"جوزف مک مونیگل" به شبکه بلومبرگ گفت: اگر بایدن همانطور که نشان میدهد به دنبال احیای توافق هستهای باشد که ترامپ در سال ۲۰۱۸ از آن خارج شد، مذاکرات میان دو طرف (ایران و آمریکا) احتمالاً میتواند منجر به افزایش بیشتر صادرات نفت جمهوری اسلامی شود.
مونیگل که پیش از این مقام ارشد سابق وزارت انرژی آمریکا بوده است، گفت: تأثیر فوری تغییر دولت در ایالات متحده بر وضعیت ایران خواهد بود. من انتظار ندارم که همه صادرات ۲ میلیون بشکه نفت ایران بلافاصله برگردد اما ما شاهد بازگشت نیم میلیون بشکه در روز خواهیم بود.
رییس مجمع بینالمللی انرژی افزود: آمریکا احتمالاً برای شروع مجدد مذاکرات با ایران مجبور به انجام چنین کاری است. این کار برای بازار نفت واقعاً بزرگ است.
مجمع بینالمللی انرژی بزرگترین محل گردهمآیی وزیران انرژی کشورهاست. این مجمع از این نظر که شرکت کنندگان آن شامل اعضای آژانس بینالمللی انرژی و اوپک و همچنین کشورهایی چون برزیل، چین، هند، مکزیک، روسیه و آفریقای جنوبی میشود در نوع خود بیهمتاست. ۹۰ درصد عرضه و تقاضای نفت و گاز جهانی در کشورهای عضو آیایاف انجام میشود.
ایران یکی از اعضای آیایاف است و در آذرماه ۱۳۹۰ قانون عضویت ایران در مجمع بینالمللی انرژی که در مجلس شورای اسلامی تصویب و به تأیید شورای نگهبان رسیده است، از سوی رئیس جمهور برای اجرا ابلاغ شد.
احسان خومان رییس تحقیقات خاورمیانه و آفریقای شمالی گروه مالی میتسوبیشی نیز گفت: در صورت پیوستن مجدد بایدن به توافق هستهای صادرات نفت ایران میتواند تا پایان سال ۲۰۲۱ به ۱.۸ میلیون تا ۲.۴ میلیون بشکه در روز برسد.
«جو بایدن» نامزد حزب دموکرات برای انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا، در ماه گذشته گفت که در صورت رئیسجمهوری شدن وی، واشنگتن به تعامل با تهران خواهد پرداخت.
جو بایدن افزود، در صورت رسیدن به مقام ریاست جمهوری به تعامل با ایران خواهد پرداخت، اما هشدار داد که چنین کاری پس از چهار سال دشمنی آسان نخواهد بود.
بایدن مدعی شد: ایران اکنون نسبت به زمانی که ما در سال ۲۰۱۷ دفتر را ترک کردیم، به سلاح هستهای نزدیکتر شده است.
بایدن همچنین گفت: اگر ایران پایبندی به تعهدات هستهای خود را از سر بگیرد، آمریکا به برنامه جامع اقدام مشترک بازخواهد گشت. برای چنین کاری به کمک تمامی طرفین برجام از جمله چین و روسیه نیاز پیدا خواهد کرد.
- نویسنده :
- منبع : ایرنا