19 دی آنلاین: رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا وضعیت جوی استان‌های مختلف کشور طی پنج روز آینده را تشریح کرد.
صادق ضیاییان در گفت‌وگو با ایسنا، اعلام کرد: امروز (۱۷ مردادماه) در برخی نقاط هرمزگان، فارس، جنوب سیستان و بلوچستان و نیمه جنوبی کرمان، رگبار و رعدوبرق باد و گردوخاک و در ارتفاعات البرز مرکزی، زاگرس مرکزی و ارتفاعات استان‌های آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی و اردبیل در ساعات بعدازظهر و اوایل شب افزایش ابر، بارش پراکنده گاهی رعد و برق و گردوخاک پیش‌بینی می‌شود.
وی ادامه داد: شنبه (۱۸ مردادماه) در ارتفاعات واقع در شمال غرب، غرب، زاگرس مرکزی و جنوبی، ارتفاعات شمالی و مناطق غربی هرمزگان و جنوب کرمان رگبار پراکنده انتظار می‌رود و یکشنبه (۱۹ مردادماه) در مناطقی از شمال غرب، استانهای ساحلی دریای خزر، غرب هرمزگان و ارتفاعات البرز مرکزی افزایش ابر، بارش باران گاهی رعد و برق و وزش باد پیش‌بینی می‌شود.
رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا با اشاره به وضعیت جوی روزهای دوشنبه و سه‌شنبه نیز افزود: دوشنبه (۲۰ مردادماه) این شرایط علاوه بر مناطق ذکر شده در برخی مناطق خراسان شمالی و شمال خراسان رضوی رخ می‌دهد و سه‌شنبه (۲۱ مردادماه) در ارتفاعات البرز مرکزی و شمال غرب کشور بارش پراکنده پیش‌بینی می‌شود.
بنابر اظهارات ضیائیان، طی پنج روز آینده در نیمه شرقی کشور، بویژه منطقه زابل و بخش‌هایی از جنوب، جنوب غرب، مرکز و استان‌های واقع در دامنه‌های جنوبی البرز مرکزی در بعضی ساعت‌ها وزش باد شدید و گردوخاک پیش‌بینی می‌شود. همچنین از یکشنبه تا سه‌شنبه در بیشتر مناطق واقع در نوار شمالی کشور کاهش نسبی دما انتظار می‌رود و طی پنج روز آینده شرق دریای عمان، یکشنبه و دوشنبه دریای خزر مواج است.
رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا درباره وضعیت جوی تهران نیز اظهار کرد: آسمان تهران شنبه (۱۸ مردادماه) کمی ابری تا نیمه ابری در بعد از ظهر افزایش ابر و افزایش باد با احتمال گرد و خاک با حداقل دمای ۲۷ و حداکثر دمای ۳۸ درجه سانتیگراد پیش‌بینی می‌شود و برای روز یکشنبه (۱۹ مردادماه) آسمان تهران، کمی ابری تا نیمه ابری در بعد از ظهر افزایش ابر و افزایش باد با احتمال گرد و خاک با حداقل دمای ۲۸ و حداکثر دمای ۳۷ درجه سانتیگراد پیش‌بینی می‌شود.

همچنین سازمان هواشناسی کشور از افزایش سرعت وزش باد و افزایش ارتفاع امواج دریای خزر طی چهار روز آینده خبر داد.                                

سازمان هواشناسی کشور با صدور هشدار هواشناسی دریایی- سطح زردرنگ که از فردا (۱۸ مردادماه) آغاز می‌شود و تا روز سه‌شنبه (۲۱ مردادماه)، ادامه دارد، آورده است: طی این مدت در مناطق ساحلی و دور از ساحل استان‌های مازندران و گلستان و گیلان افزایش سرعت وزش باد در محدوده ۲۲ تا ۲۸ نات و افزایش بیشینه ارتفاع امواج دریا بین ۱ تا ۱/۵ متر در مناطق ساحلی و بیش از ۱/۵ متر در مناطق دور از ساحل پیش‌بینی می‌شود. 
براین اساس احتمال خطر غرق شدن شناگران، احتمال پاره شدن تورهای صیادی، صدمه به ماهیان در قفس و صدمه به قایق‌های کوچک تفریحی و مسافری و شناورهای سبک و اختلال در تردد شناورها و فعالیت‌های ساحلی و فراساحلی، احتمال خسارت به تاسیسات دریایی وجود دارد. 
در همین راستا سازمان هواشناسی کشور نسبت به ممانعت از شنا، محدود کردن تردد قایق‌های سبک و تفریحی، ورود و خروج کشتی‌ها به بندر با احتیاط، تردد کشتی‌های تجاری با احتیاط، محدود کردن فعالیت‌های شیلاتی، محدود کردن فعالیت‌های پشتیبانی صنایع فراساحل و اتخاذ تمهیدات لازم توسط کلیه فعالان دریایی توصیه کرده است. 
  • نویسنده :
  • منبع :