چرا موضوع حمله به منزل الکاظمی مشکوک است؟
19 دی: تحولات پس از برگزاری انتخابات پارلمانی در عراق و اعتراض گروهی از مردم این کشور به نتایج آن، به ویژه رخدادهای خونین جمعه گذشته در بغداد، موضوع حمله پهپادی به منزل نخست وزیر این کشور را مشکوک و قابل تامل بیشتری میکند.
در اجلاس تهران و مسکو درباره افغانستان چه گذشت؟
19 دی: تحولات افغانستان در یک هفته گذشته موضوع دو نشست مهم بین المللی بود که به ترتیب در روسیه و ایران برگزار شد و موضوعاتی چون ضرورت ساختار سیاسی فراگیر، احترام به تمامیت ارضی این کشور، لزوم تقابل با حملات تروریستی، تحقق صلح پایدار، احترام به آرمان مردم افغانستان، دال مرکزی گفت وگوها بود.
هیچ منطقی برای امضای قرارداد ایران و ونزوئلا وجود ندارد
19 دی: روزنامه آفتاب یزد با اشاره به روابط ایران و ونزوئلا نوشت:در جهان بینالملل، امضای قراردادها بسیار مهم و تاثیرگذار است. این تاثیرگذاری را میتوان در عرصههای مختلف سیاسی، اقتصادی، فرهنگی هر دو طرف دید و بررسی کرد.
تهران و ریاض در مسیر بهبود مناسبات
19 دی: روابط تیره ایران و عربستان پس از گذشت ۶ سال و در پی برگزاری چهار دور گفت وگو در حال رنگ باختن است و امروز می توان نشانه های مثبتی را در راستای بهبود مناسبات تهران – ریاض از منابع مختلف مشاهده کرد.
عضویت در «شانگهای» و میدان بازی در آسیا
19 دی: روزنامه ایران در یادداشتی نوشت: پذیرش عضویت ایران در اجلاس سازمان همکاریهای منطقهای «شانگهای» رویداد مهمی است که در بیست و یکمین نشست این نهاد چندجانبه رقم خورد و زمینه حضور پررنگ ایران را در جمع بازیگران مهم آسیایی فراهم کرد.
توافق تهران-آژانس؛ استقبال اعضای برجام و سردرگمی مخالفان
19 دی: توافق ایران و آژانس بین المللی انرژی اتمی در چند قدمی نشست شورای حکام آن هم بعد از دو سال اختلاف، ضمن اینکه از اراده و عزم جدی غرب برای احیای برجام پرده برداشت، بستر را نیز برای باز شدن مسیر دیپلماسی و ازسرگیری مذاکرات هدفمند هسته ای هموار کرد.
سفر الکاظمی به تهران و محورهای روی میز ایران و عراق
19 دی: مصطفی الکاظمی، نخست وزیر عراق دو هفته بعد از برگزاری کنفرانس بغداد و یک ماه مانده به برگزاری انتخابات زودهنگام پارلمانی در این کشور عربی، امروز (یکشنبه) در راس هیاتی سیاسی و اقتصادی راهی تهران می شود تا در مورد چندین دستور کار مهم با مقامات ایرانی رایزنی و گفت وگو کند.
چرا شلوغ شدن تیم اقتصادی دولت مشکل ساز است؟
19 دی: به نظر می رسد اکثر افراد اتاق فرمان اقتصادی دولت سابقه همکاری قبلی نداشته اند و هماهنگ شدن آن ها زمان ببرد. به جز مقطعی که فرهاد رهبر و مسعود میرکاظمی در سازمان اقتصادی رضوی در آستان قدس با یکدیگر همکار بودند، عملا همکاری چندانی بین سایر اعضای این تیم اقتصادی با یکدیگر وجود نداشته است و حتی خاستگاه آنان تفاوت های جدی دارد.
بازتاب خرید سوخت از ایران توسط حزبالله
19 دی: همه داستان آغاز حساسترین سفر دریایی کشتی حامل سوخت (مازوت) از ایران برای لبنان در سخنان سزار معلوف نماینده مسیحی پارلمان عضو فراکسیون " جمهوری قوی" وابسته به "نیروهای لبنانی" به ریاست سمیر جعجع، آشکار و شفاف است. سزار معلوف ضمن استقبال از اعلام خبر ارسال مازوت برای لبنان توسط سید حسن نصرالله میگوید: اگر کشتی ایرانی حامل سوخت، مشکل همه لبنان و نه فقط شیعیان را حل کند ،پس دیگر نمیتوان حزبالله را برای واردات مازوت از ایران سرزنش کرد ، از سویی ایران دشمن ما نیست و دشمن ما فقط اسرائیل است. دلیل آن وجود سفیر ایران در لبنان است، همچون سایر سفرای کشورهای دوست لبنان مانند ایالات متحده آمریکا.
بررسی دلایل گام اول پروژه ناامننمایی منطقه خلیج فارس
19 دی: حواشی سانحه پنجشنبه هفته گذشته برای کشتی رژیم صهیونیستی در آبهای دریای عمان همچنان با رجزخوانی و فضاسازی غربیها علیه ایران بدون ارائه کمترین سندی ادامه دارد.
تشکر از روحانی بخاطر این 7 عملکرد/نقدها بیشتر بوی انتقام میدهد تا ارزیابی!
19 دی: نقد و ارزیابی عملکرد دولت آقای روحانی امر پسندیدهای است که باید انجام شود اما فضای عمومی و بهویژه فضای رسمی کشور بهگونهای است که گویی او نه خدمت بلکه خیانت مرتکب شده و نهتنها شایسته تقدیر نیست بلکه باید او را مجازات کرد و به تعبیری نقدها بیشتر بوی انتقام میدهد تا ارزیابی.
پروپاگاندا علیه تهران/چرا کسی حمله به کشتیهای ایرانی را محکوم نمیکند؟
19 دی: آمریکا و انگلیس در حالی طی روزهای اخیر حمله به کشتی مرسر استریت را به ایران منسوب کرده و آن را محکوم کردهاند که این کشورها طی یک سال اخیر هیچ واکنشی به حمله رژیم صهیونیستی به یازده کشتی ایرانی نداشتهاند.
واکاوی آخرین گزارش برجامی ظریف
19 دی: بیست ودومین و آخرین گزارش وزارت امور خارجه به مجلس شورای اسلامی درباره برجام از مسافت پیموده شده و فراز وفرودهای مذاکرات سخن به میان آوردهاست.گزارشی که تکاپوی دیپلماتیک هشت ساله رایزنان هسته ای را تصویرگری کرده و میتواند چراغ راه مذاکره کنندگان در دولت بعدی باشد.
پنج چالش مهم در حوزه سیاست خارجی دولت سیزدهم
19 دی: دولت سیزدهم از نگاه ناظران دستکم با پنج چالش مهم در حوزه سیاست خارجی روبهرو است؛ همسویی فرا آتلانتیک، تنشزدایی با کشورهای عربی حوزه خلیج فارس به ویژه عربستان، خلا امنیتی در افغانستان، تصویب FATF و همچنین پیشبرد مذاکرات برجام در صورت تداوم گفت وگوها از آن جمله است.
جزئیات ابتکار تهران برای صلح افغانستان
19 دی: روزهای چهارشنبه و پنجشنبه ۱۶ و ۱۷ تیرماه تهران شاهد ابتکار سیاسی خاصی بود.
احتمال تغییر در ترکیب مجمع تشخیص مصلحت نظام/حسن روحانی رئیس می شود یا علی لاریجانی؟
19 دی: به زودی ترکیب قوا و نهادهای دولتی و حاکمیتی تغییرات گستردهای را شاهد خواهد بود. این تغییرات به تبع پایان یافتن دوره هشت ساله ریاستجمهوری حسن روحانی و روی کار آمدن سیدابراهیم رییسی رخ داده است.
حملات به روحانی در آخرین روزهای عمر دولت
19 دی: القای عصبانی بودن مردم و ترغیب آنها به تخریب برای نمایش این عصبانیت نسبتی با منافع ملی ندارد.
افغانستان؛ نقطه سر خط!
19 دی: آخرین خبرهای دریافتی از افغانستان حکایت از حرکت سونامی وار طالبان در این کشور دارد و پیشروی این گروه به حدی بوده است که تکذیب های دولت مرکزی در کابل هم نمی تواند اوضاع آشفته این کشور را پنهان نگهدارد، بویژه آنکه اوضاع شکننده باعث شده تا سران افغانستان راهی واشنگتن شوند.
چند قدم تا لغو تحریم ها
19 دی: مذاکرهکنندگان طی ۶ دور از گفت وگوهای هستهای در وین به صورت تدریجی از دامنه اختلافات کاستند، به طوری که امروز ناظران دستیابی به توافق را بیش از هر زمان دیگری ممکن میدانند و معتقدند برجام به احتمال قوی پیش از پایان دولت دوازدهم احیا خواهد شد.
واقعیت آرای باطله انتخابات ریاست جمهوری و شوراها چیست؟
19 دی: درباره آرای باطله این دوره از انتخابات زیاد سخن گفته شده است و هرکس درباره آن تحلیلی و توصیفی دارد.