نگاهی به چالشهای «تراس» و مواضع در قبال ایران
19 دی: «لیز تراس» در شرایطی سکان قدرت در انگلیس را بهدست گرفته است که این کشور با چالشهای جدی در زمینه اقتصادی مواجه است. اما جابهجایی قدرت در کشوری که یکی از طراحان و مجریان اصلی پرونده سازی برای جمهوری اسلامی ایران در حوزه هستهای بشمار میرود تاثیری بر رویکرد آن در قبال ایران نخواهد داشت.
اوج گیری مجدد تنشها بین ایران و باکو
19 دی: جنگ لفظی بین آذربایجان و ایران دوباره اوج گرفته و منابع نیمه رسمی در حمهوری آذربایجان آشکارا خواستار جدایی آذری ها در ایران شدند.
آیا متن توافق برای احیای برجام "نهایی" شده است؟
19 دی: پس از پنج روز مذاکرات کارشناسی و سیاسی میان هیاتهای مذاکره کننده ایران و ۱+۴ و آمریکا که به صورت غیر مستقیم و با هماهنگی نماینده اتحادیه اروپا در وین انجام شد، مذاکرهکنندگان با تفاسیر و تعابیر متفاوتی وین را به مقصد پایتختهایشان ترک کردند.
سه چالش اساسی مذاکرات وین چیست؟
19 دی: رفع حداکثری تحریمها و کوچک کردن لیست تحریمها، دریافت ضمانتهای کافی برای خارج نشدن دوباره آمریکا از برجام و اعلام خاتمه سوالات و ابهامات آژانس درباره موضوعات پادمانی، سه موضوع مهمی هستند که در دور تازه مذاکرات در وین میان ایران و آمریکا و نماینده اتحادیه اروپا مورد بحث است.
سفر پلوسی به تایوان؛ پروژهای ناتمام برای مهار چین
19 دی: انتخاب جزیره تایوان به عنوان مقصد دیپلماتیک رئیس مجلس نمایندگان آمریکا، بسترساز مواضع اعلانی و اعمالی شدید از سوی سران پکن شد؛ سفری که با هدف تشدید تنش در منطقه و در راستای پیشبرد پروژه مهار چین در شرق دور انجام گرفت.
چرایی راهاندازی سانتریفیوژهای جدید
19 دی: اقدام سازمان انرژی اتمی اجرای قانون مصوبه مجلس شورای اسلامی است؛ بندی از مصوبهای که اجرای آن ایران را به لحاظ مذاکراتی در موضع قدرت قرار داد و طرفهای غربی را وادار به بازگشت به میز مذاکره کرد. به همین دلیل اجرای بخشهایی از این مصوبه تکمیل پازلی با هدف نهایی رفع تحریمهاست.
پشت پرده درخواست عربستان برای مذاکره علنی با ایران
19 دی: یک تحلیلگر مسائل خاورمیانه با اشاره به درخواست بن سلمان، ولیعهد سعودی، برای مذاکره علنی با ایران و در سطح وزرای خارجه گفت: عربستان سعودی از برقراری روابط دیپلماتیک با ایران دنبال کسب اعتبار و بهبود وجهه خود در اوضاع کنونی منطقه است.
فهم سنّتهای تکوینی قرآنی، کلید سناریوی آیندۀ مطلوب انقلاب اسلامی
۱۹ دی: رئیس اندیشکده مطالعات انقلاب اسلامی طلوع مهر برای آینده پژوهی انقلاب اسلامی به تطبیق آیات قرآن کریم با سنّت های الهی پرداخت و گفت: در قرآن آیات فراوانی در خصوص عاملیت خدا، سنّت های الهی، معنویت، باورهای دینی، اعتقادات و متافیزیک وجود دارد و به ما متذکر می شود که این سنّت ها و قانونمندی هایی که در نظام هستی وجود دارد،تحقق می یابد. لذا فهم سنّت های تکوینی قرآنی، کلید سناریوی آینده مطلوب انقلاب اسلامی است.
بازگشایی صفحه جدیدی در روابط سیاسی ایران و امارات پس از ۷ سال
19 دی: امارات متحده عربی بعد از هفت سال تصمیم گرفته بار دیگر سطح روابط خود با ایران را در عرصه سیاسی گسترش دهد و این روابط را به سطح سفیر ارتقا دهد؛ چنان که در همین راستا روز جمعه "۲۴ تیرماه" انور قرقاش، مشاور رئیس دولت امارات در امور دیپلماتیک در گفتوگویی رسانه ای خبر داد که ابوظبی به دنبال فرستادن سفیر به تهران و از سرگیری روابط با ایران است.
تاثیر منفی سفر بایدن به منطقه بر مذاکرات بین ایران و عربستان
19 دی: یک تحلیلگر مسائل بینالملل گفت: قطعا یکی از اهداف آمریکا و اسرائیل از سفر بایدن به منطقه، افزایش تنشها در رابطه بین ایران با عربستان و سایر کشورهای عرب است تا از این طریق عربستان و دیگر کشورهای عرب را در یک حوزه اتحادی نامتجانس با رژیم صهیونیستی قرار دهند.
گزارشهای غیرضرور آژانس درباره ایران؛ خدمت یا خیانت؟
19 دی: ایران همواره نسبت به درز اطلاعات جزیی فعالیتهای صلحآمیز هستهایاش از سوی آژانس و برخی اعضای این نهاد، معترض بوده و هست، اما اکنون شاهدیم آژانس به بازوی فنی ـ رسانهای رژیم اسراییل و آمریکا و دیگر کشورهای همسو تبدیل و عملا با گزارشدهیهای فصلی و غیرفصلی نسبت به ایران فضاسازی و سمپاشی میکند.
تندروها، نیروهای میدانی اتاق فکرهای سیاسی
19 دی: تندروها به دلیل عدم تشخیص واقعیت از بازنمایی تصاویر موهوم یا غیرواقعی، در کنش های سیاسی خود، تصمیماتی می گیرند که در دستگاه فکری آنها صحیح است. غافل از آنکه در گرداب پروپاگاندا یا دروغ های ساختگی گرفتار شدند.
میانجی تهران-ریاض و پیام رسان به قاهره
19 دی: رور گذشته مصطفی الکاظمی نخست وزیر عراق بعد از سفری دو روزه به عربستان و انجام "ملاقاتی گرم" با محمدبن سلمان ولی عهد سعودی در جده و انجام مناسک حج عمره، راهی تهران شد تا با مقامات ایران در مورد تحولات منطقه از جمله آخرین تحولات روابط پرفراز و نشیب تهران-ریاض رایزنی کند و احتمالا پیامی را از جانب تهران به قاهره منتقل کند.
چرا دوحه؟
19 دی: روز گذشته بعد از اعلام از سرگیری مجدد مذاکرات احیای برجام و رفع تحریم های آمریکا، از سوی جوزپ بورل و حسین امیر عبداللهیان و در حالی که بسیاری فکر می کردند که این دور از مذکرات هم به مانند دورهای قبلی در وین برگزار می شود، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا اعلام کرد که این بار مذاکرات احتمالا در یکی از کشورهای حاشیه خلیج فارس برگزار میشود.
تصمیمات لحظهای "مقتدی صدر"
19 دی: یک کارشناس مسائل عراق با اشاره به اعلام تصمیم مقتدی صدر برای کناره گیری از عرصه سیاست در عراق، اظهار کرد: مناسب است عقلای عراق نگرانیهای وی را برطرف کنند و مقتدی صدر را قانع کنند، چرا که کنارهگیری او از عرصه سیاسی عراق و روند تشکیل دولت در این کشور به نفع دیگر گروههای عراقی نیست.
حرکت اروپا و آمریکا به سوی بازی باخت ـ باخت
19 دی: سه کشور اروپایی عضو برجام طی روزهای اخیر با چراغ سبز آمریکا در راستای منافع مخالفان جهانی برجام یعنی رژیم صهیونیستی و برخی کشورهای منطقه، قطعنامه ای را در شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی علیه ایران تصویب کردند که به نظر میآید با تحولات بعد از آن، شاهد آغاز یک بازی "باخت ـ باخت" در بحث برجام و تلاشهای دیپلماتیک برای حل مسالمت آمیز مساله هستهای باشند.
گروسی و بیاعتباری دیدهبان هستهای سازمان ملل
19 دی: سفر مدیرکل آژانس به اسراییل و صدور قطعنامه درباره ایران در شورای حکام با محوریت سه کشور اروپایی دو اقدام هماهنگ میان آمریکا، سه کشور اروپایی و آژانس بود که در بن بست مذاکرات وین، علیه ایران و برای تحت فشار قرار دادن تهران انجام شد، اقداماتی که بیش از هر چیز بیطرفی آژانس را زیر سوال بود و به نوعی "دم خروس" سیاسیکاری و بیاعتبار بودن دعاوی دیدهبان هستهای بینالمللی را نشان داد.
پاسخ تهران به گروسی
19 دی: مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی با نادیده گرفتن رویکرد خودش و شورای حکام و طرف غربی مذاکره همچنان ژست تعاملخواهی گرفته و خواستار ادامه رایزنیها است. این خواسته او اما با واکنشهایی در ایران همراه بوده است.
تهران-وین؛ بازی در وقت اضافه
19 دی: گروگانگیری در وین؛ چند خیابان بالاتر از کوبورگ، در مقر آژانس انرژی اتمی؛ رای سی برابر پنج، به نفع قطعنامهای که میگویند «تند و آتشین» نیست، و در این سوی ماجرا ایران ۲۷ دوربین آژانس را از کار انداخته است، آژانس میگوید تا «ضربه مهلک» به برجام «چهار هفته» بیشتر باقی نیست، تهران اما میگوید «قلدری» را «قاطعانه و با دست باز» پاسخ خواهد داد.
قطعنامه شورای حکام؛ شتابزده و بدون اجماع
19 دی: قطعنامه سه کشور اروپایی عضو برجام و ایالات متحده علیه ایران که ساعاتی پیش در شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی به تصویب رسید، نه تنها به لحاظ حقوقی جایگاهی در نظام و رژیمهای سازمانهای بینالمللی ندارد، که از نظر کارشناسان، غیرضرور و اطلاق واژه ضد ایرانی به آن اغراقآمیز است.