علی قنبری در گفتوگو با خبرنگار ایلنا درباره وضعیت بازار ارز و دلایل افزایش نرخ ارز و ادامه این روند صعودی اظهار داشت: تنها عامل افزایش نرخ دلار تنشهای نظامی و سیاسی نیست و به طور قطع عوامل اقتصادی در بالا رفتن قیمت دلار موثر بوده است. هر کالایی از جمله دلار میتواند تحت تاثیر عرضه و تقاضا قرار بگیرد و درباره دلار متاسفانه عرضه به اندازه کافی نیست که نیاز متقاضیان داخلی را براورده کند.
وی با بیان اینکه همواره یکی از دلایل افزایش نرخ ارز به ویژه دلار کاهش عرضه در مقابل تقاضا بودهاست، ادامه داد: در کنار سایر عوامل اقتصادی، تنشهای اخیر در منطقه مزید بر علت شد.
این کارشناس اقتصادی افزود: در کنار مشکلات اقتصادی کشور و با محدودیتی که درباره عرضه ارز داریم، قیمت دلار افزایشی شده است و با این شرایط این روند ادامهدار خواهد بود.
قنبری گفت: اگر تنشهای نظامی - سیاسی هم نبود شاهد افزایش نرخ دلار بودیم اما نه با این شدت. به طور قطع با عوامل اقتصادی نرخ دلار در ماههای پایانی سال افزایش پیدا میکرد اما نه اینکه در کمتر از دو هفته شاهد رشد 7 الی 8 هزار تومانی باشیم.
وی ادامه داد: همواره شاهد افزایش نرخ دلار در ماههای پایانی سال با یک نسبتی هستیم اما ادامه این شدت از افزایش نرخ دلار بستگی به شرایط تامین دلار از سوی دولت و بانک مرکزی دارد البته در کنار سیاستهای توزیع ارز از سوی دولت، عاملی که در ادامه روند افزایش نرخ دلار اثر گذار میگذارد، شرایط امنیتی و تنشهای منطقه است. تهدیدهای منطقه باعث ادامه دار بودن روند صعودی قیمت دلار در بازار میشود.
این کارشناس اقتصادی با اشاره به فاصله قیمت دلار در مرکز مبادله ارز و طلا و بازار آزاد به حدود 15 هزار تومان میرسد، اظهار داشت: سعی دولت بر این است که با برقراری تعادل بین عرضه و تقاضا نرخ دلار در بازار آزاد را تصحیح کند البته باید توجه داشت که افزایش نرخ دلار به نفع درآمدهای دولت است و دولت از آن منتفع میشود.
وی با پیش بینی از نرخ دلار تا پایان امسال گفت: به نظر میرسد نرخ دلار به 70 هزار تومان نمیرسد و در حدود 60 هزار تومان باقی میماند.
- نویسنده :
- منبع :