19 دی: مراسم افتتاح «سرای فرهنگ و قرآن آیت الله هاشمی رفسنجانی» سه شنبه شب با حضور جمعی از شخصیت‌های سیاسی و حوزوی کشور در قم برگزار شد.

در این مراسم که با حضور حجت الاسلام والمسلمین سید حسن خمینی، استاندار و شهردار قم، فرزندان آیت الله هاشمی رفسنجانی و جمعی از شخصیت‌های سیاسی برگزار شد، محسن هاشمی رئیس شورای اسلامی شهر تهران و فرزند آن مرحوم به سخنرانی پرداخت.

 

وی با اشاره به راه اندازی سرای فرهنگ و قرآن در بیت تاریخی آیت الله هاشمی رفسنجانی در قم، این مکان را همواره در راستای اعتلای فرهنگ اسلامی و قرآنی و خدمت به انقلاب مؤثر دانست و گفت: امیدواریم از امروز این آثار و برکات در این بیت شریف ادامه داشته باشد.

هاشمی با اشاره به برخی ویژگی های اخلاقی مرحوم آیت الله هاشمی رفسنجانی، خاطرنشان کرد: ایشان همواره راه میانه روی و اعتدال را پیش گرفته و به شدت با افراط و تفریط مخالف بودند تا مردم کشورمان با کمترین چالش و دغدغه، به اهداف بالنده انقلاب اسلامی دست یابند.

 

وی در پایان تصریح کرد: متأسفانه همین مشی اعتدال و میانه روی آیت الله هاشمی موجب توهین برخی بدخواهان به ایشان شده بود که از خدا می خواهیم آنها را به راه راست هدایت کند.

اگر در برابر «جمهوری اسلامی» واژه سازی کنیم دچار مشکل می‌شویم

حجت الاسلام والمسلمین مرتضی جوادی آملی،‌رئیس بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء نیز در این مراسم با اشاره به ویژگی‌های ممتاز شخصیتی و فضائل اخلاقی مرحوم آیت الله هاشمی، گفت: همانگونه که خود ایشان بیان کرده بودند، ما باید ایشان را به عنوان "قهرمان صلح" بدانیم و این خصلت ماندگار آن مرحوم است.

وی خاطرنشان کرد: در دهه پایانی عمر آیت الله هاشمی رفسنجانی تقارن به درستی شکل نگرفت، زیرا کسی می خواست قهرمان جنگ باشد و ایشان قهرمان صلح و جمع این دو کار بسیار دشواری است و ایشان که دهه های گذشته را در پیروی از امام گذرانده بود، دهه آخر را در همراهی گذراند که البته بسیار سخت و دشوار بود و دغدغه ایشان حفظ عزت و آبروی نظام اسلامی بود.

وی با بیان اینکه آیت الله هاشمی رفسنجانی همواره در جهت اعتلای اسلام و سربلندی ایران تلاش می کرد و ایران اسلامی را عزیز و باشکوه و سربلند می خواست، اظهار داشت: ایشان از عمده ترین شخصیت هایی بود که انقلاب اسلامی را معماری کرد و استوار ساخت و انقلاب را به نظام اسلامی تبدیل کرد.

 

جوادی آملی با بیان اینکه امروز نظام اسلامی آسیب های سنگینی را درون خود تجربه می کند و از دوری ها و تفکیک های ناروایی که درون نظام شکل گرفته است، می سوزد گفت: آنچه حضرت امام(ره) به عنوان یک فقیه، حکیم، عارف و اسلام شناس می خواست، آمیختگی جمهوریت و اسلامیت بود و هنگامی که شنید سخن از حکومت اسلامی است، خروش برآورد که این جمهوری اسلامی است.

وی تفکیک جمهوریت از اسلامیت را آسیبی بزرگ برای کشور و نظام اسلامی عنوان کرد و افزود: اگر ما بگوییم جمهوری اسلامی ولی حکومت اسلامی را دنبال کنیم، این هدف معمار بزرگ انقلاب و آیت الله هاشمی رفسنجانی نبوده است و ما باید قرائتی از اسلام را ارائه کنیم که با جمهوری اسلامی هماهنگ باشد.

وی پیچیده ترین و عمیق ترین واژه سیاسی در دوران معاصر را واژه «جمهوری اسلامی» دانست و گفت: ما باید اندیشه بزرگ امام راحل را که آیت الله هاشمی همه وجودش را برای آن داد، به صورت فلسفی، کلامی و فقهی تبیین کنیم و آنچه نهادهای فکری و فرهنگی باید دنبال کنند، پابرجا بودن تفکر اصیل حضرت امام(ره) است.

وی در پایان با بیان اینکه امروز مباحث تفسیری به روز شده است، اما فقه مناسبات خود را با جهان امروزی پیدا نکرده است، گفت: برای دفاع از اندیشه جمهوری اسلامی نیازمند فقه زنده و پویا هستیم و باید از همه ظرفیت های انقلاب در قالب نظام اسلامی بهره مند شویم.

مرحوم آیت الله هاشمی انسان بی نظیری بود

رئیس هیأت امنای دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم نیز در این مراسم با اشاره به فعالیت های انقلابی و مبارزاتی آیت الله هاشمی رفسنجانی در دوران پهلوی، گفت: پس از تبعید حضرت امام(ره) به ترکیه، ایشان راهبری نهضت را برعهده داشت.

 

حجت الاسلام والمسلمین محمد جعفری گیلانی در ادامه افزود: قدرت مدیریتی و تأثیرگذاری سیاسی آیت الله هاشمی برکسی پوشیده نبود و نظرات و اندیشه های ایشان در میان تمامی فعالان و مبارزان سیاسی و انقلابی مقبول بود.

وی با بیان اینکه آیت الله هاشمی در هرکجا که بود، منشأ خیرات و برکات فراوانی بود، شجاعت و صراحت ایشان را با وجود تحمل شکنجه های فراوان کم نظیر دانست و گفت: ایشان در طول تمامی سال های انقلاب و پس از آن به خوبی جایگاه علمی و فکری خود را به اثبات رسانده بود.

 

 

 

 

  • نویسنده :
  • منبع : ایرنا