کاندیدای اجاره ای محمود احمدی نژاد در انتخابات 1400 کیست؟
19 دی: بسیاری از تحلیلگران و ناظران سیاست ایرانی مدتهاست با ردیف کردن سیاههای از دلایل و براهین از این میگویند که پیروز انتخابات ریاستجمهوری ۱۴۰۰ احتمالا یک گزینه اصولگراست.
دو سناریو از تعطیلی سفارت آمریکا در عراق؛حمله نظامی علیه ایران یا انتقام خون سردار شهید؟
19 دی: برخی از کارشناسان و ناظران منطقه معقتدند که تعطیلی سفارت آمریکا با سناریوهایی خطرناکی همراه است.
تبعات اقتصادی بازگشت تحریمها
19 دی: اگر طبق تفسیر اکثریت حقوقدانان و اعضای برجام از متن توافق به موضوع نگاه کنیم این اتفاق رخ میدهد که: با توجه به اجماع ۱۳ عضو شورای امنیت، فعالشدن این مکانیزم در هر صورت کاملا منتفی است و ایالاتمتحده بازنده قطعی اقدامات اخیر است.
انتخابات 1400؛ امانوئل مکرون خواهد داشت؟
19 دی: مجله «فارینپالسی» وزیر جوان را با «امانوئل مکرون»، رئیسجمهور جوان فرانسه، مقایسه کرده که در سال ۲۰۱۶، مستقل در انتخابات شرکت کرد و وارد کاخ الیزه شد.
امارات دروازه ورود کالاهای اسرائیلی به کشورهای حاشیه خلیج فارس می شود؟
19 دی: هنوز یک ماه کامل از اعلام عادی سازی روابط دولت امارات با اسرائیل نگذشته است، که شاهد تحرکاتی برای اجرایی شدن این توافق هستیم، همچنانکه امارات شروع به استقبال از کالاهای اسرائیلی و خرید آنها کرده است.
ضرغامی نامزد انتخابات ریاست جمهوری میشود؟
19 دی: رئیس اسبق صداوسیما، انتخابات را با دست پس میزند و با پا پیش میکشد؛ چراکه در سال ۹۶ هم در فهرست نامزدهای جمنا (جبهه مردمی نیروهای انقلاب) بود؛ اما رأی کافی نیاورد.
فتاح میآید نمیآید
19 دی: گمانهها دربارهاش آنقدر زیاد بود که حتی «میدلایست» هم در مقالهای به پیروزی احتمالی «پرویز فتاح»، رئیس فعلی بنیاد مستضعفان، در انتخابات ریاستجمهوری سال ۱۴۰۰ پرداخته و مدعی شده بود نظرسنجیهای اخیر در بین اصولگرایان، «فتاح» را بین چهار کاندیدای مشهور نشان داده است.
طرح شگفتانگیز مجلس برای ساماندهی پیامرسانها؛ آغاز تقابل تندروها و میانهروها؟!
19 دی: با توجه به اینکه بیشتر نمایندگان امضا کننده طرح از جبهه پایداری هستند و از طیفهای میانهرو نمایندهای آن را امضا نکرده است، احتمال بروز اختلاف نظر و تقابل تندروها و میانهروها در مجلس یازدهم بر سر این طرح وجود دارد.
رافائل گروسی در تهران؛ تهران چه انتظاری از مدیرکل آژانس دارد؟
19 دی: سفر گروسی به تهران و گفتوگوی او با مقامات عالی ایران، فرصتی دوباره به آژانس برای بازیابی نقش خود به عنوان یک نهاد بینالمللی بوده و زمینهساز دستیابی به راهکارهای مشترک برای ایفای نقش نظارتی این سازمان با رویکردی غیرسیاسی و فنی است.
بازگشت علی لاریجانی به وادی ریاست؟
19 دی: «تکلیف را روشن کنم که من برای انتخابات ریاستجمهوری سال ۱۴۰۰ برنامهای ندارم»؛ این را علی لاریجانی در آذر سال پیش، یک روز بعد از آنکه انصرافش را از کاندیداتوری مجلس یازدهم اعلام کرد، گفت.
جهانگیری کاندیدای احتمالی اصلاح طلبان برای انتخابات؟
19 دی: جهانگیری میتواند گزینه خوبی برای اصلاحطلبان در انتخابات ریاستجمهوری سال آینده باشد؛ زیرا از یک سو احتمال تأیید صلاحیت او بسیار بالاست، به دلیل آنکه او اولا هیچگاه در تمام این سالها مواضع تندی اتخاذ نکرده، ثانیا بر اساس سخنان کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان، مبنی بر آنکه معیار این شورا اصل استصحاب است، جهانگیری در سال ۹۲ تأیید صلاحیت شده و بر اساس استصحاب، اصل بر تأییدصلاحیتشدنش است و ثالثا او در مقام معاوناول ریاستجمهوری است و بعید به نظر میرسد که شورای نگهبان فردی در این جایگاه را ردصلاحیت کند.
انزوای نیویورکی
19 دی: تقابل در شورای امنیت سازمان ملل آغاز شد. تقابلی که ممکن است به بحرانی بیسابقه در این شورا منجر شود. بیانیههای اعضا علیه اقدام آمریکا فقط چند دقیقه بعد از درخواست فعال کردن مکانیسم ماشه صادر شدند و به نظر میرسد حتی پیش از رسمی شدن درخواست آمریکا بیانیهها آماده انتشار شده بود.
سید حسن خمینی در راه پاستور؟
19 دی: کمتر از یک سال دیگر هشتمین رئیسجمهور تاریخ جمهوری اسلامی ایران بر مسند ریاست دولت خواهد نشست و تا آخرین روز ثبتنام کاندیداها برای انتخابات ریاستجمهوری ۱۴۰۰، گمانهزنی برای ورود بسیاری از سیاستمداران به این رقابت انتخاباتی ادامه خواهد داشت.
گمانهزنیها درباره نامزدی ظریف در انتخابات ۱۴۰۰
19 دی: این روزها صحبت از نامزدهای احتمالی ریاستجمهوری داغ است و برخی بالقوه و در حد سخن باقی خواهند ماند و برخی هم در حال حذفشدن از این کارزار هستند؛ اما برخی گمانهزنیها در حال جانگرفتن هستند که تا چندیپیش بعید به نظر میرسیدند.
تلاش نفوذیها برای امحای اسناد پشت پرده انفجار بیروت
19 دی: در حالی که دبیرکل حزبالله لبنان در آخرین سخنرانی خود بر لزوم شناسایی عاملان فاجعه بیروت تأکید کرده بود، عناصر نفوذی تحت حمایت خارجیها برای امحای اسناد پشت پرده فاجعه مذکور دست به کار شدند.
زاکانی به نیاوران رفت
19 دی: پستها یکییکی تقسیم شد و ریاست مرکز پژوهشها هم به علیرضا زاکانی چهره نزدیک به جبهه پایداری رسید؛ کسی که رقیب قالیباف برای ریاست مجلس بود؛ ولی از رقابت به بهانه وحدت کنار کشید؛ اما همان زمان هم این شایعه قوی وجود داشت که جبهه پایداری در ازای گرفتن سهم ریاست مرکز پژوهشها از وادی رقابت با قالیباف کنار رفته است.
عوام درمانی
19 دی: روزنامه ایران در یادداشتی نوشت: هنگامی که از اقتصاد سخن میگوییم در حقیقت از چه حرف میزنیم؟ به نظر میرسد که مهمترین وجه اقتصاد برای مردم دستمزدها و شاخص قیمتهاست. همه دوست دارند، که دستمزدها بالا رود و قیمتها پایین آید. هر چند این دو شاخص تا حدود زیادی همسو عمل میکنند.
کریدور سبز گمرکی ایران و روسیه راهکاری برای مقابله با تحریم
19 دی: در شرایطی که آمریکا در برابر خواستههای جهانی برای لغو تحریمهای ایران سرباز میزند ایجاد کریدور سبز گمرکی با روسیه میتواند به توسعه روابط اقتصادی میان دو طرف کمک کند.
نظارت مجلس باید با متانت و بدون جوسازی باشد
19 دی: یک استاد حوزه و دانشگاه و پژوهشگر حوزه سیاسی گفت: کار نظارتی مجلس باید با متانت، خردمندانه و بدون حاشیه و جوسازی باشد.
دام مشترک اسرائیل و آمریکا برای ایران!
19 دی: با وجود گذشت بیش از یک هفته از وقوع انفجار در تاسیسات هستهای نطنز، گمانهزنی درباره ابعاد متفاوت آن در محافل رسانهای و اندیشکدهای منطقهای و بین المللی هنوز ادامه دارد. برخی ناظران معتقدند که این حادثه میتواند دامی از سوی آمریکا و اسرائیل برای ایران باشد.