۱۹ دی آنلاین: مجمع تخصصی هنرمندان انجمن خادمان قرآن کریم در بیانیه‌ای تأکید کرد که با توجه به نقش بی‌بدیل سینما در انتقال مفاهیم دینی و فرهنگی، تولید فیلم‌های قرآنی باید به عنوان اولویتی اساسی در سیاست‌های فرهنگی قرار گیرد.
پنجمین مجمع عمومی انجمن خادمان قرآن کریم جمهوری اسلامی ایران درتاریخ ۱۲ و ۱۳ بهمن ماه و مقارن با برگزاری چهل و یکمین دوره مسابقات بین‌المللی حفظ و قرائت قرآن کریم در مشهد مقدس و درجوار مضجع نورانی حضرت علی ابن موسی الرضا علیه آلاف التحیه و الثناء برگزار شد.
در این مجمع، دبیران کارگروه‌های تخصصی دیدگاه‌ها و راهکارهای پیشنهادی خود را مطرح ساختند.
کارگروه هنرمندان سینمایی با حضور چهره‌هایی نظیر محمد علی باشه آهنگر، عبدالحمید قدیریان، عباس صالح‌مدرسه‌ای و... نیز همچون ده سال گذشته بیانیه سینماگران خادم قرآن را ارائه نمود. این بیانیه متفاوت توسط امیرعباس قِلیچ لو سینماگر خادم قرآن و عضو هیأت اجرائی مجمع تخصصی هنرمندان قرائت گردید و با استقبال حاضران مواجه شد.
قِلیچ لو ضمن آرزوی توفیقات روزافزون برای مجموعه خادمان در جای جای ایران اسلامی درخدمت به ساحت نورانی قرآن کریم با اشاره به تاکیدات اندیشمندان و متفکران در خصوص تاثیر فیلم و سینما به عنوان هنری بی نظیر و بی رغیب، حاصل جمع بندی سینماگران خادم قرآن را چنین بر شمرد:

بسم الله الرحمن الرحیم
بر پهنه سبز رنگ آسمان ایمان ادیان الهی؛ روزگاری گذشت که در آن، در پاسخ به " من انصاری الی الله " عیسی بن مریم (ع)، حواریون بر صلیب خونین ابلیسیان زمان گفتند " نحن انصارالله " و مرگ در راه الله را پذیرفتند و در زمانی دیگر نیز مردانی پاک سرشت از امت و تبار احمد(ص)، ندای سرخ " هل من ناصر ینصرنی " ثارالله را شنیده، جان را سپر تیغ های آهنین یزیدیان کرده فریاد لبیک یا حسین شان، شور حسینی را در جهان جاودانه ساخت . اینک اما در روزگار ما؛ اینبار ابلیسیان با لباس هنر و سلاح فرهنگ به میدان نبرد اندیشه ها و باورها آمده اند تا پرچم کفر و شرک را در فضای پر از شک و شبهه امید و ایمان، به اهتزار درآورند و قرآن را به آتش کینه و حسد ابلیس بسوزانند تا وردهای ساحری را جایگزین آیات قرآن نمایند.
و این ندای مظلومیت قرآن است که طنین یاری خواهی اش پرده گوش الله پرستان را به ارتعاش درمیآورد:
آیا کسی هست که قرآن را یاری کند؟
15 قرن از بعثت آخرین پیام آور آفریدگار عالم می‌گذرد و حضرت محمد(ص)،خاتم النبیین، هنگام رحلت، دو راهنمای جاودان خداوند که حاوی تمام پیام های مورد نیاز بشر است را برای همه زمانها و همه جهانها و همه انسانها به یادگار گذاشتند؛ "قرآن و عترت". همه شاهدیم که قرنهاست به سعی بی وقفه دانشمندان ، محققین ، مفسرین و سخنوران قرآنی ؛ پیام قرآن ، به شیوه کلامی ، در سطح جهان به سمع انسانها رسیده است ولیکن شیوه پیام رسانی امروزه یک تغییر اساسی کرده است. در این قرن که "درام" جای "کلام" را گرفته است؛ به یک شیوه هنری بسیار موثر ، سریع و جهان شمول نیازاست زیرا درد انسان امروزی نه صرفا " ایمان " که تشنه "ایقان" است و ایقان به دیدن پدید آید نه شنیدن. قرن حاضر قرن هنر و خصوصا هنر تصویر است. و هنرهفتم ، کمال تصویر است زیرا کمال تصویر در پدیده سینما که همه هنرها را در خود جمع کرده متبلور می شود. این سینماست که می تواند ظرف 1دقیقه پیغامی را در قالب "فیلم کوتاه" در رسانه های تصویری و مجازی به سمع و نظر جهانیان برساند. آفریدگار هستی در قرآن خویش حرف از "کلمات" می‌زند واما کلمات را در قالب داستان هایی پر درام به روش تصویری بیان می کند. پس راه همین است که کلام قرآنی به درام قرآنی و درام قرآنی به فیلم قرآنی تبدیل شود و پرواضح است که این کار با استفاده از سینما امکان پذیر است اما نه سینمای شیطانی بلکه سینمای قرآنی.  
با مطالعه روند شکل گیری و موفقیت و پیشرفت کمپانی های بزرگ فیلمسازی جهان از قبیل دیزنی، وارنر، پارامونت و ...در کشورهایی  همچون آمریکا، هند، کره، چین، ژاپن، آلمان ، هنگ کونگ، ترکیه و ...به این نتیجه می‌رسیم که ایجاد کمپانی‌های بزرگ و پیشرفته سینمایی و تولید فیلم‌هایی با استاندارد جهانی راه چاره است. بنابراین ما نیز برای ورود به سینمای جهانی باید در درجه اول از نظر ابزار و تکنیک و سرمایه ، هم قدوقامت بقیه باشیم که اگر این اتفاق محقق شود انشاالله از نظر مضمون و مفهوم و فرم ، هیچ کس هم قد و قامت اندیشه های بلند ایرانی و علی الخصوص قرآنی نیست! "رابرت مکی خالق کتاب داستان" و بزرگ سینمای هالیوود می گوید : کفگیر سینمای هالیوود به ته دیگ خورده و سینماگران هالیوود چشم به گنجینه های شرق دوخته اند" .
و چه سنت نیکویی بود برپایی انجمن خادمان قرآن توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که سبب گشته تا هر ساله در ماه مبارک نزول قرآن، با انتخاب و معرفی سربازی از جنودالله؛ نور افشانی مشکات قرآن روز بروز پرفروزتر گردد و فرقانیت قرآن محقق شود که فرموده اند:
هَذَا کِتابُنا ینطقُ عَلَیکُم بالحق
کاش روزی رسد که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، ضمن بکارگیری اندیشه ها و تجارب و ظرفیت های فرهنگی - قرآنی خادمین قرآن در جای جای ارکان فرهنگی کشور؛ با ساخت بزرگترین کمپانی فیلم سازی قرآنی جهان و فراهم کردن امکاناتی هم وزن و اندازه کمپانی های جهانی، خادمین قرآن را به پیشرفته ترین تجهیزات مجهز کند تا روزی که انشاالله همه عالمیان شاهد تحقق وعده حتمی حضرت احدیت اعلاء، صاحب اصلی قرآن باشند که فرمودند:
يُرِيدُونَ لِيُطْفِئُوا نُورَ اللَّهِ بِأَفْوَاهِهِمْ وَاللَّهُ مُتِمُّ نُورِهِ وَلَوْ كَرِهَ الْكَافِرُونَ
والسلام

گفتنی است که طی سی سال گذشته وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بررسی‌های فنی و کارشناسی نسبت به انتخاب و معرفی سینماگران خادم قرآن کریم مبادرت ورزیده است.
سینماگرانی که در سه دهه گذشته مفتخر شده‌اند تا خادم قرآن لقب گیرند عبارتند از: مجید مجیدی، رضا میرکریمی، شهریار بحرانی، مجتبی راعی، کمال تبریزی، منوچهر محمدی، محمد داوودی، محمد علی باشه آهنگر، سید ناصر هاشم زاده، سید داوود میرباقری، امیرعباس قِلیچ لو، جمال شورجه، عبدالحمید قدیریان، داریوش یاری و جعفر دهقان.
  • نویسنده :
  • منبع :