19 دی: دبیرکل مجمع هماهنگی پیروان امام و رهبری استان قم گفت: برای حضور حداکثری بایستی به قرائت امام و رهبری از انتخابات برگردیم. قرائت امام و رهبری از انتخابات؛ یعنی حضور حد‌اکثری همراه با رقابت واقعی بین نامزدها و مشارکت جدی و قوی مردم که باعث امیدواری و عامل ایجاد امنیت پایدار و موجب یأس و نومیدی دشمنانان وبدخواهان می‌شود. برای رسیدن به این نقطه بایستی از هر کاری که موجب دلسرد کردن و ناامیدی مردم می‌شود، خودداری شود.
حجت الاسلام والمسلمین علی بنایی در دیدار اعضای این مجمع با آیت الله حسینی بوشهری رئیس محترم جامعه مدرسین حوزه علمیه قم گفت: از حضرت آیت الله حسینی بوشهری که علیرغم اشتغالات فراوان وقت مناسبی را برای اعضای محترم مجمع هماهنگی پیروان امام و رهبری استان قم اختصاص دادند، تشکر می کنیم و ان‌شاءالله که در این فرصتی که در خدمت ایشان هستیم دربارۀ انتخابات و موضوع حضور حد‌اکثری مردم در انتخابات که مدنظر امام و رهبری بوده و هست، صحبت کنیم.
وی افزود:  در موضوع انتخابات آنچه که از امام راحل(ره) به یادگار داریم این بود که «مجلس در راس امور است» و آنچه در توصیه‌های مقام معظم رهبری، مخصوصاً از ابتدای سال جاری گوشزد می‌شود و تأکید می‌کنند، اهمیت بخشیدن به حضور مردم در تمام صحنه‌های انقلاب و خصوصا حضور حداکثری مردم در پای صندوق‌های رای هست.
حجت الاسلام والمسلمین بنایی سپس افزود: انتخابات مجلس شورای  اسلامی که از آن به عنوان «خانه ملت» یاد می‌شود بسیار مهم است؛ زیرا مجلس به عنوان قوۀ مقننه منشأ تصمیمات اساسی در کشور هست و بایستی با حضور حد‌اکثری مردم در پای صندوق‌های رأی، هم این جایگاه را ارتقاء بخشید و هم امنیت کشور را تضمین کرد و هم برای مردم امیدآفرینی کرد و سرمایه اجتماعی کشور را افزایش داد.
نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه متأسفانه در دوره‌های اخیر شاهد کمرنگ شدن حضور مردم در پای صندوق‌های رأی هستیم،گفت: دوستان ما یادشان هست که قبل از دو دهه اخیر زمانی در ایام نزدیک به انتخابات، جامعه مدرسین حوزه علمیه قم محل مراجعه گروه‌ها وجناح‌ها بود و بسیار شلوغ و پر رفت و آمد بود. جمعیت‌های زیادی از شهرستان‌ها و استان‌های کشور برای رایزنی و مشاوره به اینجا می‌آمدند؛ چون جامعه مدرسین برای کل کشور نامزد معرفی می‌کرد. ولی بعدها معرفی نامزد برای مجلس در حدّ استان قم تنزل یافت و بعد هم متأسفانه با برنامه‌ریزی‌هایی که صورت گرفت، حضور جامعه مدرسین در استان قم به حداقل ممکن رسید و این حضور ارزشمند بسیار کمرنگ شد.
وی سپس گفت: در بحث نمایندگی قم در مجلس شورای اسلامی واقعیت این است که قم در کشور در دو سطح استانی و ملی اثرگذار است و نمایندگان قم می‌توانند در سطح ملی برای کشور نقش‌آفرین باشند.  نماینده قم در مجلس شورای اسلامی از یک سو نماینده مردم در امر تقنین در سطح ملی است واز سوی دیگر به یک معنا از حوزه علمیه قم نمایندگی می‌کند؛ حوزه ای با این عظمت و شکوه که ما شاهد یکصدمین سالگرد تجدید بنای آن هستیم. لذا باید کسی از قم نمایندگی می‌کند از شأنیت و قابلیت و ظرفیت بالایی برخوردار باشد. ولی متأسفانه به این امر مهم توجه بایسته نشد و ما شاهد یک پارادوکس شدیم؛ یعنی از یک طرف می‌بینیم که قم اهمیت والایی دارد و در سطح ملی جداً اثرگذار است و از طرف دیگر به مسیر انتخابات قم کم‌توجهی می‌شود.


حجت‌الاسلام والمسلمین بنایی در ادامه گفت: به دلیل نقش و جایگاه قم هست که ما همیشه اصرار داشتیم و از جامعه مدرسین خواهش می‌کردیم که در انتخابات‌ها ورود جدی داشته باشند چون سرنوشت سیاسی قم قطعاً به سرنوشت سیاسی کشور گره خورده است و نباید  نسبت به منتخب حوزه انتخابیه قم همچون سایر حوزه‌های انتخابیه نگریست. تراز نمایندگی مجلس از قم باید در تراز واقعی قم، تراز انقلاب اسلامی و حوزه علمیه قم باشد و این نکته بسیار با‌اهمیتی است که بزرگان حوزه در سال‌های نه‌چندان دور به آن  توجه خاص می‌کردند.
وی خطاب به حضرت آیت الله حسینی بوشهری، بیان داشت: امروز به اتفاق اعضای محترم مجمع پیروان امام و رهبری استان خدمت رسیدیم، بسیاری از دوستان  مجمع را شما از نزدیک می‌شناسید و با آنان سابقه رفاقت و دوستی دیرینه دارید، این دوستان که از محترمین و افراد موجه و شناخته شدۀ قم  و با سابقه انقلابی و مبارزاتی در پیش از انقلاب می‌باشند؛ از اقشار و اصناف مختلف وخانواده‌های معظم شهدا، رزمندگان و یادگاران دوران دفاع مقدس، اتحادیه‌ها، فرهنگیان، دانشگاهیان، پزشکان، مهندسان و فضلای محترم قمی حوزه علمیه قم و بانوان محترمه گرد آمده‌اند تا از رهنمودها و بیانات حضرت‌عالی جهت ارایه راه‌کارهای حضور حداکثری مردم در پای صندوق‌های رای بهره ببرند و در حقیقت چاره‌جویی برای اینکه چگونه می‌توانیم حضور حد‌اکثری در قم را داشته باشیم؟
وی افزود: نقش قم در کشور بسیار با اهمیت است. اگر مردم قم با حضور حد‌اکثری، با جدیت و با امید پای صندوق رأی بیایند و احساس تکلیف کنند، حتما به تکلیف خودشان عمل می‌کنند و وظیفه خودشان را انجام می‌دهند واین امر قطعاً برای کشور هم اثرگذار خواهد بود.
موسس اندیشکده مطالعات انقلاب اسلامی طلوع مهرافزود: در روز ۱۹دی که  جمع زیادی از اهالی محترم قم خدمت مقام معظم رهبری بودند، ایشان فرمودند: همه تکلیف دارند و بایستی در این زمینه کار کنند که به هر نحو می‌توانند امیدآفرینی کنند و مردم را پای صندوق رأی بیاورند. امیدواریم که بتوانیم در این دوره شاهد حضور جدی و اثرگذار مردم باشیم.
وی سپس گفت: باید برای قم فکر جدی شود؛ زیرا قم را نمی‌شود دست افراد و جریان‌هایی سپرد که به قم اعتقاد ندارند ونسبت به قم  شناخت لازم را ندارند وقهراً از تعهد و وفاداری به شهر کریمه اهل بیت(ع) وآرمان‌های آن بی‌بهره‌اند. کسانی به قم آمدند ورأی مردم مظلوم قم را گرفتند و از قم نماینده شدند و بعد کار را رها کردند و سراغ کار دیگری رفتند و چهار سال مردم قم را از حق خود محروم کردند و این نمونه بارز تضییع حق‌الناس است و متاسفانه هیچ کس هم پاسخگو نمی‌باشد. برخی به قم اعتقاد ندارند و فقط از قم به عنوان وسیله‌، ابزار یا نردبان  ترقی و یا مناصب اجـرایی خود استفاده می‌کنند.
دبیرکل مجمع هماهنگی پیروان امام و رهبری استان قم در پایان گفت: برای حضور حداکثری بایستی به قرائت امام و رهبری از انتخابات برگردیم. قرائت امام و رهبری از انتخابات؛ یعنی حضور حد‌اکثری همراه با رقابت واقعی بین نامزدها و مشارکت جدی و قوی مردم که باعث امیدواری و عامل ایجاد امنیت پایدار و موجب یاس و نومیدی دشمنانان وبدخواهان می‌شود. برای رسیدن به این نقطه بایستی از هر کاری که موجب دلسرد کردن و ناامیدی مردم می‌شود، خودداری شود.

  • نویسنده :
  • منبع :