19 دی: معاون نظارت و ارزیابی خدمات گردشگری وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی از تغییر تعرفه نرخ گاز برای تأسیسات گردشکری به یک چهارم بخش صنعت خبر داد.
اسماعیل برات در این‌باره گفت: آیین‌نامه نرخ تعرفه گاز مصرفی صنایع و خدمات به تصویب هیأت وزیران رسید و خوشبختانه با پیگیری‌های وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، نرخ بهای گاز مصرفی تأسیسات گردشگری به میزان یک چهارم نرخ صنعت کاهش یافت.  
برات ادامه داد: آیین‌نامه اجرایی جزء ۱ بند الف تبصره ۱۴ قانون بودجه سال ۱۴۰۲ که در خردادماه سال ‌جاری تصویب شده بود، موجب شد نرخ گاز مصرفی تأسیسات گردشگری افزایش یافته و بر مبنای واحد به مبلغ شش‌هزار ریال تعیین شود و این موضوع موجب افزایش تعرفه هتل‌ها و تأسیسات گردشگری شد و در قبوض گاز ماه‌های تیر و مرداد اعمال شد، لیکن با تلاش‌ها و پیگیری‌های وزیر میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در فرآیند اصلاح این آیین‌نامه، نظر وزارتخانه لحاظ شد و بر این اساس نرخ گاز تأسیسات گردشگری و صنایع‌دستی به میزان ۱۴۹.۵ ریال تعیین شد و به تصویب هیأت دولت رسید و در تاریخ ۱۱ شهریور ۱۴۰۲ رسماً ابلاغ شد. بنابراین نرخ تأسیسات گردشگری کمتر از یک چهارم تعرفه بخش صنعت شد و این خبر خوبی برای فعالان حوزه گردشگری است.  
معاون نظارت و ارزیابی خدمات گردشگری با اشاره به اهمیت این موضوع بیان کرد: یکی از ابزارهای حمایتی برای توسعه گردشگری در کشور، بهره‌مندی فعالان این صنعت از تسهیلات و تعرفه‌های انرژی است. سرمایه‌گذاران بخش خصوصی با در نظر گرفتن توجیه اقتصادی نسبت به سرمایه‌گذاری در صنایع مختلف اقدام می‌کنند و یکی از ملزومات و مؤلفه‌های اصلی تشویق سرمایه‌گذاران و حمایت از فعالان صنعت گردشگری، وجود مشوق‌های قانونی در زمینه انرژی است.  
او با تاکید بر لزوم توجه به مصرف بهینه انرژی در تأسیسات گردشگری، گفت: رویکرد وزارت میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی همواره حمایتی بوده و بر پشتیبانی و مساعدت حداکثری از فعالان حوزه گردشگری تاکید دارد؛ زیرا معتقدیم صنعت گردشگری اگر به جایگاه واقعی خود دست یابد، می‌تواند اقتصاد را شکوفا و کشور را از سایر درآمدها بی‌نیاز کند، اما در عین حال توجه به مقوله مصرف بهینه انرژی و توسعه پایدار نیز ضروری است.
برات اظهار کرد: از آنجایی که استفاده درست و بجا از انرژی، متضمن توسعه پایدار در هر جامعه‌ای است، حفظ منابع باارزش انرژی و مدیریت صحیح مصرف آن یکی از موضوعات مهم است. انتخاب الگوی صحیح و سیاست‌های درست در مصرف انرژی علاوه بر اینکه می‌تواند تضمینی بر استمرار رشد اقتصادی باشد، موجب کاهش تخریب منابع انرژی و نیز کاهش اثرات سوء ناشی از استفاده ناصحیح از آن، بر محیط زیست می‌شود، لذا توصیه اکید ما به تأسیسات گردشگری، توجه و اهتمام ویژه به این امر است. به همین منظور وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در فرآیندهای مربوط به ارزیابی و درجه‌بندی و… با اعمال سیاست تشویقی، تدابیر لازم را برای ترغیب تأسیسات گردشگری در مدیریت مصرف انرژی در نظر گرفته است.
  • نویسنده :
  • منبع :