به گزارش نیواطلس، پژوهشگران میگویند ویروس کرونا برای افراد مسن یا دارای بیماریهای زمینهای خطرات جدی ایجاد میکند. اما این بدان معنا نیست که افراد جوان بتوانند از بیماری مذکور جان به در ببرند یا افراد مسن لزوماً در صورت ابتلاء به کرونا با خطر مرگ مواجه شوند.
گروهی از محققان آمریکایی با بررسی دادههای هزاران بیمار مبتلا به کرونا راهی برای کمک به پزشکان به منظور ارزیابی بهتر وضعیت بیماران و شناسایی دقیق افرادی که بیشتر با خطر مرگ مواجه هستند، یافتهاند. پژوهشگران نمونههای خون ۱۶۴۱ بیمار کرونایی را تجزیه و تحلیل کرده و با استخراج الگوهای مولکولی خاص هر بیمار توانستهاند شدت بیماری کرونا در هر فرد را دریابند.
بر همین اساس، آزمایش خونی که برای اندازهگیری تنوع اندازه گلبولهای قرمز انجام میشود و آزمایش آر دی دبلیو نامیده میشود میتواند با دقت بالایی احتمال مرگ و میر هر یک از بیماران کرونایی را مشخص کند. البته برای افزایش دقت این پیش بینی به شاخصهای دیگری مانند سن، بیماریهای زمینهای، نتایج برخی آزمایشهای دیگر و غیره نیز توجه میشود.
در مجموع هرچقدر عدد آر دی دبلیوی به دست آمده در یک آزمایش بالاتر باشد، احتمال مرگ و میر فرد مبتلا به کرونا بالاتر میرود.
بالاتر بودن این عدد در جوانان مبتلا به کرونا خطرناکتر از افراد مسن است. همچنین افرادی که در زمان بستری بودن در بیمارستان شاهد افزایش آر دی دبلیو خود هستند بیشتر با خطر رنج کشیدن از پیامدهای ابتلاء به کرونا در درازمدت برخوردار هستند.
- نویسنده :
- منبع :