مهدی مصری در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: سرطان سومین عامل مرگ و میر کشور است که طی سالیان اخیر شیوع آن افزایش چشمگیری داشته و درمان آن یکی از چالشهای اصلی سیستم درمانی به شمار میآید و پرتو درمانی یکی از مراحل اصلی آن به شمار میرود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم افزود: طبق آمار سازمان بهداشت جهانی حدود دو سوم بیماران مبتلا به سرطان به پرتو درمانی نیاز دارند و در استان قم سالیانه بین ۱۰۰ تا ۱۵۰۰ نفر نیاز به تردد مکرر یا اقامت یک تا دو ماهه برای دریافت خدمات دارند که دریافت این خدمات افزون بر رنج بیماری مشکلات عدیدهای برای بیمار و خانواده وی به همراه دارد.
مصری ادامه داد: بخش فوق تخصصی رادیوتراپی و آنکولوژی قم در مجموعه بیمارستان شهید بهشتی دایر و به همت خیریه شادروان کوهستانی بنا شده است که در آن خدمات رادیوتراپی و شیمی درمانی با تعرفه رایگان به بیماران ارائه میشود.
وی با اشاره به ویژگیهای این مرکز بیان داشت: این مرکز، در مساحت ۲۵۰۰ مترمربع با بودجه خیرین با اختصاص ۱۲ میلیارد ریال اعتبارات دولتی و ۹۲ میلیارد ریال اهدایی مقام معظم رهبری در سه طبقه با زیربنایی به متراژ ۳ هزار مترمربع به پایان رسید که برای ارائه خدمات شیمی درمانی تجهیز و مجهز شد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم اضافه کرد: طبقه میانی برای ارائه خدمات شیمیدرمانی تجهیز و راهاندازی شد و طبقه زیرین که برای رادیوتراپی در نظر گرفته شده بود توسط خیریه حاج حسین کوهستانی با اختصاص ۲,۵۰۰ میلیارد ریال و مساعدت وزارت بهداشت در تخصیص ارز دولتی تجهیزات و دستگاههایی مطابق با آخرین روز دنیا را خریداری و تجهیز کرد و بخش رادیوانکولوژی بیمارستان شهید بهشتی خیریه شادروان حاج حسین کوهستانی از تاریخ اول تیرماه ۱۴۰۰ رسماً آغاز به فعالیت کرد.
وی گفت: این بخش به دو دستگاه شتابدهنده خطی از شرکت الکتا انگلیس مجهز است و ایستگاه شتابدهنده سینرژی با هد اجیلیتی پیشرفتهترین دستگاه رادیوتراپی در استان قم است.
پوشش ۱۰۰ درصدی بیمههای پایه و تکمیلی درمان رادیوتراپی
مصری با بیان اینکه این مرکز به دستگاه سی تی سیمولاتور اختصاصی برای رادیوتراپی مجهز است که از ویژگی انحصاری این مرکز است افزود: هیچیک از مراکز دیگر پرتودرمانی سطح استان این تجهیزات پیشرفته را ندارند و تجهیزات دوز یمتری و چک بالینی و نیاز درمان بیماران نیز از به روزترین انواع خود بوده که امکان درمان علمی، استاندارد و کاملاً پیشرفته را برای بیماران عزیز فراهم میکند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم افزود: تکنیک پرتو درمانی تجویزی در این مرکز سه بعدی کانفورمال است و در آینده نزدیک امکان IMRT نیز در این مرکز ارائه خواهد شد و درمان رادیوتراپی در این مراکز تحت پوشش صددرصدی بیمههای پایه و تکمیلی قرار دارند و بیماران برای درمان پرتودرمانی هیچ هزینهای پرداخت نمیکنند و تمامی هزینهها بهصورت رایگان توسط بیمه پرداخت میشود.
دریافت رایگان خدمات شیمی درمانی
وی بیان داشت: همچنین درمان بیماران با رعایت کامل و صددرصدی طرح تطابق جنسیتی است و تمامی بیماران خانم توسط نیروی خانم و بالعکس درمان میشوند و این مرکز همچنین در خدمت بیماران نیازمند به شیمیدرمانی نیز میباشد و تمامی بیماران مبتلا به سرطان در این مرکز میتوانند از خدمات شیمیدرمانی به صورت رایگان بهره ببرند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم افزود: این مرکز دارای سه متخصص رادیوانکولوژی باتجربه بهروز، یک فوق تخصص خون و انکولوژی، شش نفر متخصص فیزیک پزشک مورد تأیید سازمان انرژی اتمی و هشت نفر کارشناس رادیوتراپی با سابقه کاری چندین ساله و حاذق که در خدمت تمامی بیماران استان قم و مسافران عزیز که دارای مدرک دکتر هستند، میباشند.
مصری با بیان اینکه تاکنون بالغبر ۴۵۰ بیمار در این مرکز تحت پرتودرمانی قرار گرفتهاند و روزانه ۳۰ بیمار در این مرکز درمان میشوند افزود: این مرکز ظرفیت درمان تا ۷۰ نفر را داراست و در دو نوبتکاری صبح و عصر به بیماران خدمترسانی میکنند.
وی گفت :۴۲۰ بیمار بهطور متوسط ماهیانه در این مرکز شیمیدرمانی شده و هشت نفر کارشناس پرستار خبره نیز در دو شیفت صبح و عصر به بیماران خدمات شیمیدرمانی را ارائه میکنند.
- نویسنده :
- منبع :