به گزارش ریانووستی، لاوروف روز چهارشنبه در سخنانی در کنفرانس خلع سلاح در ژنو که به صورت وبینار برگزار شد، اظهار داشت: یکی از رویدادهای اصلی در سال ۲۰۲۱ باید کنفرانس بررسی قرارداد عدم انتشار سلاح هسته ای باشد و همه کشورهای شرکت کننده در قرارداد باید تلاش های خود را بکار گیرند تا این کنفرانس به تقویت قرارداد و نیز انسجام تلاش ها برای اجرای سه بخش قرارداد شامل عدم انتشار سلاح هسته ای، خلع سلاح و استفاده صلح آمیز از انرژی هسته ای کمک کند.
وی ادامه داد: در رابطه با بررسی قرارداد عدم انتشار سلاح هسته ای نیاز به رویکرد سازنده درباره مسایل مربوط به ایجاد محدوده عاری از سلاح هسته ای و سایر سلاح های کشتار جمعی و وسایل حمل انها در خاورمیانه و نیز وضعیت پیرامون برنامه هسته ای ایران وجود دارد.
لاوروف گفت: از همه کشورها در وهله اول دولت جدید آمریکا دعوت می کنیم تلاش ها در این عرصه های مهم برای جامعه جهانی را افزایش دهد.
پیش از این، ایالات متحده علاقه خود را برای مذاکره با ایران تحت نظارت اتحادیه اروپا و با مشارکت "شش" واسطه بین المللی، که شامل مسکو و پکن است، اعلام کرد.
در پاسخ به بیانیه واشنگتن، محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران، بار دیگر از ایالات متحده خواست تا تحریم های ضد ایرانی لغو شود.
پیش از این، ایالات متحده بیانیه دولت دونالد ترامپ در مورد بازگرداندن تحریم های سازمان ملل علیه ایران را لغو کرد.
برنامه جامع اقدام مشترک که در سال ۲۰۱۵ توسط شش کشور (انگلیس، آلمان، چین، روسیه، ایالات متحده آمریکا، فرانسه) و ایران منعقد شد، لغو تحریم ها در ازای محدود کردن برنامه هسته ای ایران به عنوان ضامن عدم دسترسی تهران به سلاح هسته ای به توافق رسید.
برجام حتی سه سال هم دوام نیاورد؛ در ماه مه ۲۰۱۸، دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا تصمیم گرفت به صورت یک طرفه از آن خارج شود و تحریم های سخت علیه تهران را بازگرداند.
ایران در سال ۲۰۱۹، دقیقاً یک سال پس از خروج ایالات متحده از توافق هسته ای، کاهش تدریجی تعهدات خود در این توافق نامه را با کنار گذاشتن محدودیت ها در تحقیقات هسته ای، افزایش سانتریفیوژها و سطح غنی سازی اورانیوم اعلام کرد.
- نویسنده :
- منبع : ایرنا