشجویی خواهران در آبعلی، به تشریح وضعیت کشور در دولت سیزدهم و اقدامات انجام شده برای بهبود شرایط پرداخت
بخشی از سر ریز اثر تورمی دولت گذشته در همه بازارها مشاهده می شود
بهادری جهرمی در مورد افزایش قیمتها در برخی بازارها از جمله ارز و خودرو گفت: تا زمانی که نتوانیم تورم ۶۰ درصدی در دولت گذشته که در این دولت به ۴۰ درصد کاهش پیدا کرده و سرعت نرخ رشد سرعت نقدینگی ۴۴ درصدی دولت گذشته که اکنون به ۳۴ درصد رسیده را مهار کامل کنیم، بخشی از سریز اثر تورمی آن در همه بازارها از جمله ارز و خودرو و سکه قابل مشاهده است.
وی افزود: ایالات متحده بعد از تورم ناشی از تزریق پولی که در ایام کرونا داشت، نرخ بهره خود را افزایش داد که در نتیجه آن نرخ دلار در همه جای جهان افزایش پیدا کرد؛ بخشی از افزایش قیمت دلار در این دولت ناشی از افزایش قیمت جهانی و بخش دیگر به دلیل تورم و سایر مسائل بوده است.
سخنگوی دولت اضافه کرد: بازار ارز ما ایراداتی دارد که ما مستمر درحال اصلاح آن هستیم؛ به عنوان مثال ما با افزایش فروش نفت تا حدود زیادی آن را اصلاح کردیم. همیشه در ایام سال نوی میلادی قیمت ارز بالا میرود و به علاوه وقتی که دشمنان از ناامنی های خیابانی ناامید شدند تلاش کردند این آشوب و ناامنی ها را به عرصه اقتصادی سوق دهند و به مردم ضربه زنند.
بهادری جهرمی خاطرنشان کرد: در حال حاضر بازار کاذبی در حوزه ارز ایجاد شده که موقتی است؛ همان گونه که نا آرامیهای چند ماه اخیر موقتی بود، این افزایش قیمت ارز نیز به همین دلیل موقتی است و ناشی از این نوع بازارسازیها و فشارهاست.
نباید در ساخت مسکن متصدی صرف باشیم
سخنگوی دولت در خصوص سیاست دولت در حوزه مسکن گفت: ما ساخت ۴ میلیون مسکن ظرف چهار سال را یک ضرورت میدانیم و انشاءالله انجام هم خواهیم داد؛ نکته که آقای بذرپاش (وزیر راه) در مجلس در این مورد گفتند نیز حرف درستی است؛ او نگفت که ما ۴ میلیون مسکن نمیسازیم بلکه میگوید اگر دولت بخواهد تنها با منابع دولتی ۴ میلیون مسکن بسازد، در ظرف بودجه نشدنی است لذا دولت باید حاکمیتی این کار را پیش ببرد و نه تصدیگرایانه.
وی اضافه کرد: مثال این نوع عملکرد، سیاست دولت در اعطای زمین است. ما برای ساخت ۴ میلیون مسکن نباید متصدی صرف باشیم و باید به صورت حاکمیتی و سیاستگذارانه ورود کنیم، یعنی بخشی از این مسکنها را مستقیم دولت بسازد، بخشی از طریق شهرداریها یا توسط خود مردم با اعطای زمین ساخته شود. آقای بذرپاش هم به این نکته اشاره میکردند که اگر مجلس میخواهد به او رأی اعتماد بدهد، باید در سایر قواعدگذاریها و کمکبخشیها به رشد ساختوساز مسکن حمایت کند تا تمام بخشهای دولتی و خصوصی کمک کنند این وعده محقق شود.
وی در پاسخ به سوالی درباره مالیات بر خانههای خالی اظهار کرد: وزارت راه و شهرسازی در این دولت ۵۰۰ هزار خانه خالی را شناسایی کرد و برای آنها مالیات مشخص و اظهارنامه مالیاتی صادر شده و دولت در مسیر اجرای قانون مالیات بر خانههای خالی است اما زیرساختهای اطلاعاتی ما در عموم حوزهها دچار ضعف است که رفع آن نیازمند همکاری فرابخشی بین دولت و قوه قضائیه است.
سخنگوی دولت با بیان اینکه دولت مصمم به وعدههایی که داده عمل کند، گفت: آقای رئیس جمهور در جلسه هیات دولت بر این قضیه تاکید کردند زیرا رهبر انقلاب بارها به دولت بر این قضیه تأکید داشتند و اگر دولت احساس کند وعدهای را نمیتواند اجرا کند، شفاف و صادق به مردم میگوید.
بهادری جهرمی درخصوص تغییر مدیران ناکارآمد اضافه کرد: رئیسجمهور کمیتهای برای همین منظور نیز مشخص کرد و معاون اجرایی رئیسجمهور، نهاد ریاست جمهوری و بازرسی ویژه رئیسجمهور موارد را تک به تک بررسی میکنند و جاهایی که جابجایی صورت نگرفته یا حرف و حدیثی در مورد جابجاییها است را مورد رسیدگی قرار میدهند.
ترک کننده میز مذاکره نخواهیم بود
وی درباره سیاست خارجی دولت سیزدهم بیان کرد: خط قرمز دولت اجرای تدابیر و نگاههای روشن مقام معظم رهبری در حوزه های مختلف از جمله سیاست خارجی است و همانگونه که پیش از این روی خطوط قرمز ایستادیم، کماکان از آنها عقبنشینی نخواهیم کرد. ما کماکان ترک کننده میز مذاکره نخواهیم بود ولی همه تخممرغها را هم در یک سبد نخواهیم گذاشت.
هشت فرمان خودرویی رئیس جمهور در حال تحقق است
سخنگوی دولت با اشاره به آغاز واردات خودرو و همزمان تلاش دولت برای افزایش کیفیت خودرو نیز گفت: هشت فرمان خودرویی رئیس جمهور در حال تحقق است و یکی از کارهای بسیار جدی که دولت در حوزه خودرو کرده، این بود که خودروسازهای مختلف خصوصی و دولتی را در تولید برخی از محصولات با هم شریک کرده تا با سرمایهگذاری مشترک بتوانند تولیدات با کیفیت بالاتر و قیمت پایینتر عرضه کنند و همزمان برایشان بازاریابی نیز کرده است.
بهادری جهرمی ادامه داد: در حدود ۷۰۰ میلیون یورو با روسیه قرارداد صادرات قطعات و محصولات خودرویی بستیم. وقتی بازار کار را برای تولید کننده قطعه افزایش میدهیم و از آن طرف خودروسازان را با هم شریک میکنیم که به صورت واحد قطعه تولید کنند، زمینه افزایش کیفیت فراهم میشود. این فقط یک فقره از بیش از ۱۰ اقدامی است که دولت برای افزایش کیفیت خودرو انجام داده و میدهد.
چرا دولت نرخ خوراک پتروشیمیها را افزایش نداد؟
وی همچنین گفت: مجلس در بودجه دولت را مکلف کرده که نرخ گاز خوراک پتروشیمیها و تولید کنندهها را افزایش دهد زیرا نرخ گاز جهانی افزایش پیدا کرده است. این تکلیف قانونی اگر اجرا می شد برای دولت حدود ۱۰۰ هزار میلیارد تومان درآمد داشت اما دولت برای حمایت از شرکتهای بورسی و جلوگیری از ضرر مردم در بورس این کار را نکرد.
سخنگوی دولت ادامه داد: اینکه مجلس به تازگی وزیر اقتصاد و سازمان برنامه و بودجه را خواست برای همین بود که گفتند در تبصره ۱۸ قانون بودجه برای دولت منبع درآمد پیش بینی شده بوده و چرا نرخ خوراک را افزایش ندادید.
بهادری جهرمی تاکید کرد: دولت برای حمایت از بورس نرخ گاز خوراک را افزایش نداد زیرا سال گذشته که خبر تصویب افزایش در کمیسیون آمد، بورس قرمز شد و قطعاً با اجرای آن شرایط بدتر میشد. این دولت، دولتی نیست که با ضرر زدن به مردم در بورس برای خودش منفعت ایجاد کند بلکه با یک سیاست متوازن تلاش میکند تا چرخ اقتصاد ما بچرخد.
رشد ۳۰ درصدی شبکه ملی اطلاعات از ابتدای دولت سیزدهم
سخنگوی دولت با ببیان اینکه در دهه ۹۰ تحریمهای اقتصادی علیه ایران شدت گرفت و همزمان با آن با جنگ رسانهای و هجمه گستردهای علیه امید و اعتماد مردم روبرو شدیم، از اینکه ظرفیت های رسانه ای کشور در دهه گذشته به درستی فعال نشد، انتقاد کرد.
بهادری جهرمی با اشاره به دستور رهبر معظم انقلاب برای تشکیل شبکه ملی اطلاعات اظهار داشت: در تمامی دهه نود شبکه ملی اطلاعات کمتر از ۳۰ درصد رشد داشت ولی در طول یک سال و ۳ ماه این دولت، حدود ۳۰ درصد رشد در شبکه ملی اطلاعات داشتیم و پیشرفت این شبکه امروز به ۶۰ درصد رسیده است. در جنگ اقتصادی نیز همین طور بود و عدهای به جای استفاده از توان داخلی، به رفع تحریمها و خارج کشور امید بسته بودند و معلوم است که نتیجه آن رویکرد تضعیف کشور در یک دهه اخیر بود.
وی ادامه داد: همان زمان رئیس وقت بانک مرکزی در مورد آثار برجام به صراحت گفت «تقریباً هیچ» ولی امروز آمارهای اقتصادی نشان میدهد این وضعیت در سایر بخشها نیز وجود داشته و در طول یک دهه اخیر نه تنها پیشرفت نداشتیم بلکه پسرفت نیز کردیم زیرا رقبای ما همزمان در حال پیشرفت بودند و اگر با خلق پول، تورم ایجاد نمیشد، سفره مردم کوچک نمیشد.
رتبه ۱۶ دنیا را از نظر تولید علم در پزشکی داریم
سخنگوی دولت با اشاره به اوضاع نابسامان کشور در حوزههای مختلف در زمان آغاز به کار دولت سیزدهم بیان کرد: دولت مردمی سال گذشته در یک شرایط سخت و مسیر غلط کار را بدست گرفت و در طول یکسال گذشته تلاش کرده است اوضاع را بهبود بخشد و کشور را به سمت مسیر پیشرفت واقعی حرکت دهد.
بهادری جهرمی تشریح کرد: ما در ابتدای شروع به کار دولت با اتکا به توانمندی داخلی و بهرهمندی از ظرفیتهای جهانی واکسیناسیون کرونا را به سطحی رساندیم که در آذرماه امسال ۱۳ روز بدون فوتی کرونایی داشتیم و تمام محدودیتهای کرونایی هم برداشته شده در حالی که در کشورهای اروپایی و آمریکا هنوز آمار کشتههای سه رقمی کرونا وجود دارد.
وی یادآور شد: این این در حالیست که در یک سال و نیم آخر دولت قبل، ما در تمامی میانگینهای جهانی سلامت پایینتر بودیم و کشتههای ۷۰۰ نفری کرونایی در روز داشتیم.
سخنگوی دولت ادامه داد: زمانی که دشمن دید ما به سمت درمان مشکلات میرویم و مدیریت داخلی ما دیگر لبه دوم قیچی تحریم آنها نیست، مسیر را تغییر داد و همان دشمنی که ۱۰ سال پیش گفته بود تحریم ما فلج کننده است، ۲ هفته پیش اذعان داشت که تحریمهایشان ناکارآمد شده زیرا ما با عملکرد متوازن و توجه به تولید داخل و توجه به ظرفیتها، مسیر رشد اقتصادی و مقابله با تحریم را شروع کردیم.
وی پاسخ به سئوال دیگری در مورد پیشرفت کشور در زمینه پزشکی نیز بیان کرد: کشور ما بدون شک در حوزه پزشکی جزو کشورهای پیشرو جهان است. ما رتبه ۱۶ دنیا را از نظر تولید علم در پزشکی داریم. روزی پزشکانی از هند و پاکستان به ایران میآمدند تا ما را درمان کنند ولی امروز ما پیشرو در این علم هستیم و میتوانیم ارائه کننده خدمات باشیم.
سخنگوی دولت افزود: امروز دانشجویان خارجی از کشورهای همسایه به دانشگاههای علوم پزشکی ما میآیند تا تحصیل کنند و این تفاوت در طی سالهای پس از انقلاب اسلامی ایجاد شده است. در مورد آموزش پزشکی و عملکرد دولت سیزدهم نیز این دولت مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی برای افزایش ظرفیت پزشکی را اجرا کرده است تا عدالت در زمینه بهداشت و سلامت بهبود یابد.
در مسیر پیشرفت با سرعت پیش خواهیم رفت
سخنگوی دولت درباره دلایل ایجاد ناآرامیهای اخیر در کشور توسط دشمنان تصریح کرد: تجربه سالهای گذشته نشان داده است هر وقت کشور در مسیر پیشرفت حرکت کرده آنها تمام قد وارد عمل شدهاند تا این حرکت شتابان را متوقف کنند؛ به همین دلیل مقام معظم رهبری فرمودند که اصلیترین مقابله ما با این اقدامات دشمن، استمرار و سرعت بخشی به این مسیر خدمت است که ما هم این امر را تکلیف خودمان میدانیم انشاءالله این مسیر را با سرعت بیشتر پیش خواهیم رفت.
بهادری جهرمی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به افزایش بودجه آموزش و پرورش در دولت سیزدهم گفت: در حال حاضر ۱۴ درصد از بودجه عمومی به آموزش و پرورش اختصاص داده شده که عدد قابل قبولی است اما ۹۵ درصد این بودجه صرف هزینه جاری میشود، پس اگر خروجی مطلوب نیست، باید به بهرهوری توجه کنیم و برای همین است که دولت در شاخصهای رشد در حوزههای مختلف، ۵۰ درصد اصلاحات رشدی را روی بهرهوری متمرکز کرده است.
بخشی از سر ریز اثر تورمی دولت گذشته در همه بازارها مشاهده می شود
بهادری جهرمی در مورد افزایش قیمتها در برخی بازارها از جمله ارز و خودرو گفت: تا زمانی که نتوانیم تورم ۶۰ درصدی در دولت گذشته که در این دولت به ۴۰ درصد کاهش پیدا کرده و سرعت نرخ رشد سرعت نقدینگی ۴۴ درصدی دولت گذشته که اکنون به ۳۴ درصد رسیده را مهار کامل کنیم، بخشی از سریز اثر تورمی آن در همه بازارها از جمله ارز و خودرو و سکه قابل مشاهده است.
وی افزود: ایالات متحده بعد از تورم ناشی از تزریق پولی که در ایام کرونا داشت، نرخ بهره خود را افزایش داد که در نتیجه آن نرخ دلار در همه جای جهان افزایش پیدا کرد؛ بخشی از افزایش قیمت دلار در این دولت ناشی از افزایش قیمت جهانی و بخش دیگر به دلیل تورم و سایر مسائل بوده است.
سخنگوی دولت اضافه کرد: بازار ارز ما ایراداتی دارد که ما مستمر درحال اصلاح آن هستیم؛ به عنوان مثال ما با افزایش فروش نفت تا حدود زیادی آن را اصلاح کردیم. همیشه در ایام سال نوی میلادی قیمت ارز بالا میرود و به علاوه وقتی که دشمنان از ناامنی های خیابانی ناامید شدند تلاش کردند این آشوب و ناامنی ها را به عرصه اقتصادی سوق دهند و به مردم ضربه زنند.
بهادری جهرمی خاطرنشان کرد: در حال حاضر بازار کاذبی در حوزه ارز ایجاد شده که موقتی است؛ همان گونه که نا آرامیهای چند ماه اخیر موقتی بود، این افزایش قیمت ارز نیز به همین دلیل موقتی است و ناشی از این نوع بازارسازیها و فشارهاست.
نباید در ساخت مسکن متصدی صرف باشیم
سخنگوی دولت در خصوص سیاست دولت در حوزه مسکن گفت: ما ساخت ۴ میلیون مسکن ظرف چهار سال را یک ضرورت میدانیم و انشاءالله انجام هم خواهیم داد؛ نکته که آقای بذرپاش (وزیر راه) در مجلس در این مورد گفتند نیز حرف درستی است؛ او نگفت که ما ۴ میلیون مسکن نمیسازیم بلکه میگوید اگر دولت بخواهد تنها با منابع دولتی ۴ میلیون مسکن بسازد، در ظرف بودجه نشدنی است لذا دولت باید حاکمیتی این کار را پیش ببرد و نه تصدیگرایانه.
وی اضافه کرد: مثال این نوع عملکرد، سیاست دولت در اعطای زمین است. ما برای ساخت ۴ میلیون مسکن نباید متصدی صرف باشیم و باید به صورت حاکمیتی و سیاستگذارانه ورود کنیم، یعنی بخشی از این مسکنها را مستقیم دولت بسازد، بخشی از طریق شهرداریها یا توسط خود مردم با اعطای زمین ساخته شود. آقای بذرپاش هم به این نکته اشاره میکردند که اگر مجلس میخواهد به او رأی اعتماد بدهد، باید در سایر قواعدگذاریها و کمکبخشیها به رشد ساختوساز مسکن حمایت کند تا تمام بخشهای دولتی و خصوصی کمک کنند این وعده محقق شود.
وی در پاسخ به سوالی درباره مالیات بر خانههای خالی اظهار کرد: وزارت راه و شهرسازی در این دولت ۵۰۰ هزار خانه خالی را شناسایی کرد و برای آنها مالیات مشخص و اظهارنامه مالیاتی صادر شده و دولت در مسیر اجرای قانون مالیات بر خانههای خالی است اما زیرساختهای اطلاعاتی ما در عموم حوزهها دچار ضعف است که رفع آن نیازمند همکاری فرابخشی بین دولت و قوه قضائیه است.
سخنگوی دولت با بیان اینکه دولت مصمم به وعدههایی که داده عمل کند، گفت: آقای رئیس جمهور در جلسه هیات دولت بر این قضیه تاکید کردند زیرا رهبر انقلاب بارها به دولت بر این قضیه تأکید داشتند و اگر دولت احساس کند وعدهای را نمیتواند اجرا کند، شفاف و صادق به مردم میگوید.
بهادری جهرمی درخصوص تغییر مدیران ناکارآمد اضافه کرد: رئیسجمهور کمیتهای برای همین منظور نیز مشخص کرد و معاون اجرایی رئیسجمهور، نهاد ریاست جمهوری و بازرسی ویژه رئیسجمهور موارد را تک به تک بررسی میکنند و جاهایی که جابجایی صورت نگرفته یا حرف و حدیثی در مورد جابجاییها است را مورد رسیدگی قرار میدهند.
ترک کننده میز مذاکره نخواهیم بود
وی درباره سیاست خارجی دولت سیزدهم بیان کرد: خط قرمز دولت اجرای تدابیر و نگاههای روشن مقام معظم رهبری در حوزه های مختلف از جمله سیاست خارجی است و همانگونه که پیش از این روی خطوط قرمز ایستادیم، کماکان از آنها عقبنشینی نخواهیم کرد. ما کماکان ترک کننده میز مذاکره نخواهیم بود ولی همه تخممرغها را هم در یک سبد نخواهیم گذاشت.
هشت فرمان خودرویی رئیس جمهور در حال تحقق است
سخنگوی دولت با اشاره به آغاز واردات خودرو و همزمان تلاش دولت برای افزایش کیفیت خودرو نیز گفت: هشت فرمان خودرویی رئیس جمهور در حال تحقق است و یکی از کارهای بسیار جدی که دولت در حوزه خودرو کرده، این بود که خودروسازهای مختلف خصوصی و دولتی را در تولید برخی از محصولات با هم شریک کرده تا با سرمایهگذاری مشترک بتوانند تولیدات با کیفیت بالاتر و قیمت پایینتر عرضه کنند و همزمان برایشان بازاریابی نیز کرده است.
بهادری جهرمی ادامه داد: در حدود ۷۰۰ میلیون یورو با روسیه قرارداد صادرات قطعات و محصولات خودرویی بستیم. وقتی بازار کار را برای تولید کننده قطعه افزایش میدهیم و از آن طرف خودروسازان را با هم شریک میکنیم که به صورت واحد قطعه تولید کنند، زمینه افزایش کیفیت فراهم میشود. این فقط یک فقره از بیش از ۱۰ اقدامی است که دولت برای افزایش کیفیت خودرو انجام داده و میدهد.
چرا دولت نرخ خوراک پتروشیمیها را افزایش نداد؟
وی همچنین گفت: مجلس در بودجه دولت را مکلف کرده که نرخ گاز خوراک پتروشیمیها و تولید کنندهها را افزایش دهد زیرا نرخ گاز جهانی افزایش پیدا کرده است. این تکلیف قانونی اگر اجرا می شد برای دولت حدود ۱۰۰ هزار میلیارد تومان درآمد داشت اما دولت برای حمایت از شرکتهای بورسی و جلوگیری از ضرر مردم در بورس این کار را نکرد.
سخنگوی دولت ادامه داد: اینکه مجلس به تازگی وزیر اقتصاد و سازمان برنامه و بودجه را خواست برای همین بود که گفتند در تبصره ۱۸ قانون بودجه برای دولت منبع درآمد پیش بینی شده بوده و چرا نرخ خوراک را افزایش ندادید.
بهادری جهرمی تاکید کرد: دولت برای حمایت از بورس نرخ گاز خوراک را افزایش نداد زیرا سال گذشته که خبر تصویب افزایش در کمیسیون آمد، بورس قرمز شد و قطعاً با اجرای آن شرایط بدتر میشد. این دولت، دولتی نیست که با ضرر زدن به مردم در بورس برای خودش منفعت ایجاد کند بلکه با یک سیاست متوازن تلاش میکند تا چرخ اقتصاد ما بچرخد.
رشد ۳۰ درصدی شبکه ملی اطلاعات از ابتدای دولت سیزدهم
سخنگوی دولت با ببیان اینکه در دهه ۹۰ تحریمهای اقتصادی علیه ایران شدت گرفت و همزمان با آن با جنگ رسانهای و هجمه گستردهای علیه امید و اعتماد مردم روبرو شدیم، از اینکه ظرفیت های رسانه ای کشور در دهه گذشته به درستی فعال نشد، انتقاد کرد.
بهادری جهرمی با اشاره به دستور رهبر معظم انقلاب برای تشکیل شبکه ملی اطلاعات اظهار داشت: در تمامی دهه نود شبکه ملی اطلاعات کمتر از ۳۰ درصد رشد داشت ولی در طول یک سال و ۳ ماه این دولت، حدود ۳۰ درصد رشد در شبکه ملی اطلاعات داشتیم و پیشرفت این شبکه امروز به ۶۰ درصد رسیده است. در جنگ اقتصادی نیز همین طور بود و عدهای به جای استفاده از توان داخلی، به رفع تحریمها و خارج کشور امید بسته بودند و معلوم است که نتیجه آن رویکرد تضعیف کشور در یک دهه اخیر بود.
وی ادامه داد: همان زمان رئیس وقت بانک مرکزی در مورد آثار برجام به صراحت گفت «تقریباً هیچ» ولی امروز آمارهای اقتصادی نشان میدهد این وضعیت در سایر بخشها نیز وجود داشته و در طول یک دهه اخیر نه تنها پیشرفت نداشتیم بلکه پسرفت نیز کردیم زیرا رقبای ما همزمان در حال پیشرفت بودند و اگر با خلق پول، تورم ایجاد نمیشد، سفره مردم کوچک نمیشد.
رتبه ۱۶ دنیا را از نظر تولید علم در پزشکی داریم
سخنگوی دولت با اشاره به اوضاع نابسامان کشور در حوزههای مختلف در زمان آغاز به کار دولت سیزدهم بیان کرد: دولت مردمی سال گذشته در یک شرایط سخت و مسیر غلط کار را بدست گرفت و در طول یکسال گذشته تلاش کرده است اوضاع را بهبود بخشد و کشور را به سمت مسیر پیشرفت واقعی حرکت دهد.
بهادری جهرمی تشریح کرد: ما در ابتدای شروع به کار دولت با اتکا به توانمندی داخلی و بهرهمندی از ظرفیتهای جهانی واکسیناسیون کرونا را به سطحی رساندیم که در آذرماه امسال ۱۳ روز بدون فوتی کرونایی داشتیم و تمام محدودیتهای کرونایی هم برداشته شده در حالی که در کشورهای اروپایی و آمریکا هنوز آمار کشتههای سه رقمی کرونا وجود دارد.
وی یادآور شد: این این در حالیست که در یک سال و نیم آخر دولت قبل، ما در تمامی میانگینهای جهانی سلامت پایینتر بودیم و کشتههای ۷۰۰ نفری کرونایی در روز داشتیم.
سخنگوی دولت ادامه داد: زمانی که دشمن دید ما به سمت درمان مشکلات میرویم و مدیریت داخلی ما دیگر لبه دوم قیچی تحریم آنها نیست، مسیر را تغییر داد و همان دشمنی که ۱۰ سال پیش گفته بود تحریم ما فلج کننده است، ۲ هفته پیش اذعان داشت که تحریمهایشان ناکارآمد شده زیرا ما با عملکرد متوازن و توجه به تولید داخل و توجه به ظرفیتها، مسیر رشد اقتصادی و مقابله با تحریم را شروع کردیم.
وی پاسخ به سئوال دیگری در مورد پیشرفت کشور در زمینه پزشکی نیز بیان کرد: کشور ما بدون شک در حوزه پزشکی جزو کشورهای پیشرو جهان است. ما رتبه ۱۶ دنیا را از نظر تولید علم در پزشکی داریم. روزی پزشکانی از هند و پاکستان به ایران میآمدند تا ما را درمان کنند ولی امروز ما پیشرو در این علم هستیم و میتوانیم ارائه کننده خدمات باشیم.
سخنگوی دولت افزود: امروز دانشجویان خارجی از کشورهای همسایه به دانشگاههای علوم پزشکی ما میآیند تا تحصیل کنند و این تفاوت در طی سالهای پس از انقلاب اسلامی ایجاد شده است. در مورد آموزش پزشکی و عملکرد دولت سیزدهم نیز این دولت مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی برای افزایش ظرفیت پزشکی را اجرا کرده است تا عدالت در زمینه بهداشت و سلامت بهبود یابد.
در مسیر پیشرفت با سرعت پیش خواهیم رفت
سخنگوی دولت درباره دلایل ایجاد ناآرامیهای اخیر در کشور توسط دشمنان تصریح کرد: تجربه سالهای گذشته نشان داده است هر وقت کشور در مسیر پیشرفت حرکت کرده آنها تمام قد وارد عمل شدهاند تا این حرکت شتابان را متوقف کنند؛ به همین دلیل مقام معظم رهبری فرمودند که اصلیترین مقابله ما با این اقدامات دشمن، استمرار و سرعت بخشی به این مسیر خدمت است که ما هم این امر را تکلیف خودمان میدانیم انشاءالله این مسیر را با سرعت بیشتر پیش خواهیم رفت.
بهادری جهرمی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به افزایش بودجه آموزش و پرورش در دولت سیزدهم گفت: در حال حاضر ۱۴ درصد از بودجه عمومی به آموزش و پرورش اختصاص داده شده که عدد قابل قبولی است اما ۹۵ درصد این بودجه صرف هزینه جاری میشود، پس اگر خروجی مطلوب نیست، باید به بهرهوری توجه کنیم و برای همین است که دولت در شاخصهای رشد در حوزههای مختلف، ۵۰ درصد اصلاحات رشدی را روی بهرهوری متمرکز کرده است.
- نویسنده :
- منبع :
https://19dey.com/news/52602