دکتر محمدرضا ظفرقندی با اشاره اضافه شدن 10 هزار نیرو به کادر درمان کشور، یادآور شد: اگر لازم است مجلس باید برای پشتیبانی پزشکان قوانین حمایتی تصویب کند، چرا که اگر از جامعه پزشکی حمایت نشود در صورت وقوع موج تازه پزشکان دیگر نمیتوانند قد علم کنند.
محمدرضا ظفرقندی با اشاره به پیام دبیر کل سازمان بهداشت جهانی به پزشکان ایران به مناسبت روز پزشک گفت: ایشان پیامی برای روز پزشک ارسال کردند که بخشی از آن نیز به زبان فارسی است. چراکه از قبل ما مکاتباتی با ایشان داشتیم تا مسیر ورود دارو و واکسن را در صورت تولید برای ما هموارتر کنند، چراکه با وجود تحریم ناگزیریم با چرخشهای بسیار دارو و تجهیزات را با استفاده از ارتباطات بینالمللی تهیه کنیم. البته کشور توانایی تهیه موارد لازم را دارد، اما با کمک این سازمانها راه هموارتر خواهد شد.
وی همچنین در بارۀ واکسن روسی نیز گفت: این واکسن در همان کشور هم هنوز در حال بررسی است، چرا که در خصوص واکسن مهم کیفیت و طول زمان اثر است، مثلا طول زمان ماندگاری واکسن آکسفورد زیر سه ماه است و ارزش آنچنانی برای حفاظت طولانی ندارد، البته یک مقدار هم بحثهای تبلیغی مطرح است. در حال حاضر هم آمریکا در این زمینه کار کرده، هم انگلیس، چین و هند، و همچنین کشور ما هم روی واکسن کار میکند و بحث علمی آن جلو میرود اما ارزیابی آن زمان میبرد.
ظفرقندی در پاسخ به این سؤال که «چرا ما تا به حال این تعداد زیاد از کادر درمانی خود را از دست دادیم»، اظهار کرد: دو دلیل دارد یکی اینکه واقعا جامعه پزشکی با فداکاری بیشتری به صحنه میرود تا یکی دو روز پیش تعداد شهدای پزشک ما حدود 164 نفر بوده و بیش از شش هزار هم مبتلا داشتیم.
فداکاری و ایثار ریسک را بالا برده و دیگر اینکه حمایت کافی از جامعه پزشکی، پرستاری باید صوت بگیرد و این یک عزم ملی میخواهد. ما چندی پیش یک اعلامیه دادیم که داوطلبان برای بخش کرونایی بیایند سه هزار داوطلب ثبت نام کردند، این حفاظت و حمایت هم فقط از طرف دولت نیست، مسافرتها باید کنترل شود، ما کرونا را آن طور که باید و شاید در تجمعات، مسافرتها در برنامههای مختلف جدی نگرفتیم و این یکی از دلائل است.
وی اضافه کرد: در کشوری که کل آمار مرگ و میر 305 بوده اگر یک نفر سوار تاکسی شود ماسک نداشته باشد، آن راننده تاکسی جریمه میشود یا مغازهها همین طور، از طرفی با اپلیکیشن افراد بدون ماسک را پیدا میکنند و قضیه برایشان خیلی جدی است، ما تا حدود دو سال دیگر ممکن است درگیر باشیم.
بحث اقتصادی تا آن جایی که ضرورت دارد باید باز باشد اما بحث مسافرتها را میتوان کنترل کرد، همان کشورهایی که توانستند کرونا را کنترل کنند هنوز در خصوص بازگشایی مدارس محتاط هستند، مقابله با کرونا هم برای مردم و هم برای پزشکان که حفظ جانشان واجب است به نظرم یک کار جدی است که نمیتوان با تعارف و مصالحه با آن برخورد کرد.
رییس کل سازمان نظام پزشکی کشور با تأکید بر اینکه ما با مکاتبات متعددی که با رئیسجمهور داشتیم 10 بند را به طور مشخص در سازمان نظام پزشکی با همکاری پزشکان متخصص استخراج و به ایشان منعکس کردیم، تصریح کرد: اگر مردم ماسک را بردارند دوباره ویروس عود میکند، این مقابله یک عزم ملی میخواهد، اگر حمایت از جامعه پزشکی نشود و موج دیگری اتفاق بیفتد جامعه پزشکی دیگر نمیتواند بعد از آن موج دوم که طولانیتر هم شد قد علم کند.
وی تصریح کرد: تا تولید واکسن و دارو باید مسائل را جدی بگیریم، چون پزشکان در جنگ هستند و باید حمایت شوند، قوانین حمایتی لازم داریم، اگر لازم است مجلس هم باید قوانین حمایتی تصویب کند، البته به تازگی اجازه استخدام 10 هزار نیرو را گرفتیم و سازمان برنامه برنامههایی را انجام داد تا در شرایط موجود از کادر پزشکی حمایت کند، در همه ابعاد باید به این قضیه جدی نگاه شود، اگر در محرم هم نکات بهداشتی رعایت شود میتوانیم بیماری را با شیب ملایم تا تولید واکسن جلو ببریم.
- نویسنده :
- منبع :